/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Chantilly győzelmét hozta a Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díja

Az ötéves sárga, Chantilly (Slaven Jovanovic) nyerte az L.F.B. Díját. A másik szerb ló, Alkatraz (Aleksandar Sasic) lett mögötte a második, a remek szezont futó Sky Diver (Milan Konkolj) szerezte meg a harmadik helyet.

I. futam – Zwegat Hendikep

Remekül kezdett Papírsárkány, Dies Irae és Juste Un Baiser hármasa. Mögöttük Sandusky Times, Zita Királyné és Alkonykönny galoppoztak. A kanyarban Juste Un Baiser átvette a vezetést és biztos elsőként fordult a befutóra. A célegyenesben nem tudták megközelíteni a többiek, Juste Un Baiser megnyerte a futamot. A második Estike lett, míg a harmadik helyre küzdelem alakult ki Sandusky Times és Dies Irae között.

Befutási sorrend: Juste Un Baiser (6) – Estike (3) – Sandusky Times (2)

II. futam – König Róbert Emlékverseny – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Casino Royal volt helyből gyors, azonban nem akart elmenni vezetni. Megtette ezt Tinker Bell és Mirtusz kettőse, akiket Shades Arrow és Mentalist követtek. A kanyarban Fonzel kezdte meg a zárkózást. Tinker Bell hozta a mezőnyt a befutóra, támadásba lendült Mentalist és Fonzel és Szingli is közel volt hozzájuk. Fonzel volt a végén a legerősebb, ő nyerte a futamot, Mentalist és Szingli osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Fonzel (4) – Mentalist (6) – Szingli (11)

III. futam – Bevezetőszíj Hendikep

Purpur Princess vállalta magára a vezetést, azonban elég fogott volt a tempó. Mögötte Celeburdi, Sambo, Almarózsa, Brilliance és Ballada volt a sorrend. Az ügető átjárót elhagyva Purpur Princess még mindig jelentős előnnyel bírt, azonban a többiek is megkezdték a zárkózást. Az utolsó 100 méteren Sambo átvette a vezetést, őt Brilliance és Ballada támadták, de már csak a helyezéseket tudták megszerezni.

Befutási sorrend: Sambo (4) – Brilliance (6) – Ballada (1)

IV. futam – Novemberi Gátverseny

Lejelentés: 2- ABASKAN

Sabato jött el legjobban a starttól, mögötte Silver Chimes és Vanília galoppoztak. Három részre szakadt a mezőny, a vezető triót jó pár hosszas hátrányból követte Cristály, mögötte újabb űr után következett Royal Ron és Dzsin kettőse. Sabato magabiztosan galoppozott az élen és végig szinte ellenfél nélkül versenyzett, start-célban nyerte a Novemberi Gátversenyt. A befutóra fordulva szaladt fel Silver Chimes mellé Vanília, aki végül a második helyet szerezte meg, a bronzérem pedig a remekül zárkózó Dzsin zsákmánya lett. Royal Ront verseny közben lovasa feltartotta.

Befutási sorrend: Sabato (1) – Vanília (6) – Dzsin (3)

V. futam – Spillers Hendikep

Változás: (8) NEVERENDING DREAM +0,5 KG TÚLSÚLY, KIMÁZSÁLT TERHE HELYESEN 56,5 KG

Jól kezdett szokása szerint Bourges és elment vezetni. Parsec, valamint Omnia Gold követték, de masszívan együtt galoppozott az üldözőboly. A túlsó egyenesben Roko Sivi Roko szaladt fel a második helyre Parsec mellé, mögöttük továbbra is Omnia Gold helyezkedett, akit Merzad követett. A befutóegyenes elején fáradt el Bourges, őt kívülről, belülről is előzték. Parsec került az élre, azonban a falon szépen zárkózott Bubi Pata és végül ő nyerte a futamot, a harmadik helyen Merzad ért célba.

Befutási sorrend: Bubi Pata (9) – Parsec (5) – Merzad (2) 

VI. futam – Novemberi Díj

Változás: BEAUCHAMP OPAL (5) 0,5 KG TÚLSÚLY
(4) NOE +1,5KG TÚLSÚLY, KIMÁZSÁLT TERHE HELYESEN 59,5 KG

Sunnykid ment el vezetni, mögötte Beauchamp Opal, Bíborhajnal és a favorit Winning Bid volt a sorrend, a mezőny végén American Dreaming helyezkedett. Ez a sorrend nem változott a távoszlopig, ahol Winning Bid átvette a vezetést. Bíborhajnal indított még ellene támadást, azonban megverni nem tudta, a sokáig vezető Sunnykid megőrizte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Winning Bid (3) – Bíborhajnal (6) – Sunnykid (1)

VII. Németh Ferenc Emlékkupa ,,Extra” Hendikep

Változás: (9) MÁTRIX +1,5 KG TÚLSÚLY, KIMÁZSÁLT TERHE HELYESEN 52,5 KG

Esti Kornél, Naruto és Nostra Balerina kezdtek gyengébben. Candy Star ment el vezetni, de Mátrix is helyből gyors volt és Cacholon is a frontban helyezkedett. Az ügető átjáróhoz közeledve Naruto is megérkezett az élmezőnybe. Mátrix vette át a vezetést a kanyar bejáratához érve, azonban a pálya közepén fordult, aminek köszönhetően a falon felment mellé Cacholon. A befutóban Naruto és Szépike indultak el nagy lendülettel, Mátrix pedig már teljesen a pálya szélére sodródott. Izgalmas küzdelem alakult ki a végére, célfotó kellett az első és a második helyre is. Szépike lett a nyerő, Naruto a második, Cacholon a harmadik.

Befutási sorrend: Szépike (5) – Naruto (4) – Cacholon (1)

VIII. futam – Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díja

Mondóka ugrott ki a legjobban a gépből, Opium Bullet is remekül kezdett. Mondóka mellé felment Robespierre és Road Level, zárkózóban volt Szerencse lovag, miközben a mezőny végére csúszott vissza Sky Diver. A kanyar közepén járva nem változott az első két ló, nevezetesen Mondóka és Robespierre sorrendje. Chantilly zárkózott fel mögéjük és Sky Diver is elindult. Utóbbinak a befutóban volt egy nagyon jó momentuma, amikor még a vezetést is át tudta venni, azonban a két szerb ló, Chantilly és Alkatraz erősebbek voltak nála és megszerezték az első két helyet.

Befutási sorrend: Chantilly (5) – Alkatraz (4) – Sky Diver (3)

IX. futam – Ypsilon King Hendikep

Lejelentés: KOPERTA (10)

Kála, Agastache, Illendő és Sármány négyese szinte fej-fejt galoppozott az élen a starttól a kanyar bejáratáig. Agastache a pálya közepén haladt, a fordulóban nagyon ki is sodródott, így a falon galoppozó Illendő mellé fel tudott szaladni Wardat, a távoszlopnál pedig a vezetést is átvette és megnyerte a futamot. Illendő megőrizte a második helyet, a favorit Kála pedig végül még a dobogóról is lecsúszott, mert a célig Booxa átszaladt rajta.

Befutási sorrend: Wardat (5) – Illendő (7) – Booxa (2)

 

 

SHARE THIS