/ by /   Friss hírek / 0 comments

Elhunyt Rozsnyói György

Hosszan tartó súlyos betegség után augusztus 26-án szerdán elhunyt a rendszerváltást követő időszak egyik legeredményesebb galopp versenyló tulajdonos a és menedzsere. Az Atlantisz zenekar egykori billentyűse gyerek kora óta rajongott a galoppsportért, az évtizedek alatt komoly tudásra tett szert. A rendszerváltás után nem sokkal megalakította a VIP Istállót, hazai majd import lovakat vásárolt, tulajdonos társakkal bővítette a futtatói kört, ami  közel húsz éven keresztül kimagasló eredményekkel vezetett itthon és külföldön.
Remek csapatot szervezett maga köré, Friebert Attila volt a trénere, aki több volt mint idomár a csapatban. A lovakat  az alagi telep legtapasztaltabb és legjobb lóápolói szolgálták nagy precizitással. Az évek alatt Varga Zoltán, Kerekes Károly, Papp István II.  és Nagy Tihamér voltak a lovasai.
Key Demon volt az első lova, majd jöttek a fantasztikus importok a kilencvenes évek közepén: It’s a Ripper, Jigadee Creek, Green Mean Machine, Polish Bear, Palace Piper.  A szürke March Groommal megütötte a főnyereményt! Ő volt élete lova. Sokáig veretlen volt Ausztriában, azonban egy betegség miatt az Osztrák Derbyt ki kellett hagynia. A Kincsem Díjban ritkán látható nagy stílusban nyert, majd jött Baden-Baden a legendás Fürstenberg Rennen, melyet megnyert. Abban az évben Kelet-Közép Európa legjobb versenyistállójának nevezték a VIP istállót a baden-badeni eredményei miatt. A  2000-es években is sok jó versenyt nyertek, Pan Cher, Covey Up és  This Key Fits révén. Az utolsó nagy lova Brahy volt a Kincsem Díj és sok más nagyverseny nyerője. a világhírű származású Brahy megvétele, menedzselése és versenylóvá faragása jól jellemzi szakmai hozzáértését és egész futtatói pályafutását, szerepvállalását. Nagyon jól érzete, hogy mely külföldi származás lehet jó a hazai viszonyok között. Otthonosan mozgott a nemzetközi lóversenyéletben, remek kapcsolatot ápolt a környező versenyüzemek vezetőivel. Az amerikai módszerekben és a kőkemény munkában hitt.

Nagy űrt hagyott maga után, emlékét megőrizzük!

SHARE THIS