/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Henrik Ibsen A.T. megnyerte a Dicső díjat

 

Rafael Bit (Veréb Zsolt) és Henrik Ibsen A.T. (Hajnal Tibor) csatájáról szólt a mai nap fő futama, a Dicső díj. Henrik Ibsen A.T.  jobban osztotta be erejét, így sikerült Rafael Bit elől eloroznia a győzelmet. A harmadik helyre a folyamatosan jó formát mutató Insa (Fazekas Imre) érkezett meg.

 

I. futam – Bajnok S. díj I. rész

Vitya és Villám RG  kezdtek nagyon jól, de Villám RG hamar hibázott így kiesett a versenyből. Az első kanyarban az élboly libasorba rendeződött, az élen Ultimate Force ügetett, mögötte Vitya majd Vinifera M helyezkedtek. Az egyenesben Ultimate Ugri indult el lendületesen, és meg is érkezett Ultimate Force mellé, Victoria Secret pedig Vitya mellé zárkózott fel. Kettes fogatokban ügettek a túlsó egyenesig, az élen Ultimate Force és Ultimate Ugri kettőse, mögöttük Vitya és Victoria Secret párosa. A célegyenesre Ultimate Force vezetésével érkeztek a lovak, Vitya és Ultimate Ugri tartották vele a lépést, de Ultimate Force magabiztosan tudott nyerni, Vitya érkezett másodiknak, Ultimate Ugri lett a harmadik.

Óvást indítottak startszabályok be nem tartása miatt Vitya ellen, az óvást elutasították.

Befutási sorrend: Ultimate Force (8) – Vitya (4) – Ultimate Ugri (13)

Győztes idő: 20.3

 

II. futam  – Amatőrverseny díj

Bebop’s Cassandra és Tündérrózsa kezdtek legjobban, az első kanyarban Tündérrózsának sikerült az élre állnia, mögé helyezkedett Bebop’s Cassandra majd Unika Vik. Az első egyenesben Ugolino Ans érkezett meg a vezető Tündérrózsa mellé, majd Bebop’s Cassandra és Unika Vik kettőse ügetett. A túlsó egyenesben Bebop’s Cassandra elfáradt, az élen maradt Tündérrózsa és Ugolino Ans, mögöttük Unika Vik. Az utolsó kanyarban Timoko R.L. zárkózott a vezetőkhöz. A kanyarból Unika Vik érkezett elsőként a célegyenesre, mögötte a felzárkózott Timoko R.L. majd Tündérrózsa, akit azonban pályaelhagyás miatt diszkvalifikáltak, őt Tiara Boss támadta lendületesen. Unika Vik hazaért, mögötte Timoko R.L. második lett, Tiara Boss a harmadik.

Befutási sorrend: Unika Vik (3) – Timoko R.L. (2) – Tiara Boss (7)

Győztes idő: 18.0

 

III. futam – Nyeretlen kétévesek versenye

Zapato ragadta magához a vezető pozíciót, mögötte Zsofesznek sikerült kihasználnia kedvező startszámát, és Zanebono is ott volt az élmezőnyben. Zsátár Csiga hibázott a start után, kiszállt a versenyből. Így ügettek egészen a túlsó egyenesig, ahol Zsenerőz színei tűntek fel, és sikerült egyre feljebb helyezkednie. Az utolsó kanyarban már fej-fej mellett ügettek Zanebono-val a vezető Zapato mögött. Zapato magabiztos start-cél győzelmet aratott, Zanebono és Zsenerőz izgalmas csatát vívtak a második helyezésért. Végül Zanebono diadalmaskodott, így ő lett a második, Zsenerőzé lett a harmadik helyezés.

Befutási sorrend: Zapato (4) – Zanebono (5) – Zsenerőz (3)

Győztes idő: 19.6

 

IV. futam – Amatőrverseny hendikep I. futam

Rubino TIM, Beatriz Galindo A.T. és Amy’s Love kezdtek a legjobban, sikerült ebben a sorrendben az élre állniuk. Ujgur Kisasszony hibázott, kiszállt a versenyből. Az utolsó kanyarig változatlan sorrendben ügetett az élboly, ott Amy’s Love indult el lendületesen, és a célegyenesre már ő fordult elsőként. Az utolsó métereken Overnight tűnt fel frissen, de Amy’s Love már verhetetlen volt, megnyerte a futamot, Overnight lett a második, Rubino TIM állt a dobogó harmadik fokára.

Befutási sorrend: Amy’s Love (5) – Overnight (10) – Rubino TIM (8)

Győztes idő: 18.1

 

V. futam – Bajnok S. díj II. rész

Vitalia, Uiderico és Wyoming River kezdtek jól, Victoria Top Secret hibázott, kiesett a versenyből. Az első egyenesben libasorba rendeződött az élboly, Vakjátszma megkezdte a felzárkózást a vezető Vitaliához, azonban mögé sikerült csak beülni, Uiderico-t a harmadik pozícióba szorítva vissza. Vizzy Star is hibázott, számára is véget ért a verseny. A második kanyarra már Vitalia, Vakjátszma, Uiderico sorrendben fordultak a lovak, és így is maradt az utolsó kanyarig. Úgy tűnt, ezt a vezető hármast már senki nem tudja a háttérből megbolygatni, azonban közöttük még folyt a csata. A célegyenesre fordulva Vitalia és Vakjátszma izgalmas küzdelmet folytattak, Vitalia azonban megvédte az elején kiharcolt vezető szerepét, és elsőként érte el a célpatkót, mögötte Vakjátszma orrhosszal lemaradva lett a második, Uiderico érkezett harmadikként.

Befutási sorrend: Vitalia (4) – Vakjátszma (8) – Uiderico (6)

Győztes idő: 21.9

 

VI. futam – 2017. évi amatőr kupa hendikep X. futam

Norman, Red Bull és Száguldj! mentek el vezetni a start után. Red Bull az első egyenesben nagyon határozottan magához ragadta a vezető szerepet, maga mögé utasítva Normant és Szágoldj!-ot. A második kanyarban Örs csatlakozott a vezető hármashoz és támadta az élen ügető Red Bullt. Red Bull nem hagyta magát, továbbra is vezette a minimezőnyt nyomában Örssel és Normannal. Az utolsó kanyarból kifordulva Red Bull érkezett elsőként a célegyenesre, Norman a második pozíciót foglalta el, Sholty Csabi került a harmadik helyre. Red Bullt senki nem érhette utol, magabiztos győzelmet aratott, mögötte célfotóval másodikként ért célba Norman, a harmadik Sholty Csabi lett.

Befutási sorrend: Red Bull (6) – Norman (4) – Sholty Csabi (1)

Győztes idő: 20.4

 

VII. futam – Dicső díj

Rafael Bit vállalta magára a vezető pozíciót a start után, mögé Henrik Ibsen A.T. helyezkedett, a nyomukban Laluna Comtesse ügetett, akit kívülről Insa támadt, a sort Übü király zárta. Az első egyenesre érkezve Insának sikeült utolérnie a vezető Rafael Bit-et, de Henrik Ibsen A.T. sem maradt le tőlük. Az utolsó kanyarig ebben a sorrendben ügettek, ahol azonban tempót váltott a vezető Rafael Bit, vele Henrik Ibsen A.T. tudta legjobban tartani az iramot, Insa kicsit elfáradt. Rafael Bit nem tudott duplázni, Henrik Ibsen A.T. könnyebben érkezett és elragadta előle az első helyezést, Rafel Bit így csak második lett, Insa érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Henrik Ibsen A.T. (1) – Rafael Bit (2) – Insa (5)

Győztes idő: 18.3

 

VIII. futam – Amatőrverseny hendikep II. futam

Kronos állt az élre a startot követően, Rangos Meteor és Kincses is jól kezdtek mögötte. Kronos folyamatosan növelte előnyét, nagy erővel robogott a mezőny előtt, az első egyenesben már nagyjából 20 méter volt közötte és a mögötte ügető Rangos Meteor és Kincses között. Kincses mellé Topmodell érkezett meg, aki a második kanyarban ki is tudta szorítani őt a harmadik pozícióból és üldözőbe vette Rangos Meteort. Az istállóegyenesben Shark WF színei tűntek fel. Kronos hatalmas előnyt épített ki magának, az utolsó kanyarból fordulva azonban úgy tűnt, elfogyott a lendülete, folyamatosan közelített hozzá Rangos Meteor és Topmodell, nyomukban a mezőny többi tagjával. Rangos Meteor egy hajrát indított, sikerült elügetnie az elfáradt Kronos mellett, így elsőként ért célba, Kronos lemaradva második lett, Shark WF jelentkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Rangos Meteor (3) – Kronos (1) – Shark WF (5)

Győztes idő: 20.3

 

IX. futam – Amatőrverseny hendikep III. futam

Nelli Gull tudott elmenni vezetni a startot követően, mögötte Jackson Junior és Uncatchable helyezkedtek. Az első egyenesben Uncatchable ragadta magához a vezető pozíciót, visszaszorítva Nelli Gull-t a második helyre, Jackson Junior ügetett a harmadik pozícióban. Az egyenes felénél Nemzetesúr indult el nagy lendülettel, a hátán Sholty Gerivel, és a második kanyarban sikerült az élre állnia. Nemzetesúr vezette az istállóegyenesre a lovakat, mögötte ügetett Uncatchable és Sholty Geri. Az utolsó kanyarban Ruby Reeves színei is feltűntek Sholty Geri mögött, Uncatchable fáradt. Nemzetesúr magabiztosan érkezett a célegyenesre, győzelmét már senki nem vehette el tőle, mögötte Sholty Geri és Ruby Reeves csatáztak. Nemzetesúr megnyerte a nap utolsó futamát, a második helyre végül Ruby Reeves érkezett, Sholty Geri a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Befutási sorrend: Nemzetesúr (9) – Ruby Reeves (7) – Sholty Geri (5)

Győztes idő: 20.0

 

 

 

SHARE THIS