/ by /   Kiemelt Agár hír, Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Izgalmas ügető versenyekkel és egy agár futammal zárult az Ügetőszilveszter

Underpaid Hanover (Fazekas Imre) magabiztosan győzött a Lovaregyleti Díjban.

Nelli Gull (Németh Gábor) a Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikep, Ruby Reeves (Martinek János) a Bubik István Emlékverseny Hendikep nyertese.

 

I. futam – Kincsem Film Díj:

Unigena Sun kezdett a legjobban és elment vezetni. Mögötte Ujgur Kisasszony, Trendy Girl és Ulászló M ügettek. Az egyik favorit Uzsok a tribün előtti egyenesben hibázott és kiesett a versenyből, miközben Tina Hush zárkózott egyre feljebb. A túlsó oldalon a vezető hármas ellépett a többiektől. Unigena Sun-t a befutóban Ujgur Kisasszony támadta és a célig el is kapta. Trendy Girl érkezett a harmadik helyre, míg messzi negyedik Tiny Angel lett.
A futam után a Versenyintézőség a második helyen célba érő Unigena Sun-t (2) pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta, így a befutási sorrend változott.

Befutási sorrend: Ujgur Kisasszony (1) – Trendy Girl (3) – Tiny Angel (10)

Győztes idő: 19,9

II. futam – Nyeretlenek Versenye:

Lejelentés: (10) Under Play!

Tommy Lee és Betty Evo hibáztak a startnál. Astrid Evo vette a legjobb startot és hamar élre száguldott. Az első egyenes végéhez közeledve hárman is megtámadták, Una Noche Mas, Timiko és Trotzwo. A túlsó oldalon Bimbo de Chenu indult el és az utolsó 500 méterhez közeledve már a második helyen ügetett, Rock and Roll volt még közel. Astrid Evo a befutóban távolodott ellenfelétől és megnyerte a futamot, a harmadik helyre Famous Foto jött fel.
Bimbo de Chenu-t a futam után a Versenyintézőség súlyos hajtási szabálytalanság miatt diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Astrid Evo (8) – Famous Foto (11) – Una Noche Mas (5)

Győztes idő: 19,8

III. futam – Braun – Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikep:

Jonatán kezdett gyengébben, Suttogó pedig hibázott az indítást követően. Napfény vállalta magára a vezetést, őt Tequila Hush, Jubilee Hut, Mariska és Nelli Gull követték. A vezető Napfény mellé a túlsó oldalon felment Tequila Hush, Tartozó és Nelli Gull pedig támadásba lendültek. Tequila Hush érkezett elsőként a befutóra, ahol Tartozó és Nelli Gull is megtámadta és Salt Lake City is bejelentkezett a helyezésekért. Nelli Gull volt a legerősebb, Sat Lake City felszaladt másodiknak, a harmadik helyet pedig Tartozó csípte meg Tequila Hush orra előtt.

Befutási sorrend: Nelli Gull (6) – Salt Lake City (5) – Tartozó (8)

Győztes idő: 21,4

IV. futam – OMÉK 2017 – Bubik István Emlékverseny Hendikep:

Lejelentés: (5) Poéta!

Poéta az első indítás előtt megvált hajtójától, így ő nem vett részt végül a versenyben. Többen is óvatosabban kezdtek, Rosamundi galoppozott is. A favorit Rubino TIM vett nagyon jó startot és elment vezetni, mögötte libasorban Rózsakert, Kincses és Sholty Geri ügettek. Nagyjából egy körrel a vége előtt ment fel Kincses Rózsakert mellé, mögöttük pedig megjelent Prometheus. Az utolsó kanyarhoz érve kezdett fáradni Kincses, úgy tűnt az élen ügető trió egymás közt fogja eldönteni a versenyt, azonban támadásba lendült Ruby Reeves és az utolsó 50 méteren sikerült mindenkin átszaladnia. Rózsakert szerezte meg a második helyet, Prometheus előtt.

Befutási sorrend:  Ruby Reeves (8) – Rózsakert (7) – Prometheus (3)

Győztes idő: 20,6

V. futam – Pintér Tamás “Oroszlán” Emlékverseny Hendikep: 

Hajtóváltozás: (3) Landlord – Vicen Pál!

Offenbach Bigi ment el vezetni, mögötte kettesfogatokba rendeződött a mezőny, a sort Alvena Quickly zárta. Nagyon tömören, 3-4 hosszon belül ügetett a teljes mezőny. Az utolsó kanyarban negyedik, ötödik spúrban is támadásba lendültek a fogatok, azonban az élen még mindig Offenbach Bigi volt. Saron hagyta le elsőként, mögötte Őrangyal szerezte meg a második helyet és harmadiknak a világ végéről szaladt fel Orinoco.

Befutási sorrend: Saron (1) – Őrangyal (9) – Orinoco (7)

Győztes idő: 18,8

VI. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Nubia nem ment fel a helyére a startig, Old Shatterhand pedig hibázott és kiesett a versenyből. Sun City vállalta magára a vezetést, őt Sensation, Sebes és Onesis Goal követték. Képzőművész is hibázott az első egyenes elején, őt is diszkvalifikálták. Az élen ügető kettőst messzi harmadikként követte Sebes és tőle is jó néhány hosszra volt Onesis Goal. A faborit Sensation az utolsó kanyarban vette át a vezetést a fáradó Sun City-től és roppant magabiztosan nyerte a futamot. A helyezésekért volt küzdelem Sebes, a sokáig vezető Sun City és a végén szépen zárkózó Nubia között.

Befutási sorrend: Sensation (7) – Sebes (6) – Sun City (5)

Győztes idő: 19,3

VII. futam – Tippmix Pro – Nemzeti Ügető Liga Díj:

Lejelentés: (6) Pozsony!

Sultana Jet és Anceliga Evo kettőse állt élre, a kanyarban aztán előbbi beült Anceliga Evo mögé a falra, majd Szimfónia és Nemzetesúr duója következett. A túlsó oldalon kezdte ismét szorongatni Anceliga Evo-t Sultana Jet és még a kanyar előtt át is tudta venni a vezetést. Szimfónia ügetett továbbra is a harmadik helyen és Rafael Bit is megjelent. Sultana Jet legalább 20 méteres előnnyel érkezett a befutóra és könnyű nyerője lett a futamnak. A helyezésekért volt küzdelem, Rafael Bit szerezte meg a második helyet, Szimfónia fért fel a dobogó alsó fokára.

Befutási sorrend: Sultana Jet (5) – Rafael Bit (3) – Szimfónia (1)

Győztes idő: 16,8

VIII. futam – Szilveszteri Díj:

Lejelentés: Uzorka Ville (10), Thunder Wood (12)

Usain vette a legjobb startot és diktálta az iramot a társaságnak, mögé Tündér Szépe ült be, akinek viszont kedvezőtlenül alakult az indítás, az a favorit Trónörökös volt, melynek eredményeképpen az egész verseny során a harmadik pozícióban kellett ügetnie. A front tagja volt még Tájfun és Üde Szépe, a mezőny végén pedig Tárkány és Universal Boy helyezkedett. Az utolsó hatszázhoz érve érkeztek meg az első támadások, méghozzá utóbbi kettőstől, akik megkerülve a riválisokat már a vezető Usain mellett fordultak az egyenesre. Végül Tárkány volt a legerősebb, Universal Boy mögött pedig Tündér Szépe lett a harmadik.

Befutási sorrend: Tárkány (5) – Universal Boy (8) – Tündér Szépe (3)

Győztes idő: 19,3

IX. futam – Tippmix – Lovaregyleti Díj:

Unika Vik vállalta magára a vezetést, mögötte Oldtimer Diamant és Olajbáró ügetett, Editor Rapida hamar kiszállt, mivel galoppozott. A hátulról fordult lovak közül Underpaid Hanover volt a leggyorsabb, őt Milliondollar Lux, Amazing Koks és Orderly követte. Ötszázzal a cél előtt Underpaid Hanover támadást indított és nagyon könnyedén, pazar idővel győzött. Milliondollar Lux feljött másodiknak, míg a harmadik Orderly lett.

Befutási sorrend: Underpaid Hanover (8) – Milliondollar Lux (6) – Orderly (7)

Győztes idő: 15,7

X. futam – B.Ú.É.K. 2017 Hendikep:

Lejelentés: Montgomery (2)
Hajtóváltozás: (10) Rafa – Varga Sándor

Oli Sun állt az élre, őt Tündérrózsa, Priscilla, No Fear és Bezique Va Bene sorrendben követték az üldözők, majd jött Shergar és egy erősebb szakasszal átvette a vezetést. A mezőny végén Talisman Sun, Talizmán, Keeper és Rafa helyezkedett. Komolyabb változás csak az utolsó nyolcszázhoz érve történt, Tündérrózsa robbantott, ugyanakkor a kanyarhoz érve kezdett fáradni és megérkezett Bezique Va Bene, Red Stone és No Fear. Utóbbi hármas lenyűgöző, szezonzáróhoz méltó küzdelmet vívott a győzelemért, melyet végül No Fear húzott be.

Befutási sorrend: No Fear (5) – Red Stone (8) – Bezique Va Bene (13)

Győztes idő: 21.0

SHARE THIS