/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Milliondollar Lux a Sennyey Géza Emlékverseny győztese

Némi szerencsével Milliondollar Lux (Csordás Emil) nyerte a Sennyey Géza Emlékversenyt. Rinette Streamline (Lakatos Csaba) jó versenyt futva második lett, míg a bronz Orderly-nek (Budai Attila) jutott.

I. futam – Mother’s Song Hendikep:

Hajtóváltozás: Nemzetesúr (5) – Budai Attila

A start után nagy pozícióharc alakult ki Offenbach Bigi, Rózsakert és Stone Capes Judy között. Ők hárman fej-fejt ügettek az élen, majd az első egyenesben Rózsakert tovább gyorsított és lecsukott a többieknek, akik kettesfogatokba rendeződtek. A túlsó oldalon Stone Capes Judy átvette a vezetést, Rózsakertet pedig Nemzetesúr, Rosamundi és Offenbach Bigi is megelőzték. A befutóban ketten is megtámadták Stone Capes Judy-t és át is szaladtak rajta.

Befutási sorrend: Rosamundi (1) – Nemzetesúr (5) – Stone Capes Judy (3)

Győztes idő: 21,6

II. 2017. évi Segédhajtó Kupa Hendikep I. futam:

Onesis Goal indult a legjobban, de hamar átvette tőle a vezetést Uzorka Ville, a vezető trió tagja volt még Rihanna. Spar Lady, Spartacus, Rolling Stones és Rafa zárták a mezőnyt. Uzorka Ville mellette a túlsó oldal végén sorra mentek el a többiek. Az első támadást Rafa indította, őt Onesis Goal és Spartacus követte. A győzelmet Spartacus szerezte meg, Onesis Goal lett a második, Rafa pedig a harmadik.

Befutási sorrend: Spartacus (6) – Onesis Goal (1) – Rafa (3)

Győztes idő: 23,9

III. Hitves Díj:

Elég zavarosra sikerült az indítás, Famous Foto és Ulászló M mentek csak fel az autó mögé, közülük is Famous Foto galoppban kezdett, diszkvalifikálták. Az első egyenesre már Bean Evo hozta a mezőnyt, őt Cyprus A.T., Ulászló M, Útszéli és Útonálló követték. A második kanyar kijáratánál Cyprus A.T. is hibázott és kiesett a versenyből. Betty Evo indított támadást elsőként és már az utolsó kanyar előtt átvette a vezetést, ezt követően pedig végig dominált és magabiztos győzelmet aratott. Uiderico az utolsó kanyarban indult el és feljött másodiknak, Útonálló és Tesco Magic volt a további sorrend.
A futamban vizsgálat volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Betty Evo (10) – Uiderico (7) – Útonálló (4)

Győztes idő: 24,1

IV. futam – Erika Díj:

Unika Vik kezdett hibával és kiesett a versenyből. Turandot Matto és Tiara Boss kettőse volt a leggyorsabb a start után, majd ugyanúgy, mint a múlt héten egy körrel a vége előtt utóbbi gyorsított és átvette a vezetést. Az utolsó kanyarban indult el Timoko R.L., a befutóban pedig szinte elszállt a többiektől és biztosan nyerte a versenyt. Tiara Boss könnyű második lett, Ragdoll előtt.

Befutási sorrend: Timoko R.L. (5) – Tiara  Boss (7) – Ragdoll (2)

Győztes idő: 20,7

V. futam – Globus Díj:

A start után Szacharin ment el vezetni, mögé Racing Athlete-nek és Nacho Nico-nak sikerült elhelyezkednie a második és harmadik helyre. Titus Liviust kizárták a versenyből. A mezőny az első egyenesben libasorba rendeződött és egészen az utolsó kanyarig változatlan sorrendben ügetett. Az utolsó 100 méteren alakult ki küzdelem a harmadik helyezésért. Szacharin végig meg tudta tartani megszerzett előnyét, így ő nyert, Unique Boy felszaladt másodiknak, Nacho Nico a harmadik.

Befutási sorrend: Szacharin (5) – Unique Boy (1) – Nacho Nico (4)

Győztes idő: 19,9

VI. futam – Várad Hendikep:

Tutanhamon startolt a legjobban, őt követte Ottey Boss és Trendy Girl. Az első egyenesben libasorba rendeződött a mezőny, melyet a két favorit, Perfect és Bezique Va Bene zártak. Amikor még egy kör volt hátra, a tempó kicsit visszaesett, változatlan sorrendben ügettek egészen a túlsó egyenesig, ahol Tutanhamon előnye lecsökkent,  Trendy Girl pedig az élre tört. Az utolsó kanyarban legyezőszerűen szétnyílt a mezőny, de Trendy Girl megtartotta vezető pozícióját egészen a célig, utána másodikként Perfect, harmadikként Lucky Boy futott be.

Befutási sorrend: Trendy Girl (1) – Perfect (6) – Lucky Boy (2)

Győztes idő: 24,5

VII. futam – Sennyey Géza Emlékverseny:

Under Blue-nak és Milliondollar Lux-nak sikerült rögtön az élre kerülniük a startot követően, őket Dabano As és Editor Rapida kettőse követte. A túlsó egyenesben Under Blue jó három hosszal vezette a mezőnyt, utána Milliondollar Lux és Rinette Streamline ügettek. Az utolsó 100 méteren kezdett harc kialakulni, az első helyezésért Under Blue és Milliondollar Lux, a harmadik helyezésért pedig Rinette Streamline és Orderly küzdöttek.

A verseny után vizsgálat indult Under Blue ellen, akit végül tisztátalan ügetésért kizártak. Így Milliondollar Lux nyerte a futamot, Rinette Streamline lett a második, Orderly a harmadik.

Befutási sorrend: Milliondollar Lux (6) – Rinette Streamline (7) – Orderly (2)

Győztes idő: 17,5

VIII. futam – 2017. évi Amatőr Kupa Hendikep II. futam:

Pentatlon indított a legjobban, mögötte Bebop’s Cassandra és Redwood Vita ügettek. Az első egyenes után Pentatlonnak sikerült egy 10 méteres előnyt szereznie Bebop’s Cassandrával, Redwood Vitával és Raffaella SM-mel szemben. A túlsó egyenesben Pentatlon előnye csökkent és Bebop’s Cassandrának sikerült megelőznie őt nyomában Raffaella SM-mel. A célegyenesben Raffaella SM az élre tört, ő lett az első, másodiknak érkezett Bebop’s Cassandra, harmadiknak Keeper ügetett be a célba.

Befutási sorrend: Raffaella SM (5) – Bebop’s Cassandra (6) – Keeper (4)

Győztes idő:21,4

 

SHARE THIS