/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Bronsvlinder izgalmas hajrával megnyerte a Köztársasági díjat

Izgalmasan sikerült a nap főfutama, a Köztársasági díj. Bronsvlindernek (Hajnal Tibor) az utolsó métereken sikerült helyet találnia Sammi MS (Mitja Slavic) mellett a falon, aki így fejhosszal lemaradva második lett, Donato Luca (Miodrag Pantic) a harmadik.

Papírformát hozott a Kétévesek nagydíja. Zapato (Hajnal Tibor) nem bízta a véletlenre a futam alakulását, már rögtön az elején magához ragadta a vezetést, és egészen a végéig ki se adta a kezéből, így szép start-cél győzelmet aratott. A második Zséda (Lakatos Csaba) lett, Zenit Charme (Fazekas Imre) pedig harmadikként futott be.

A Derby győztes Úrilány R. (Veljko Mazsity) könnyedén nyerte az Őszi kanca díjat, mögötte Unika Vik (Gáspár András am) lett a második, Rinette Streamline (Lakatos Csaba) a harmadik.

 

I. futam – Matróz hendikep

Lejelentés: Philadelphia (3)

Unigena Sun, Under World és Salihamidzic kezdtek legjobban a nap első futamában. Unigena Sun a jó startja után meg tudta tartani vezető szerepét, mögötte Nacho Nico és Under World zárkóztak. A második kanyarra továbbra is Unigena Sun vezette a lovakat, Nacho Nico próbálkozott mellé kerülni, mögöttük belül Under World ügetett, akit Salihamidzic támadt. Az utolsó kanyarban Unigena Sun tartotta vezető pozícióját, Nacho Nico elfáradni látszott, de Under World kitartott, és Salihamidzic is frissen jött mögöttük. A célegyenesre Unigena Sun érkezett elsőként, ám Salihamidzic még tudott javulni és Under World is jól hajrázott. Under World erősebbnek bizonyult, sikerült elsőként elérnie a célt, mögötte Salihamidzic érkezett másodiknak, Unigena Sun a harmadik lett.

Befutási sorrend: Under World (4) – Salihamidzic (10) – Unigena Sun (8)

Győztes idő: 18.7

 

II. futam – Cremona díj

Bonjour Evo kezdett hatalmas lendülettel, Unique és Magic Bucks próbálta tartani vele a lépést. Cyprus A.T. a start előtt hibázott, sikerült javítania, de nagy hátránnyal tudott csak indulni. Az első kanyarban Vertigo Vioxx hibázott, ő kiesett a versenyből. Az első egyenesre Bonjour Evo vezetésével fordultak a lovak, mögötte ügetett Unique és Magic Bucks, azonban az egyenes közepénél Bonjour Evo folyamatosan lassulni kezdett. Unique könnyedén elment mellette, őt követte Magic Bucks, majd Zabrina és Betty Evo is lehagyták, mire a második kanyarba értek. Az istállóegyenesben Unique tartotta vezető pozícióját, hozzá felzárkózott Zabrina és Betty Evo kettőse, Cyprus A.T. ledolgozva kezdeti hátrányát nagy lendülettel érkezett mögöttük és az utolsó kanyarban már Unique mellett ügetett. A célegyenesre Unique vezette a lovakat, és folyamatosan tudta növelni előnyét az őt üldöző Cyprus A.T.-vel és Zabriná-val szemben. Az utolsó métereken úgy tűnt, Unique magabiztosan tud nyerni, ám Disney HR hatalmas lendülettel érkezett meg kívülről és bezsebelte előle a győzelmet, Unique-nak így csak a második hely jutott, Zabrina lett a harmadik.

Befutási sorrend: Disney HR (3) – Unique (1) – Zabrina (7)

Győztes idő: 19.1

 

III. futam – Omnia díj

Celsius Evo vállalta magára a vezető pozíciót, őt követte Urán Lady és Vakarcs RG, de Tengelic is jól zárkózott. Az első egyenesre Celsius Evo mögött érkezett a mezőny, őt továbbra is Urán Lady üldözte, majd a felzárkózott Tengelic. A második kanyarban Tengelic megérkezett Celsius Evo mögé, Urán Lady mellé pedig Insa. A túlsó egyenesben az élmezőny kettes fogatokká alakult, elöl Celsius Evo és Tengelic diktálták a tempót, mögöttük Urán Lady és Insa kettőse ügetett. Az utolsó kanyarban Celsius Evo magabiztosan állt az élen, Urán Lady tartotta vele a lépést, Tengelic és Insa kisodródtak, így a belül érkező Vakarcs RG előtt kinyílt az út. Celsius Evo érkezett elsőként a célegyenesre, de Urán Lady támadta őt, Vakarcs RG pályázott a harmadik helyre. Urán Lady az utolsó métereken lendületesebben érkezett, így ő ért haza, mögötte Celsius Evo lett a második, Vakarcs RG megszerezte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Urán Lady (4) – Celsius Evo (2) – Vakarcs RG (1)

Győztes idő: 17.0

 

IV. futam – Sámson díj

Spartakus Ans, Time To Say Goodbye és Conway Boko kezdtek a legjobban. Az első kanyarban Peron Viking érkezett nagy lendülettel, és az egyenesre fordulva átvette a vezető pozíciót. Mögötte libasorba rendeződött a mezőny, Spartakus Ans, Time To Say Goodbye, Conway Boko majd Timoteo volt a sorrend. Így ügettek a túlsó egyenesig, ahol láthatóan gyorsulni kezdett a tempó. Timoteo-t kivette hajtója a sereghajtó pozícióból, és megkezdte a menetelést. Az utolsó kanyarban Spartakus Ans is gyorsított léptein, és Peron Viking mellé zárkózott, aki mögött Conway Boko készülődött a végjátékra. A célegyenesre már Spartakus Ans vezetésével fordultak a lovak, mögötte Peron Viking érkezett, majd Conway Boko. Spartakus Ans magabiztosan haladt a cél felé, mögötte Peron Viking hibázott, így számára véget ért a verseny. Spartakus Ans elérte a célt, Conway  Boko lett a második, a szépen hajrázó Timoteo lett a harmadik.

Befutási sorrend: Spartakus Ans (2) – Conway Boko (3) – Timoteo (4)

Győztes idő: 17.9

 

V. futam – 84. Kétévesek nagydíja

A favorit Zapato kezdett legjobban, Zanebono-nak és Zenit Charme-nak is jól sikerült a start. Zója hibázott, kiszállt a versenyből. Az első kanyarban Zapato mögé sikerült kerülnie Zenit Charme-nak, őt üldözte Zanebono. Így ügetett az élboly egészen az utolsó kanyarig, ahol Zséda gyújtotta be a rakétáit és indult el lendületesen. A célegyenesre magabiztosan vezetve Zapato érkezett elsőként, mögötte Zséda és Zenit Charme csatáztak. Zsenerőz hibázott, kiesett a versenyből. Zapato szép start-cél győzelmet aratott, Zséda célfotóval a második helyet szerezte meg, Zenit Charme a harmadik lett.

Befutási sorrend: Zapato (2) – Zséda (4) – Zenit Charme (3)

Győztes idő: 20.3

 

VI. futam – Fövény hendikep

Útszéli kapta el legjobban a startot, Kincses és a top favorit Uncia is remekül kezdett. Az első egyenes végén kettes fogatokba rendeződött a mezőny, az élen Útszéli és Kincses ügettek, mögöttük Uncia és Szökevény kettőse. A meglehetősen lassú tempót Keeper unta meg leghamarabb és a második kanyarban elindult az élmezőny üldözésére. A túlsó egyenesben Kincses is tudott gyorsítani, az élre állt, mögötte Útszéli próbált vele lépést tartani, Keeper pedig felért a harmadik helyre. Uncia hibázott, amivel megbolygatta kicsit a mögötte ügetőket, így az élmezőnyt, Kincsest, Keepert, Útszélit és Szökevényt elvágta kicsit a többiektől, amivel egy kis előnyt szerzett nekik. Szökevénynek sikerült legjobban a hajrázás, megnyerte a futamot, Kincses érkezett másodiknak, Keeper lett a harmadik.

Befutási sorrend: Szökevény (8) – Kincses (4) – Keeper (10)

Győztes idő: 25.3

 

VII. futam – Őszi kanca díj

Lejelentés: Very Nice Photo (5)

Vesna, Violetta és Rinette Streamline kezdtek a legjobban, Uzsorásnő hibázott, kiesett a versenyből. Az első kanyarban Vola Gatto is hibázott, ő is kiszállt a versenyből, miközben Úrilány R. érkezett hátulról, hogy átvegye a vezetést. Az egyenesre már ő fordult elsőként, mögötte Vesna majd Violetta ügettek. Az egyenes közepénél jártak a lovak, amikor Rinette Streamline színei tűntek fel, amint megpróbálta Úrilány R.-t üldözőbe venni. Úrilány R. nem hagyta magát, és Vesna is kitartott, így mellé tudott helyezkedni Rinette Streamline, amivel a mögötte érkező Uránia RG-t kiszorította a harmadik spurba. Az istállóegyenesben Úrilány R. diktálta a tempót, mögé megérkezett Uránia RG, aki mögött Rinette Streamline helyezkedett, Vesna lemaradt. A célegyenesre ebben a sorrendben fordultak a lovak, ám Uránia RG elfáradt, kezdett lemaradni, így Rinette Streamline elsétált mellette. A Derby győztes Úrilány R. szép, magabiztos győzelmet aratott ismét, mögé megérkezett az utolsó métereken rohamozó Unika Vik másodiknak, Rinette Streamline a harmadik lett.

Befutási sorrend: Úrilány R. (9) – Unika Vik (6) – Rinette Streamline (10)

Győztes idő: 18.7

 

VIII. futam – 2017. évi segédhajtó kupa hendikep V. futam

Lejelentés: Lardon (7)

Priscilla kezdett nagyon gyorsan és ment el vezetni, vele Repeta és Tiko Time próbáltak lépést tartani. A túlsó egyenes végéig így ügettek hárman az élen, ahol Ultra Lady indult el nagyon határozottan. Az utolsó kanyarban Priscilla ereje elfogyott, Repeta lehagyta, akit kívülről már Tiko Time és az időközben az egész mezőnyt megkerülő Ultra Lady is támadt. A célegyenesre fordulva Ultra Lady könnyedén átvette a vezetést és folyamatosan növelni tudta előnyét Repetával és Tiko Time-al szemben, akiket Spar Lady vett üldözőbe. Ultra Lady könnyed győzelmet aratott, Repeta célfotóval érkezett a második helyre, Spar Lady jelentkezett be a harmadik helyezésért.

Befutási sorrend: Ultra Lady (10) – Repeta (8) – Spar Lady (9)

Győztes idő: 20.2

 

IX. futam – Amatőrverseny hendikep

Ügyeske, Uncatchable és Oscar Wilde kezdtek legjobban. Ügyeske és Sóvirág még az első kanyar előtt hibáztak, így gyorsan kiszálltak a versenyből. Prodigy Gasti ragadta magához a vezető pozíciót, mögötte ügetett Uncatchable, majd Oscar Wilde és Tommy Lee kettőse. A túlsó egyenesig nem történt változás az élen, amikor Utrillo d’Amourt indította el hajtója a háttérben. Az utolsó kanyarra még Prodigy Gasti vezette a lovakat, mögé megérkezett Utrillo d’Amour nyomában Tommy Lee-vel. A célegyenesre Prodigy Gasti és Utrillo d’Amour fej-fej mellett érkeztek, ám Tommy Lee mindkettőjüknél frissebben futott, és Uncatchable és Oscar Wild is jól tartalékoltak az erejükkel, tudtak még gyorsulni. Az izgalmas hajrában Tommy Lee ért elsőként célba, mögé megérkezett Uncatchable másodiknak, Oscar Wild pedig harmadiknak.

Befutási sorrend: Tommy Lee (1) – Uncatchable (2) – Oscar Wilde (3)

Győztes idő: 21.4

 

X. futam – Köztársasági díj

Piera del Bar, Pablo Yet és Super Bull kezdtek a legjobban. Az első kanyarban Piera del Bar meg tudta tartani megszerzett vezető pozícióját, Pablo Yet-tel a nyomában, mögéjük helyezkedett Bronsvlinder. A túlsó egyenesben változás történt az élen, Super Bull ragadta magához az irányítást, maga mögé utasítva Piera del Bar és Pablo Yet kettősét. Így ügettek egy kört, majd az utolsó istállóegyenesben ismét változás történt az élen, Sammi MS váltott tempót és az élre állt, őt követte Donato Luca és Bronsvlinder. A célegyenesre Sammi MS vezetésével fordultak a lovak, belül Bronsvlinder támadta, mögöttük Donato Luca tartotta a lépést. Izgalmas hajrával zárult a nap, Bronsvlinder helyet talált a falon Sammi MS mellett, és az utolsó métereken fejhosszal sikerült megvernie. Bronsvlinder nyerte a futamot, mögötte Sammi MS lett a második, Donato Luca a harmadik.

Befutási sorrend: Bronsvlinder (1) – Sammi MS (6) – Donato Luca (7)

Győztes idő: 17.3

SHARE THIS