/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Dabano As nyerte a Feiser Emlékversenyt

Izgalmas versenyt hozott a Feiser Emlékverseny, amit a vártnál talán nehezebben nyert Dabano As (Lakatos Csaba). Célfotóban lett második Alvena Quickly (Kolozsi Sándor), a harmadik helyre is szoros küzdelem volt, Oldtimer Diamant-nak (Vezér Emese) sikerült megszereznie végül.

 

I. futam – Virilis Díj:

Uljanow W. kezdett a legjobban, azonban nem sokkal a start után hibázott és kiesett a versenyből. Uzsok állt élre, mögötte Timiko, Tutanhamon és Utini’Em ügettek. Az első egyenesben Újpesti lány vette át a vezetést Uzsoktól és a kanyarban Unigena Sun is megjelent a harmadik, negyedik spúrban. A túlsó oldalon Újpesti lány, Uzsok és Unigena Sun hármasa elköszönt a többiektől, messzi negyedik helyen Timiko volt. Uzsoknak csak az utolsó 200 méteren sikerült utat találnia a falról, így a második helyet tudta megszerezni Újpesti lány mögött, Unigena Sun lett a harmadik.

Befutási sorrend: Újpesti lány (2) – Uzsok (6) – Unigena Sun (1)

Győztes idő: 19,8

II. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Norman kezdett remekül, mellé pedig az autó mögött rakoncátlankodó Trónörökös ment fel. Kincses ügetett a harmadik helyen, de Tartozó és Sholty Geri is közel voltak. Magiszter a falon próbálkozott feljebb zárkózni, de elhagyta a pályát és hibázott is. Trónörökös mögött továbbra is Norman ügetett a második helyen, őt a teljes mezőny szorosan követte. Trónörökös biztos előnnyel érkezett a befutóra, de a végén megtört a lendülete és átszaladt rajta Sholty Geri, a célig pedig Onze De Mayo is elkapta.

Befutási sorrend: Sholty Geri (7) – Onze De Mayo (1) – Trónörökös (4)

Győztes idő: 19,3

III. Nábob Díj:

Jól kezdett a top favorit, Timoko R.L., illetve Ivan Pavlov A.T., utóbbi azonban az első kanyarban hibázott, de versenyben maradt. Ugyanez nem elmondható Betty Evo-ról, őt diszkvalifikálták. Timoko R.L. vezetésével fordult a mezőny a túlsó oldalra, mögötte Ivan Pavlov A.T., Udvarhölgy, Kelvin A.T. és a fáradó Útszélit előző Uncia volt a sorrend. Ivan Pavlov A.T. az utolsó kanyarban is elbizonytalanodott, így kizárták a versenyből. Timoko R.L. könnyen realizálta esélyét és megnyerte a futamot Kelvin A.T és Udvarhölgy előtt.

Befutási sorrend: Timoko R.L. (5) – Kelvin A.T. (6) – Udvarhölgy (3)

Győztes idő: 20,7

IV. futam – Muscicapa Hendikep:

Kiskarcsi hibázott még a start előtt, így nem vett jó indítást. San Francisco és Overnight voltak a leggyorsabbak a startnál, utóbbi vállalta magára a vezetést. A harmadik helyen Nemzetesúr ügetett, de az egész mezőny jól együtt haladt, a start előtt hibázó Kiskarcsi is tudott csatlakozni a többiekhez. Nemzetesúr ment fel Overnight mellé a túlsó oldalon, őket továbbra is San Francisco követte és Pozsony is támadásba lendült. Overnight a befutóban elfáradt, Nemzetesúr vette át a vezetést, őt Pozsony presszionálta, végül azonban a falon támadó San Francisco szerezte meg a győzelmet.
A futamban vizsgálat volt, a Versenyintézőség a célvonalon elsőként áthaladó San Francisco-t tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így a sorrend módosult.

Befutási sorrend: Pozsony (2) – Nemzetesúr (7) – Overnight (5)

Győztes idő: 20,2 

V. futam – Angyal Hendikep:

Rise N Shine rögtön a startot követően hibázott és kiesett a versenyből. Tündérrózsa és No Fear kettőse kezdett a legjobban, mögöttük kettesfogatokba rendeződött a mezőny az első egyenesben. Medália és Onyx M., No Bi és Spar Lady, Trendy Girl és Sebastian Ketti, valamint Szökevény sorrendben ügettek a fogatok. A célig nem történt változás, Tündérrózsa végig vezetve, magabiztosan nyerte a futamot No Fear és Onyx M. előtt.

Befutási sorrend: Tündérrózsa (7) – No Fear (6) – Onyx M. (3)

Győztes idő: 19,6

VI. futam – Feiser Emlékverseny: 

Dabano As állt élre a start után, mögötte Oltimer Diamant és Royal Flesh, majd Orinoco és Alvena Quickly, Nyíres és Henrik Ibsen A.T. duói következtek, a mezőnyt Passion Grif zárta, akinek a túlsó oldalon szétesett a mozgása és emiatt diszkvalifikálták is. Az utolsó kanyarban még teljesen nyílt volt a verseny, az egész mezőny megtámadta Dabano As-t. A legnagyob lendülettel Alvena Quickly érkezett, Dabano As azonban kivédte a támadást és start-célban megnyerte a futamot. Mögötte is szoros küzdelem volt, Oldtimer Diamant fért még fel a dobogóra.

Befutási sorrend: Dabano As (3) – Alvena Quickly (4) – Oldtimer Diamant (5)

Győztes idő: 17,6

VII. futam – 2016. évi Segédhajtó Kupa Hendikep VI. futam:

Rainbow Place régi rossz szokása szerint galoppal kezdett, így hamar kiesett a versenyből. Priscilla kezdett a legjobban, mellé Rihanna ment fel. Őket Kairo Sun és Oli Sun kettőse követte, majd Képzőművész és Mariska, valamint Sebes volt a további sorrend. Utóbbi a második kanyarban felment Képzőművész és Mariska mellé. A túlsó oldalon Rihanna vette át a vezetést, miközben Mariska és Sebes indultak el a mezőny második feléből. A befutó elején Mariska került élre, őt azonban Kairo Sun támadta meg és a célig el is tudta kapni. Harmadik helyre Priscilla szaladt fel.

Befutási sorrend: Kairo Sun (2) – Mariska (6) – Priscilla (3)

Győztes idő: 22,3

VIII. futam – Látszat Díj:

Lejelentés: 5 – Tequila Hush!

A második indítás lett érvényes. Ahogyan várható volt, Unika Vik nagyon erős volt és az első kanyarra érve már le tudott csukni az addig vezető Tájfunnak, aki mellé a hátulról forduló Anceliga Evo ment fel és Bebop’s Cassandra is zárkózóban volt. Insa tudott még csatlakozni a vezető kvartetthez és ők öten elléptek a többiektől. Insa indított elsőként támadást a vezető ló ellen, de csak megközelíteni tudta, a harmadik helyet Tájfun szerezte meg.

Befutási sorrend: Unika Vik (3) – Insa (7) – Tájfun (4)

Győztes idő: 19,2

SHARE THIS