Szerencsejáték Zrt. – Derby és Divat Fesztivál

2023. június 30. – július 2.

Elindult a jegyértékesítés!

Három hét múlva Derby és Divat Fesztivál a Kincsem Parkban, csapj le az első belépőkre! Az első 101 jegy kedvezményes áron elérhető.

Early Bird – 2000Ft
Normál ár
online – 3000Ft
helyszínen – 3400 Ft
14 éves kor alatt a belépés díjtalan!

Fogadás

Fogadj a kedvencedre, a leendő Derby győztesre! A lóverseny és az agársport elképzelhetetlen fogadadás nélkül. Ne maradj le egy futamról se, játssz a helyszínen, vagy regisztrálj már most online, a bet.lovi.hu oldalon!
A regisztrálás után töltsd fel egyenlegedet, hogy elkerüld a sorban állást és minden futamban időben tudj fogadni!

A legfontosabb játéktípusok:

TÉT – találd el a nyerő lovat!
HELY – találd el a dobogón végző lovat, hét lovas vagy kisebb mezőny esetén az első két ló eltalálásával nyerhetsz!
BEFUTÓ – a legegyszerűbb kombinációs játék, találd el az első két ló sorrendjét!
HÁRMASBEFUTÓ – kombinációs játék, itt nyerheted a legtöbbet, találd el az első három helyezett ló sorrendjét!

Az alaptét ára 400 forint.

KINCSEM+
A hazai futamok mellett külföldi versenyekre is fogadhatsz, próbáld ki a naponta jelentkező népszerű Kincsem+ játékot! Ha rábízod magad a szerencsére és a már megtett fogadásokra, akkor kérj Kincsem TUTI okos gépi játékot. Ha te szeretnéd megmondani a kijelöl futamban az első öt helyezett sorrendjét, akkor Kincsem+ kézi játékot kell választanod. A Kincsem+ játék ráadásul az ország összes lottózójában is elérhető.
Egy Kincsem+ játék ára 800 Forint, de a kézi változatot a kombinációkkal már 400 és 200 Forintos alapon is játszatod.

A Derby a profi agársportban is a versenyek császára

A Derby a legrangosabb és egyben legmagasabb pénzdíjas kihívás agarak és trénerek számára egyaránt. A versenyekre nevező közel 200 kutya öt héten át heti egy előfutamban méri össze sebességét, hogy végül a hatodik, döntő futamban eldőljön ki az adott ország legjobbja.

Nagy Britanniában 1927-től kezdődően öt külön Derbyről beszélhetünk, melyből három mind a mai napig megrendezésre kerül, de a világ az Angol- és az Ír Derby-t ismeri legjobban.

A legelső Angol Derbyt 1927-ben a White City Stadium-ban tartották, majd 1985-től a Wimbledon Stadiumban folytatódtak a versenyek. 2019 óta a Nottingham Greyhound Stadium ad otthont Anglia legrangosabb agárversenyének. A 92 év alatt mindössze 4 agárnak sikerült két egymást követő évben megnyernie az Angol Derbyt. Ezek: Mick the Millet 1929-’30, Patricias Hope 1972-’73, Rapid Ranger 2000-2001, és Westmead Hawk 2005-2006.

 Az Ír Derby a második legnagyobb és legnevesebb verseny az Egyesült Királyságban. Legelőször 1928-ban rendezték meg Harold’s Cross Stadium-ban Dublinban, majd néhány helyszínváltást követően 1970 óta a Shelbourne Park az állandó házigazdája Írország legnagyobb megmérettetésének. Az egyik leghíresebb kutya, akinek három egymást követő évben sikerült megnyernie a versenyt: Spanish Battleship.

Magyarországon a Kincsem Parkban 2015 óta kerül megrendezésre a verseny, melyet eleinte egyenesen futottak az agarak, 2020 óta viszont a Nemzeti Agárstadion ad helyet az illusztris három hetes eseménynek, mely Nagy-Britannián kívül Európa egyetlen profi agárverseny pályája.

Jön az ország legelegánsabb szabadtéri rendezvénye, a Derby hétvége a Kincsem Parkban

Jön, jön, jön!

Szerencsejáték Zrt. – Derby és Divat Fesztivál

A Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show után jön a Kincsem Park idei második kiemelt rendezvénye, azaz ország legelegánsabb szabadtéri programja, a Derby és Divat fesztivál. Az esemény idén is háromnapos a Kincsem Parkban. Június 30.-án, pénteken este Kincsem Park Agár Derby és Miss Health and Beauty szépségverseny várja az érdeklődőket. Szombaton, július 1-én 109. Magyar Ügetőderby és divatmustra lesz, míg másnap vasárnap érkezik a 101. Magyar Derby kalapszépségversennyel és izgalmas programokkal.

A Derby

Egy legendás kifejezés, mely a lóversenysport legfontosabb versenyének a kifejezése, és melyet a köznyelv és a többi sport is átvett jelzőként a legnagyobb eseményeinek kifejezésére. A DERBY szó mindenkinek mond valamit. A DERBY jelentése egyszerűen csak a versenyek versenye. Mindenki meg szeretné nyerni: a zsokék, a hajtók, a tulajdonosok és a trénerek legnagyobb álma.
A világ első DERBY futamát a lóversenysport őshazájában, Angliában rendezték meg először 1780-ban Epsomban, ezt a versenyt egyszerűen csak THE DERBY néven emlegetik. A század második felének elejétől hazánk legjobb lovainak is megadatott a DERBY siker. 1868-tól az Osztrák – Magyar Monarchia klasszikus futamát Bécsben rendezték meg.
Az 1876-os esztendő világszenzációt hozott a nemzetközi lóversenyéletben. A világ leghíresebb versenyében, az EPSOM DERBYBEN magyar tenyésztésű ló győzött. KISBÉR mindmáig az egyetlen magyar győztese a futamnak, a legendás kisbéri tenyésztésű hároméves angol telivértől volt hangos a sajtó.
A DERBY futamban már indulni is óriási dolog, hiszen minden versenyló életében csak egyszer adatik meg a lehetőség. Megnyerni pedig egy semmihez sem hasonlítható érzés. Minden lovasember azért dolgozik nap, mint nap, hogy legalább egyszer átélhesse a Kincsem Parkban a DERBY siker élményét.
Mind a galopp, mind az ügető szakágban hatalmas nevek és korszakos egyéniségek tudtak MAGYAR DERBYT nyerni. Az első önálló MAGYAR DERBYT 1921-ben Vatinius nyerte, de győzött a legendás futamban többek között Imi legjobb fia, Imperiál, a Hármas Korona nyerő April Sun, míg a legutóbb a 100. MAGYAR DERBYBEN President. Az év egyik legnagyobb társadalmi eseménye volt a nap, a híres Royal Ascot színvonalával vetekedett, utaltak rá a díszvendégek. – „Büszkék lehetünk rá, hogy olyan világszínvonalú rendezvényen vehettünk részt, amely méltó a magyar lósport gazdag történelméhez.” mondta Novák Katalin köztársasági elnök asszony. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a következőképek foglalta össze a látottakat: – „A 100. Magyar Derby méltó volt lovas hagyományainkhoz.”

Versenyek

 1. június 30., péntek
  Az agárversenyek a tervek szerint kora este kezdődnek. A hétvége nyitónapján az este csúcspontja az esti órákban a 9. KINCSEM PARK – AGÁRDERBY DÖNTŐ lesz, amelyben az ország hat leggyorsabb angol agara áll starthoz. Az agárfutamokkal párhuzamosan megrendezzük a Miss Health & Beauty Hungary 2023 szépségversenyt.
 2. július 1., szombat
  Szombaton az ügető lovaké lesz a főszerep a versenyek 14:00 órakor kezdődnek. A nap legrangosabb futama a 109. Magyar Ügetőderby lesz, a legjobb hazai négyéves ügetők versenye. A versenyprogramot divatmustra, kalapverseny és ingyenes gyermekprogramok kísérik.
 3. július 2., vasárnap
  Újabb komoly mérföldkőhöz érkezik a magyar lóversenysport, és azon belül a galoppsport. A 101. Magyar Derby díjazása 25 millió forint! Vajon melyik telivér neve kerül be a hazai lóversenysport aranykönyvébe?
  Fókuszban az elegancia, divatbemutató, divatmustra és kalapverseny várja a nézőket értékes ajándékokért. Lesz póni galopp verseny és ingyenes gyermekprogramok.