Újabb pályarekordok

Hihetetlen szoros befutókkal és két újabb pályarekorddal zárult a szombati versenynap az ügetőn. A legifjabb lovaknál, a 89. Kétévesek Nagydíjában, a kiváló származású Éjjeli Hölgy (Maximus Lindy – Night Lady) Fazekas Imre hajtásában megjavította Kádor 2006-ban, Papp Istvánnal  beállított 1.18,9 rekordját, 1.17,6-os időre 1800 méteres távon. Míg az idei év kilencedik liga futamában, a Köztársasági Díjban Maugli (El Nino – Manisha Vita) elképesztő 1.14,9-es idejével tovább javította a külföldi, ötéves-és idősebb lovak, Magyarországon, 2400 méterre futott Racerstina által ügetett 1.15,0-ás rekordját. A magyar tenyésztésű lovak tekintetében pedig a négyéves korcsoportban, Csak a szél és Fazekas Imre párosa 1,15,9-es új rekordot állított be ezen a távon, Bonaparte Boss Veljko Mazsity-tyal pedig az ötéves-és idősebb lovak idejét 1.15,3-ra javította meg.

Ezúton is gratulálunk mindenkinek, aki hozzátett ezeknek a remek sikereknek az eléréséhez!

A versenynap sajnos nem kezdődött zökkenőmentesen, hiszen már az első futamban szabadra került Dumbo K, ezért le kellett jelenteni a futamból, majd többedik nekifutásra végre elstartolt a verseny. A futam a Prolongos lovak jó helyezéseivel zárult, hiszen El Valle Sagrado tudott győzni, második Do it K, míg harmadik helyezett Ducks lett.

A nap második futamában is favorit győzelem született Valerie As és Kolozsi Lászlónak köszönhetően, mögötte az utolsó kanyarban, óriási hajrát indítva Aslaug Princess kedvenc hajtónőjével, Fejszés Kittivel szerzett egy újabb második helyezést, míg a dobogó alsó fokára, Sziklaszirt Komáromi Krisztinával ért fel, mindösszesen egy orrhosszra lemaradva az ezüstéremről.

A Sammi MS Díj sem az ügetőnap lassú versenyeihez tartozott, hiszen Bobby Fischer 1.14,9-ben megszerezte idei hetedik sikerét. Mögötte a szerb vendég, Bondo Jet lett az ezüstérmes, míg harmadik helyezett némi meglepetésre Battisti Grif lett.

Fél órával később egy megszokott páros, Andy Baby Ifj. Turbucz Sándorral szerzett egy újabb közös győzelmet. Mögöttük a dobogóra a favorit, Une Dame ért fel Márton Lajossal, a szürke Zizitop és Ifj. Veres László duója előtt.

A következő futam már a 89. Kétévesek Nagydíja volt, amelyet hihetetlen 1.17,6-os időben nyert Éjjeli Hölgy Fazekas Imrével. Mögötte az istállótárs, új egyéni rekordban, Enjoy haladt át célvonalon a másodikként Lakatos Csabával, míg a harmadikként óriásit javulva, Eternal Flame ért fel harmadik helyre Angyal Andorral.

A 89. Kétévesek Nagydíjának nyerője Éjjeli Hölgy (Maximus Lindy – Night Lady) Fazekas Imrével

 

A versenynap hatodik futamában, új istállójából egy győzelemmel mutatkozott be Cherie Bella M. Marko Slavic-csal. Egy újabb ezüstéremmel gazdagodott a versenynapon Fejszés Kitti, aki most Blazing Speedet hajtotta. Őt követve, a dobogó alsó fokára, Zaffiri és Ifj. Turbucz Sándor párosa ért fel.

Fél órával később, a 2022-es év kilencedik Ügető Liga futama következett, a hosszútávú Köztársasági Díj, amelyet óriási stílusban nyert Maugli, Jozé Sagajjal 1.14,9-ben, ezzel beállítva a versenynapon futott második pályarekordot.  Mögötte a magyar színeket képviselve, szintén újabb egyéni-és pályarekordot futva Bonaparte Boss lett a második helyezett Veljko Mazsity-tyal, míg harmadik helyezett is magyar idomítású ló lett, Unno del Duomo és Goran Zolnaji párosának köszönhetően, akik szintén új egyéni rekordot futottak.

A 2022-es év Köztársasági Díjának nyerője Maugli (El Nino – Manisha Vita) Jozé Sagajjal

 

Az ügetőnap hetedik futamában, a fordulóstartos Vatikán Hendikepben, kihagyás utáni második startjára, Zagato szerezte meg idei harmadik sikerét. Mögötte a favorit, Berill Lady lett a második helyezett, míg harmadik Che Comandante lett.

17:00-kor indították a versenynap utolsó magasabb díjazású futamát, az ÜTOE Nagydíjat, ahol Diamond Ville szerezte meg idei első sikerét Marko Slavic-csal 1.17,7-ben. A dobogós helyekre Dumbledore ért fel Nagyváry Andreával 1.17,9-ben, akit Denver Broncos követett Papp Istvánnal 1.18,1-ben, amely időkkel mindegyik hároméves új egyéni rekordot ügetett az 1900 méteres távon.

A versenynap záró futamában a sárga kanca, a favorit Coach Degli Dei nyert, ezzel bezsebelve idei harmadik sikerét. Őt némi meglepetésre, Celerina Boss követte az ezüstérmes helyre, míg harmadikként Charming Boy haladt át a célvonalon.

A fotókat Péter Réka készítette.

SHARE THIS