/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Insa nyerte a Lionel Díjat

Nagy csata után az utolsó métereken Insa (Fazekas Imre) szerezte meg a győzelmet a Lionel Díjban. Második a sokáig vezető Ragdoll (Veréb Zsolt) lett, Bebop’s Cassandra (Kárai József) a harmadik.

I. futam – Up And Quick Díj:

Uzorka Ville és Unique Boy voltak a leggyorsabbak a startot követően, Tiara Boss pedig hibázott, ennek ellenére az első egyenesben felügetett a harmadik helyre. A túlsó oldalon kettesfogatokba rendeződött a mezőny, Unique Boy és Uzorka Ville voltak az élen, Tiara Boss szorosan követte őket. Unique Boy gyorsított az utolsó kanyarhoz közeledve és a befutóra érve már egyedül volt az élen. Innentől kezdve egyenes és biztos útja volt a győzelemig. Tiara Boss és Uzorka Ville követték őt a célban, azonban a futam után vizsgálat volt és a Versenyintézőség Tiara Boss-t galoppozás miatt diszkvalifikálta, így Uzorka Ville és Trendy Girl lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Unique Boy (2) – Uzorka Ville (4) – Trendy Girl (7)

Győztes idő: 19,7

II. futam – Propulsion Hendikep:

Napfény kezdett a legjobban és élre állt, mögötte Tájfun, Spar Lady, Rihanna, Rafa és Útszéli volt a sorrend. Elsőként Útszéli indult el hátulról, majd Rafa is próbált feljebb zárkózni, utóbbi azonban elgaloppozta magát a túlsó oldalon és kiesett a versenyből. Napfény hozta a mezőnyt a befutóra, azonban a célig a favorit Tájfun átszaladt rajta. A harmadik helyre volt küzdelem Útszéli és az őt támadó Spar Lady között, a célfotó előbbinek kedvezett.

Befutási sorrend: Tájfun (4) – Napfény (5) – Útszéli (1)

Győztes idő: 21,6

III. futam – Nyeretlenek Versenye:

Nem indult: Útonálló (8)!

Uiderico kivételével a többiek remek startot vettek, aminek köszönhetően nagy volt a tömörülés a frontban. Ukmukfukk és Una Noche Mas kettőse vállalta magára a vezetést és mögöttük is kettesfogatokba rendeződtek a lovak. Ukmukfukk és Una Noche Mas duójához Tutanhamon tudott csatlakozni és a befutóban komoly veszélyt jelentett rájuk. Az utolsó lépéseken Tutanhamon elkapta a favoritot és megnyerte a versenyt, Ukmukfukk és Una Noche Mas osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Tutanhamon (2) – Ukmukfukk (1) – Una Noche Mas (3)

Győztes idő: 21,2

IV. futam – Lionel Díj:

Jubilee Hut a start után diszkvalifikálva lett, mert galoppal kezdett. Ragdoll ment el vezetni, mellé Insa ügetett fel az első egyenesben, majd Bebop’s Cassandra és Kelvin A.T. kettőse következett, a sort Famous Foto zárta. Kelvin A.T.- t jármódja miatt az utolsó kanyarban diszkvalifikálták. Ragdoll-t Insa támadta meg a befutóban és a győzelmet is sikerült megszereznie, Bebop’s Cassandra lett a harmadik.

Befutási sorrend: Insa (6) – Ragdoll (5) – Bebop’s Cassandra (2)

Győztes idő: 19,5

V. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Spartacus nem ért fel a helyére a startig, ami Nubiának sikerült a legjobban, de Ostrom is szokás szerint gyors volt az elején és a kanyarban már ő ügetett az élen. Ostrom mögött Nubia és Zavita Meerswal alkották a frontot, majd kisebb űr után érkezett Onesis Goal, No Fear és Spartacus triója. A favorit Zavita Meerswal 600 méterrel a cél előtt élre állt és megállíthatatlanul ügetett a győzelem felé. No Fear feljött másodiknak tréningtársa, Spartacus elé.

Befutási sorrend: Zavita Meerswal (5) – No Fear (6) – Spartacus (3)

Győztes idő: 21,2

VI. futam – Timoko Hendikep: 

Bezique Va Bene és Amy’s Love kezdtek a legjobban, kettejük közül is utóbbi ment el vezetni, mellé pedig a túlsó oldalra fordulva felment Stone Capes Judy, majd a vezetést is átvette és jelentős előnyre tett szert. Egy körrel a vége előtt Stone Capes Judy előnye már jó 40 méteresre nőtt, mögötte libasorban Amy’s Love, Bezique Va Bene, Working Out, Rosamundi és Vernon Boko ügettek. Sone Capes Judy az utolsó kanyarhoz közeledve elkezdett lassulni, miközben Bezique Va Bene egyre feljebb zárkózott. A befutó izgalmasra sikerült, mert végül Bezique Va Bene és Rosamundi is nagyon rászaladt Stone Capes Judy-ra, de megverni nem tudták.

Befutási sorrend: Stone Capes Judy (5) – második holtversenyben Rosamundi (4) és Bezique Va Bene (2)

Győztes idő: 21,0

VII. futam – 2017. évi Kincsem Park Kupa Hendikep I. futam:

Serafina Ketti vett remek startot és elment vezetni, mögötte Tequila Hush és Tini-mia ügettek, de az egész mezőny jó startot vett. Serafina Ketti-t a túlsó oldalon többen is megtámadták, jött Tequila Hush, Tini-mia, Pentatlon és Lucky Boy. A befutóegyenesben nagyon látványos küzdelem alakult ki a támadó Tequila Hush és a falon védekező Serafina Ketti között. Végül a kanca szépen újított és megnyerte a versenyt, a harmadik helyre pedig felszaladt Pentatlon.

Befutási sorrend: Serafina Ketti (4) – Tequila Hush (3) – Pentatlon (2)

Győztes idő: 21,9 

 

SHARE THIS