/ by /   E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Horváth György nyerte a Gróf Esterházy Miklós Móric Emlékversenyt

A Derby és Divat Fesztivál egyik kiemelt versenyét, a Gróf Esterházy Miklós Móric Emlékversenyt Horváth György és Aurum Ville nyerte. Megkértük, értékelje a versenyt és az eredményt.

Mi volt az előzetes megérzésed a verseny kapcsán?
– Az egyik favoritot hajtottam, aki esélyes volt a győzelemre. Nagyon izgalmas feladat volt, hiszen most hajtottam először kiemelt versenyben egy igazan esélyes, ráadàsul saját tulajdonú lovat.

Milyen ló Aurum Ville?
– Nagyon jó fejű, jó természetű ló. Roppant kíváncsi és elég sokat rosszalkodik is, de csak pont annyira, hogy még imádni lehessen. Nagyon jó származású ló, aki feltestvéreihez – Titán Ville, Villám Ville – hasonlóan nagyon jól teljesít, szépen hozza a családja tehetségét.

Milyen volt a verseny?
– Minden a terv szerint alakult, a futamban kevés ló indult, ez megkönnyítette a dolgunkat. Elengedtem vezetni az ellenfelemnek tartott Sabath Black A.T.-t, majd egy lassabb első kör után szépen megkezdtük a zárkózást, ami az utolsó kanyar előtt nem tűnt egyszerű feladatnak, de aztán szépen jöttünk felfelé. Végül a finisben Vilike ellenállhatatlan volt, az utolsó lépéseknél biztosan meg tudtuk előzni istállótársunkat, a szintén nagyszerűen futó Áronville-t. Derby napon, nagy közönség előtt, hajtókènt megnyerni az első kiemelt versenyemet, ráadásul saját lóval: ez fantasztikus érzés, végtelenül boldog vagyok.

Mikor és hol fog ismét starthoz állni Aurum Ville?
– Ha minden rendben megy, akkor augusztus első hétvégéjén, a Háromévesek Nagydíjában.

SHARE THIS