/ by /   Kiemelt Agár hír, Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Jól sikerült a péntek az újoncok számára, de a favoritok is bizonyítottak

 

Jól mutatkoztak be az újoncok az agárfutamokban, Christina Dior és Coming Soon is sikerrel kezdte pályafutását, de a rutinos Izadro és Deep Night is bezsebelt egy-egy győzelmet. Az ügetőknél jött a papírforma, Cyprus A.T. (Hajnal Tibor) és Ottey Boss (Turbucz Sándor) bizonyított, a sprintben azonban meglepetés történt, Amazing Koks alulmaradt Tündérrózsával szemben, aki ugyan megszorongatta Offenbach Bigit, de végül Offenbach Bigi (Csordás Emil) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

I. agár futam – Jaxx on fantasy díj

Model ugrott ki legjobban a startgépből, de Zara és a favorit Tina Turner is remekül kezdett. Sokáig úgy tűnt, Zara tud a legjobban zárkózni a fáradó Model nyomában és talán ő lesz a nyertes, azonban nagy meglepetésre a sereghajtó újonc Christina Dior egy látványos bemutatkozást tartott, és az utolsó métereken könnyedén átszaladt a mezőnyön.

Befutási sorrend: Christina Dior (5) – Tina Turner (3) – Zara (1)

 

I. ügető futam – Melinda Gull díj

Cyprus A.T. és Urusov M is jól kezdett, ám Urusov M sajnos nagyon hamar hibázott, így számára gyorsan véget ért a verseny. Az első kanyarba Cyprus A.T. vezette a mezőnyt, mögötte Ulrika M és Tesco Magic ügettek. Itt Vajk hibázott, ő is kiszállt a versenyből, miközben Eliane Merite átvette a harmadik helyet. Az élen ügető hármas folyamatosan növelte előnyét a mezőny többi tagjától. A második kanyarban még egy hiba történt Vadgalamb személyében, ő is befejezte a futamot. Az utolsó kanyarban Cyprus A.T. tartotta vezető pozícióját, mögötte Ulrika M és Eliane Merite megkezdték a támadást ellene. A célegyenesre Cyprus A.T. vitte a lovakat, ám Eliane Merite nagy sebességre kapcsolt és úgy tűnt, jobban tud javulni. Sajnos azonban túlhajtotta magát, hibázott így ő már nem ért érdemben célba. Cyprus A.T. viszont kitartott, egyedül érte el a célt, mögötte Ulrika M végzett második helyen, a harmadik helyre a végén hajrázó Betty Evo jelentkezett be.

Befutási sorrend: Cyprus A.T. (8) – Ulrika M (1) – Betty Evo (3)

Győztes idő: 17.9

 

II. agár futam – Skip the field díj

Coming Soon kezdett nagyon erősen, mögötte Muci és Don Juan próbálta tartani a lépést. Coming Soon könnyed start-cél győzelemmel kezdte meg karrierjét, mögötte Muci ért célba másodikként, a harmadik Don Juan lett.

Befutási sorrend: Coming Soon (2) – Muci (1) – Don Juan (5)

 

II. ügető futam – Ida June hendikep

Lejelentés: Polémia (3)

Priscilla igyekezett tartani a falat, Repeta és Ottey Boss is jól helyezkedtek. Az első kanyarban Ottey Boss gyorsított a léptein és beállt Priscilla mögé, Repeta elé. A túlsó egyenesben többen is elindulni látszottak a háttérből, ám közülük Magiszter tűnt ki leginkább. Ottey Boss ismét tempót váltott és még a kanyar előtt sikerült az élre állnia, hozzá Magiszter zárkózott, Priscilla visszacsúszott a harmadik helyre. A célegyenesben Ottey Boss tudta tartani megszerzett vezető pozícióját, Magiszternek már nem sikerült megvernie, a harmadik helyezésért viszont hatalmas küzdelem folyt Örömtűz, Let it be TN és Ubulina RG között, Priscilla elfáradt. Célfotó alapján Magiszternek sikerült a harmadik helyezést megcsípnie, őt azonban szabálytalan ostorhasználat miatt a versenyintézőség diszkvalifikálta a versenyből, így Örömtűz állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Befutási sorrend: Ottey Boss (8) – Ubulina RG (7) – Örömtűz (2)

Győztes idő: 19.4

 

III. agár futam – Brother Mick díj

Dixi, Izadro és Lux kezdtek a legjobban, közülük Izadro mozgott legjobban és gyorsan át is vette a vezetést. Izadro szoros utolsó méterekkel ugyan de hazaért, mögötte Prince érkezett másodiknak, Azraq harmadikként.

Befutási sorrend: Izadro (4) – Prince (6) – Azraq (5)

 

III. ügető futam – Péntek esti szuper sprint díj

első előfutam győztese: Tündérrózsa (2) 5.5

második előfutam győztese: Offenbach Bigi (4) 12.0

harmadik előfutam győztese: Lardon (6) 16.5

Offenbach Bigi startolt el legjobban, Tündérrózsa is jól zárkózott, Lardon kicsit lemaradt tőlük. Offenbach Bigi erősnek bizonyult, bár Tündérrózsa megszorongatta, de végül Offenbach Bigi érte el elsőként a célt, Tündérrózsa lett a második, Lardon a harmadik.

Befutási sorrend: Offenbach Bigi (4) – Tündérrózsa (2) – Lardon (2)

Győztes idő: 11.0

 

IV. agár futam – Speedy Sonny díj

Dolores remekül kezdett, ellentétben a favorit Deep Night-tal szemben, aki azonban gyorsan javított kezdeti hibáján, és hatalmas iramban rohant be a célba, Dolores érkezett mögötte másodiknak, Turul lett a harmadik.

Befutási sorrend: Deep Night (2) – Dolores (5) – Turul (3)

SHARE THIS