/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Sultana Jet újabb győzelmét hozta a Wind Scot Díj

Sultana Jet (Horváth György) végig vezetve nyerte a Wind Scot Díjat. A végén megközelítette Bimbo de Chenu (Hajnal Tibor), de megverni nem tudta, a hűséges Nacho Nico (Vezér Emese) szerezte meg a bronzot.

I. futam – Nyakas Hendikep:

Elsőre nem volt érvényes az indítás. A második kísérlet Poétának sikerült a legjobban, az első egyenesre azonban már Passion Grif érkezett elsőként, Ottey Boss és Working Out voltak még zárkózóban. A túlsó oldalon a vezető négyes kettesfogatokba rendeződött. Passion Grif-hez a befutóegyenesben Working Out próbált közelíteni, utolérni azonban nem tudta, Poéta lett a harmadik. Mountain Bambi már a start után kiszállt a versenyből.

Befutási sorrend: Passion Grif (7) – Working Out (5) – Poéta (4)

Győztes idő: 18,6

II. futam – Nyeretlenek Versenye: 

Velocity maradt le az autó mögött, a többiek jól kezdtek. A leggyorsabb Victory-Lease volt, Villeneuve tartotta vele a lépést, miközben Vanderle hibázott és diszkvalifikálták. Victory-Lease és Villeneuve duójával Wonderchild tartotta a lépést, a többiek már messze voltak. Az utolsó métereken Villeneuve gyorsított és elment Victory-Lease mellett, a harmadik helyet megőrizte Wonderchild a messzi negyedik Winnetou-val szemben.

Befutási sorrend: Villeneuve (4) – Victory-Lease (5) – Wonderchild (6)

Győztes idő: 21,3

III. futam – Bűvész Díj:

Tiara Boss kezdett a legjobban és ő vállalta magára  a vezetést. Tequila Hush ment fel mögé, San Francisco mellé, majd Topáz Lady, Ruby Reeves és Sziklaszirt volt a további sorrend. Az első két helyen nem történt változás a célban sem, a harmadik díjat azonban Sziklaszirt szerezte meg istállótársa, San Francisco előtt.

Befutási sorrend: Tiara Boss (6) – Tequila Hush (4) – Sziklaszirt (5)

Győztes idő: 19,0

IV. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Remek startot vett Norman, mögötte Tündér Szépe, majd Talizmán és Tini-mia kettőse volt az élmezőny sorrendje, a sort Onze De Mayo és Jubilee Hut zárták. Tündér Szépe és Norman az élen fej-fejt fordultak a befutóegyenesre, ahol előbbi gyorsított és rendkívül magabiztosan nyerte a futamot, utóbbi pedig még a dobogóról is lecsúszott, mert megérkezett Talizmán, illetve a “világ végéről” Onze De Mayo.

Befutási sorrend: Tündér Szépe (1) – Talizmán (7) – Onze De Mayo (3)

Győztes idő: 21,3

V. futam – Wind Scot Díj:

Lejelentés: (2) – Anceliga Evo!

Másodszorra volt sikeres az indítás, a leggyorsabb Sultana Jet volt, ő ment el vezetni. Mögötte Bimbo de Chenu és Nacho Nico ügettek, az egész mezőny libasorban követte egymást. Az első egyenesben történt változás, Insa felment tréningtársa Sultana Jet mellé, Bimbo de Chenu-hoz pedig Nacho Nico csatlakozott. Az utolsó kanyarban Insa elugrotta magát és kiesett a versenyből. Bimbo de Chenu folyamatosan közelített Sultana Jet-hez, komoly veszélyt azonban nem jelentett rá, Nacho Nico a harmadik.

Befutási sorrend: Sultana Jet (4) – Bimbo de Chenu (1) – Nacho Nico (3)

Győztes idő: 17,1

VI. futam – Cédrus Díj:

Elsőre jó volt a start. Famous Foto kihasználta kedvező beállítását és természetesen elsőként ékezett az első egyenesre, mögötte Útonálló, Tesco Magic, Bonjour Evo, Cyprus A.T. és Betty Evo volt a sorrend. Cyprus A.T. a második kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. A két Evo zárkózott egyre feljebb a túlsó oldalon, az élen pedig még mindig Famous Foto ügetett. A befutóban Bonjour Evo nagy lendülettel indult el és könnyen szaladt át mindenkin. A második helyen ott tudott maradni Famous Foto, megelőzve Útonállót.
A futamban vizsgálat volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Bonjour Evo (2) – Famous Foto (5) – Útonálló (6)

Győztes idő: 22,5

VII. futam – Dolgos Hendikep:

Oli Sun, Tájfun és Olasz Lány voltak nagyon gyorsak a startnál és fej-fejt küzdöttek a jobb pozíció megszerzéséért. Az első egyenesre fordulva Oli Sun kaparintotta meg a vezető pozíciót, azonban könnyen ment el mellette a favorit Pálinka és egy körrel a vége előtt átvette a vezetést. Pálinkát Unikornis támadta meg az utolsó 600 méteren, a kanca a befutóban tudott újítani és idei szezonját győzelemmel kezdte. Unikornist a célban Mariska is levette, így a harmadik helyet szerezte meg.

Befutási sorrend: Pálinka (2) – Mariska (8) – Unikornis (4)

Győztes idő: 22,1

SHARE THIS