/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Sultana Jet folytatta győzelmi sorozatát a Varga Henriett Emlékversenyben

Sultana Jet (Horváth György) jó versenyt futva, könnyen nyerte a Varga Henriett Emlékversenyt. A sokáig vezető Insa (Fazekas Imre) megőrizte a második helyet Samuel Becket A. T.-vel (Hajnal Tibor) szemben.

I. futam – Just A Star Díj:

Tiara Boss hibával kezdett, így hamar kiesett a versenyből. Trappolj! vállalta magára a vezetést, az első egyenesben azonban Tücsök elment mellette. A második helyen  Trappolj! mellé Swarovski ügetett fel, Uptown Boy M volt még közel. Tücsök biztos előnnyel érkezett a befutóra ahol Uptown Boy M indított ellene támadást, azonban elugrotta magát. Tücsök magabiztosan nyerte a futamot, Trendy Girl jött fel a második helyre, Swarovski lett a harmadik.
A futamban vizsgálat volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Tücsök (5) – Trendy Girl (2) – Swarovski (4)

Győztes idő: 19,8

II. futam – Dream Wind Díj: 

Elsőre elengedték a startot, ami Veronica Fling-nek és Bella Evo-nak nem sikerült, galoppoztak. Unique Noble kezdett a legjobban, Hercules Flevo ment fel mellé, őket pedig Top Up és Útszéli duója követte. A vezető kvartett nagyon elment az üldözőktől, akik Ultimate Force vezetésével érkeztek. A túlsó oldalra már Hercules Flevo ért elsőként, továbbra is Unique Noble volt mögötte a második, Top Up zárkózott feljebb, miközben Útszéli visszább csúszott. Hercules Flevo nyerte a versenyt, a helyezéseket Unique Noble és Top Up szerezték meg.

Befutási sorrend: Hercules Flevo (2) – Unique Noble (7) – Top Up (9)

Győztes idő: 22,9

III. futam – Árnyék Hendikep:

Hajtóváltozás: Famous Foto (3) – Molnár Károly helyett Orsó László!

A két istállótárs, Uncatchable és Mountain Bambi kezdtek a legjobban, őket Nubia, mellette Famous Foto, majd Sebastian Ketti követték. A túlsó oldal elején indult el Pálinka és az utolsó kanyar előtt már a vezető ló mellett ügetett. Az utolsó 100 méteren Mountain Bambi felment a második helyre Pálinka mögé, Uncacthable megőrizte a bronzot.

Befutási sorrend: Pálinka (5) – Mountain Bambi (8) – Uncatchable (6)

Győztes idő: 20,9

IV. futam – 2017. évi Amatőr Kupa Hendikep III. futam:

Norman volt nagyon gyors a startnál és elment vezetni, őt Nelli Gull és Tündér Szépe kettőse követte, majd Jackson Junior, Onze De Mayo, Timiko és Talizmán volt a további sorrend. Tündér Szépe időközben felment Norman mellé és az utolsó kanyarban Jubilee Hut is támadásba lendült, közel volt még Jackson Junior. Nagyon izgalmasan alakult a befutó, végül célfotó döntött az első három hely sorsáról.

Befutási sorrend: Tündér Szépe (7) – Jackson Junior (4) – Norman (2)

Győztes idő: 22,0

V. futam – Happy Bluejay Díj: 

Lejelentés: Villeneuve (3)!

Rainbow Place kezdett vadgaloppban, diszkvalifikálták. Una Noche Mas állt élre, majd az első egyenesben átvette tőle ezt a pozíciót Victory-Lease. Kettejük mögött Ujgur Kisasszony, Rock and Roll és Úrilány R. ügetett. A mezőny egyre jobban tömörödött a túlsó oldalon és kettesfogatokba rendeződött. Unigena Sun hozta a lovakat a befutóra, őt azonban megtámadta a favorit Úrilány R. aki folytatta győzelmi sorozatát. A második és harmadik helyre célfotó volt Ujgur Kisasszony, Una Noche Mas és Unigena Sun között.

Befutási sorrend: Úrilány R. (11) – Ujgur Kisasszony (2) – Una Noche Mas (4)

Győztes idő: 19,9

VI. futam – Varga Henriett Emlékverseny: 

Az első startkísérlet érvényes volt. Bonjour Evo hibával kezdett, diszkvalifikálták. Insa hozta a lovakat az első egyenesre, őt Working Out és Samuel Becket A.T. követték. Editor Rapida-val robbantott hajtója és egy körrel a vége előtt felment az élen ügető Insa mellé. Working Out, Samuel Becket A.T. és a zárkózó Sultana Jet követték őket. Az utolsó kanyarra Editor Rapida teljesen elkészült erejével, teljesen visszacsúszott, a helyét Sultana Jet vette át. A kanca a befutóban rá tudott tenni még egy lapáttal és újabb győzelmet szerzett. Tréningtársa, Insa lett a második, Samuel Becket A.T. a harmadik. Working Out a befutóban hibázott.

Befutási sorrend: Sultana Jet (7) – Insa (3) – Samuel Becket A.T. (5)

Győztes idő: 18,5

VII. futam – Hurry Up Star Hendikep:

Overnight kezdett a legjobban, mellé hamar felügetett Racing Athlete, mögöttük San Francisco, No Fear, Prometheus és Ruby Reeves volt a sorrend. A túlsó oldalon Racing Athlete elindult visszafelé, miközben San Francisco felment Overnight mellé. Prometheus-nak volt jó momentuma az utolsó kanyarban, de a befutóban megtört a lendülete. 100 méterrel a cél előtt San Francisco már biztosan vezetett és megnyerte a futamot, Overnight mögött No Fear ért célba harmadikként.
A futam után a Versenyintézőség a célon elsőként áthaladó San Francisco-t (2) tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Overnight (5) – No Fear (4) – Prometheus (1)

Győztes idő: 18,7

VIII. futam – Kolostor Hendikep:

Trónörökös kezdett galoppal. Priscilla volt a leggyorsabb a startnál, de hamar elment mellette először Nixon, majd Poéta is. Libasorba rendeződött a mezőny, Poéta vezetett, Nixon, Priscilla, Ottey Boss, Reménység, Tiko Time és Sziklaszirt volt a sorrend. Tiko Time indított elsőként támadást és Sziklaszirt is próbált feljebb zárkózni. Az élen nagyot küzdött Poéta és Nixon, Ottey Boss, valamint Sziklaszirt volt a további sorrend.

Befutási sorrend: Nixon (6) – Poéta (7) – Ottey Boss (4)

Győztes idő: 20,6

SHARE THIS