Kincsem Park

Az ország egyetlen lóversenypályája

A közel 100 hektáros zöld sziget, 1925 óta a versenylovak otthona.

A magyar lóversenyfutamokat Budapesten a multifunkciós lóversenypályán, a Kincsem Parkban rendezik.

A közönség tökéletes kiszolgálását 3500 férőhelyes lelátó, 1000 fő befogadására alkalmas fogadó hall, 250 férőhelyes klimatizált Panoráma étterem, két 30 fős VIP Club, fedett rendezvénysátor és a legnagyobb versenynapokon 50 férőhelyes Fogadó Szalon segíti.

Az angol telivérek vasárnaponként tavasztól késő őszig versenyeznek. Három pályájuk van: a 2000 méteres ellipszis alakú gyep pálya a sík és gátversenyeknek, az 1200 méter hosszú egyenes pálya és a 1900 méteres ellipszis alakú szintetikus pálya. Utóbbi 2015-ben létesült.

Az ügetők egész évben az 1200 méteres ellipszis alakú pályán versenyeznek 2004-óta.

Az angol agaraknak 2015-óta vannak itt versenyeik. Korábban 250 és 400 méteren egyenes vonalban futottak a galopp szintetikus talajon, 2019 őszétől az új, Nemzeti Agárstadion ovális pályáján versenyeznek 280 illetve 480 méteres távon.

Galopp

A galopp versenyeken a lovak a lehető leggyorsabb módon, vágta jármódban a zsokéjukkal a nyeregben indulnak.

A versenyt az a ló nyeri, aki szabályos körülmények között a leggyorsabban futja végig a távot. Megkülönböztetünk sík-, gát- és akadályversenyeket. a Kincsem Parkban előbbi kettőt rendezik.

A hazai galopp versenyen angol telivér fajtájú lovak indulnak. A lovak kétéves koruktól versenyezhetnek. A legnagyobb díjazású galopp futam hazánkban a Magyar Derby, ahol 3 éves telivérek állnak starthoz. A versenyt július első vasárnapján tartják.

Ügető

Az ügető versenyeken a lovak ügető jármódban versenyeznek.

A futamot az a ló nyeri, aki szabályos körülmények között a leggyorsabban futja végig a távot. Az ügetőket a kétkerekű kocsiban (sulky) ülő hajtójuk segíti a versenyzésben. Az ügetőversenyeken ügető fajtájú lovak vesznek részt. Megkülönböztetünk autóstartos és fordulóstartos versenyeket. Utóbbiban a jobb eredményekkel rendelkező lovak térhátrányból indulnak. A lovak kétéves koruktól versenyezhetnek.

A legnagyobb díjazású ügető futam hazánkban a Magyar Ügetőderby, melyben 4 évesek állnak starthoz. A versenyt július első szombatján tartják.

Agár

 A fogadással egybekötött futamokban angol agár fajtájú kutyák indulhatnak.

2015-től vannak profi agárversenyek a Kincsem Parkban.

Egy futamban maximum hatan vesznek részt. Az agarak 15 hónapos koruktól versenyezhetnek.

A legnagyobb díjazású agárfutam hazánkban a Kincsem Park Agárderby, amelyet július első vasárnapját megelőző pénteken tartanak.

Közlekedés

1101 Budapest, Albertirsai út 2-4. (a Hungexpo mellett)

Megközelíthető 2-es metróval (Pillangó utcai megálló) vagy a 100-as buszjárattal. Utóbbi Expo vásár idején sűrűbben közlekedik. Autóval a Kerepesi útról vagy az Örsvezér tere felől is megközelíthető, a parkolás ingyenes.

Belépő, nyitvatartás

A Kincsem Park tavasztól őszig minden hétvégén 13:00 órától késő estig várja a lóversenysport és az agárversenyek szerelmeseit. A versenyek időpontjáról itt olvashatnak.

A belépés a parkba normál versenynapokon ingyenes. Kiemelt fesztivál napokon, például Ügetőszilveszter, Derby Fesztivál, Food Truck Show 18 év felett belépődíjas.

DUNAKESZI – ALAG – galopp tréningpálya

Itt készülnek fel a telivérek a versenyekre

Alagot 1895-ben hozták létre az angliai Newmarket mintájára. A tréningtelep tökéletes körülményeket biztosít a versenylovaknak a felkészülésre.

A kezdetek óta közel 300 angol telivér áll itt és készül a hazai és külföldi versenyekre. Az idők folyamán a 2800 méteres füves körpályán többször rendeztek hivatalos versenyeket. A „nyári pályán” 2015-ben készült el a 2700 és az 1600 méteres szintetikus talajú tréningpálya.

A világszínvonalú pálya ideális a gyorsmunkák számára. A „téli pálya” a puha talaján a legnagyobb hidegben is lehet dolgozni, kondíciómunkára és ügető munkára ideális.

Itt készült Overdose is a világ egyik leggyorsabb lova.

Az istállóépületek rekonstrukciója 2015-ben kezdődött el. A tulajdonosok és trénerek számára megnyílt a Klub Kúria, mely büfével várja a szakma szereplőit.

A „nyári pályát” a sportlovasok is használják, minden tavasszal itt rendezik meg hazánk legrangosabb military versenyének a terep számát.

Közlekedés

2120 Dunakeszi Nándori út 4. (5 percre gyalog Dunakeszi vasútállomástól)

Megközelíthető vonattal Budapestről a Nyugati Pályaudvarról. Autóval a 2-es, 2/a és az M0-as utakról.
Látogatás, csak előzetes egyeztetést követően lehetséges: galoppalag@invitel.hu

Tel.: 06-27- 341-605

Partnereink