/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Rafael Bit győzelmével zárult a Zápolya díj

 

Rafael Bit (Veréb Zsolt) szinte végig az élmezőnyben ügetve szerezte meg az első helyet a mai nap főversenyén, a Zápolya díjban. A top favorit Übü király hibázott a célegyenesre érkezve, átadva az esélyt a mögötte ügetőknek. Samuel Becket A.T. (Hajnal Tibor) lett a második, Saron (Angyal Andor) a harmadik.

I. futam – Aspergilus díj I. rész

Hercules Flevo hibával kezdte a napot, kiszállt a versenyből. Victoria Top Secret startja azonban remekül sikerült és Prodigy Gasti is meg tudta tartani kedvező startpozícióját, Magic Bucks és Kingstone helyezkedtek még jól. Az első kanyarból Victoria Top Secret vezetésével fordultak ki a lovak, mögötte ügetett Prodigy Gasti, majd Magic Bucks és Kingstone kettőse következtek. Az első egyenesben Victoria Top Secret mellé zárkózott Prodigy Gasti, Magic Bucks mellett Urzulina színei tűntek fel. A második kanyarban Prodigy Gasti került élre, mögé helyezkedett Victoria Top Secret, Urzulina a harmadik pozíciót foglalta el. Itt indult el a háttérből Rocky HR is. Az istállóegyenes végén ismét Victoria Top Secret vezette a mezőnyt a fáradó Prodigy Gasti és Urzulina előtt. Az utolsó kanyarban Urzulina elsétált Prodigy Gasti mellett, Rocky HR megérkezett mögé harmadiknak Újpesti lány kíséretében. A célegyenesben Urzulina élre állt, Rocky HR üldözte, Victoria Top Secret visszacsúszott a harmadik helyre, kívülről Újpesti lány is támadt. Végül Rocky HR-nek sikerült elsőként elérnie a célt, mögötte ügetett be másodikként Urzulina, Újpesti lány érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Rocky HR (8) – Urzulina (3) – Újpesti lány (7)

Győztes idő: 18.3

 

II. futam – Tibi díj

Unique Boy vállalta magára a vezető pozíciót, mögé helyezkedett Tengelic és Vakarcs RG. Az első egyenesben libasorba rendeződött a mezőny a vezető hármas nyomában, amikor Veronica Fling hatalmas lendülettel elrohant a sor mellett és megpróbált az élre állni. Unique Boy azonban nem adta át ezt a pozíciót, így csak mögé és Tengelic elé sikerült a második spurba helyezkednie. A túlsó egyenesben már Villám Ville színei is feltűntek az élboly mögött. A célegyenesre fordulva Veronica Flingnek sikerült az élre állnia, miközben Unique Boy fáradt, Villám Ville követte őt lendületesen és Tengelic is összeszedte magát az utolsó méterekre. Veronica Fling magabiztosan nyert, Villám Ville ért be másodikként, Tengelic lett a harmadik.

Befutási sorrend: Veronica Fling (7) – Villám Ville (8) – Tengelic (1)

Győztes idő: 17.8

 

III. futam – Kétévesek versenye

Zagato a start előtt hibázott, versenyben maradt, de hátránnyal tudott indulni. Zenit Charme a start után ugrotta el magát, számára véget ért a verseny. Zóra kihasználva a lehetőséget élre állt, mögé Veritable Yankee zárkózott, majd Zsofesz ügetett. A célig már senki nem tudott jelentősen javulni, a kezdeti sorrendben érkeztek a lovak a célba, Zóra lett az első, Veritable Yankee a második, Zsofesz a harmadik.

Befutási sorrend: Zóra (4) – Veritable Yankee (2) – Zsofesz (5)

Győztes idő: 22.7

 

IV. futam – Amatőrverseny hendikep

Racing Athlete-nek sikerült az élre állnia a startot követően, mögé No Fear tudott beülni és Nelli Gull is jól helyezkedett. Az első egyenesben Sunny kezdte meg a zárkózást hátán Swarovskival. A második kanyarra még Racing Athlete vihette a mezőnyt No Fear-rel a nyomában, ám Sunny lendületesen ügetett utánuk kívülről Swarovskival. Az istállóegyenesben már Racing Athlete mögött találta magát Sunny, No Fear kezdett lemaradni. Az utolsó kanyarban Sunny átvette a vezetést mögötte Swarovski ügetett, Racing Athlete még elfoglalta a harmadik pozíciót. A célegyenesre már Sunny fordult elsőként, de Swarovski könnyebb kézből érkezett, és Sholty Geri színei is feltűntek. Swarovskinak sikerült az utolsó pár méteren elérnie Sunny-t, így övé lett a győzelem, Sunny második lett, Sholty Geri jelentkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Swarovski (7) – Sunny (4) – Sholty Geri (2)

Győztes idő: 18.9

 

V. futam – Aspergilus díj II. rész

Unigena Sun kapta el legjobban a startot, de Zabrina és Une Dame is jól kezdett. Unigena Sun tartotta vezető pozícióját az első egyenesben is, mögé felzárkózott Une Dame, Zabrina a harmadik helyen ügetett tovább, miközben Vulcano Boy érkezett a háttérből. A második kanyarból kifordulva Vulcano Boy elment Zabrina mellett és üldözőbe vette az élen haladó Unigena Sun-t. A célegyenesre fordulva az elsőként érkező Unigena Sun hibázott, és az üldöző Vulcano Boy is vétett, így a nyomukban érkező Une Dame és Zabrina előtt megnyílt az út a célba, ám kapott az alkalmon Disney HR is. A végig jól mozgó Une Dame elsőként érte el a célt, mögé a felébredő Disney HR érkezett másodikként, Zabrináé lett végül a dobogó legalsó foka.

Befutási sorrend: Une Dame (1) – Disney HR (4) – Zabrina (5)

Győztes idő: 18.9

 

VI. futam – Early Harvester hendikep

Opál lánynak, Tartalosznak és Poétának sikerült legjobban a start. Az első kanyarban Tartalosz vállalta magára a vezető pozíciót, mögé Poéta helyezkedett, majd Opál lány ügetett. Az első egyenes végén Sholty Csabi kezdett nagyon határozott támadásba az élmezőny ellen. A második kanyarra Tartalosz magabiztos vezetésével fordultak a lovak, őt Opál lány üldözte, akit elért kívülről Sholty Csabi. Az istállóegyenesben Sholty Csabi átvette a második helyet Opál lánytól, így Tartalosz mögött találta magát. A háttérből Knock-down-t indította el hajtónője és hatalmas lendülettel vették üldözőbe az élen haladókat. Az utolsó kanyarban Tartalosz, Sholty Csabi és Knock-down fej-fej fordultak a célegyenesre, Knock-down hátán Opál lány is jött. A célegyenesre megérkezve Opál lány már könnyedén szaladt a cél felé, Knock-down-t bíztatni kellett, Tiny Angel és Sebastian Ketti zárkózott szépen. Opál lány magabiztosan nyert, mögötte Knock-down ügetett be másodikként, Tiny Angel érte el a harmadik helyezést.

A futam után vizsgálat indult Knock-down ellen, de a befutási sorrendben nem történt változás.

Befutási sorrend: Opál lány (4) – Knock-down (9) – Tiny Angel (5)

Győztes idő: 20.9

 

VII. futam – Zápolya díj

Royal Flesh harcolta ki az első pozíciót, de Rafael Bit és Samuel Becket A.T. is erősen kezdett. Royal Flesh vezette a lovakat az első egyenesre, őt azonban nagyon keményen kezdte Samuel Becket A.T. támadni, mögöttük Rafael Bit és Saron ügettek egymás mellett. Samuel Becket A.T. támadását egészen a túlsó egyenes végéig ki tudta védekezni Royal Flesh, ott azonban átvette a vezetést Royal Flesh előtt, akit Saron vett üldözőbe, és Übü király is elindult. Az utolsó kanyarban Samuel Becket A.T. ügetett az élen, mögötte már Übü király készült, őt Saron követte. A célegyenesre fordulva Übü király váratlanul hibázott, így átadta a helyét Rafael Bitnek és Saronnak. Rafael Bit jobban osztotta be erejét, sikerült megvernie Samuel Becket A.T.-t, akinek így a második hely jutott, Saron érkezett harmadiknak.

Befutási sorrend: Rafael Bit (2) – Samuel Becket A.T. (3) – Saron (4)

Győztes idő: 17.7

 

VIII. futam – Crown Star hendikep

Bebop’s Cassandra vállalta magára a vezető pozíciót, Serafina Ketti csatlakozott hozzá, és San Francisco is jól kezdett. Az első kanyarban Bebop’s Cassandra tudta tartani megszerzett helyét, de Serafina Ketti szorosan a nyomában volt, hozzájuk Temass csatlakozott. A hosszú távú verseny utolsó istállóegyeneséig nem történt az élbolyban változás, már a kanyarban azonban Serafina Ketti megelégelte a második helyet, gyorsított léptein, így az egyenes végére sikeresen átvette a vezető pozíciót. Ott San Francisco is megindult, valamint Bezique Va Bene-t is indította hajtója. A célegyenesre San Francisco vezette a mezőnyt, hátán Bezique Va Bene, Serafina Ketti is a nyomukban volt. Az utolsó métereken Temass szép, türelmes hajtásnak köszönhetően el tudott még indulni, elment a vezetők mellett, San Francisco ügetett be másodikként, Bezique Va Bene lett a harmadik.

Befutási sorrend: Temass (2) – San Francisco (8) – Bezique Va Bene (7)

Győztes idő: 19.8

 

IX. futam – Murza Hendikep

Salihamidzic igyekezett az élre kerülni Nixonnal szemben, őket Philadelphia követte. Az első egyenesben Salihamidzic tartotta a frontot hátán Nixonnal, Under World érte utol őket. A második kanyarban Trencsén indult nagy lendülettel, és a túlsó egyenesre sikerült Salihamidzic mellett helyet találnia. Az utolsó kanyarban Salihamidzic kitartott, Trencsén támadta, Under World zárta a hármast, így fordultak a célegyenesre. Salihamidzic tudta növelni előnyét a mezőnnyel szemben, szép start cél győzelmet aratott, Rocket Boy szép hajrával másodiknak érkezett, Trencsén ügetett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Salihamidzic (4) – Rocket Boy (6) – Trencsén (7)

Győztes idő: 20.1

SHARE THIS