/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Báthory start-cél győzelmét hozta a Káposztásmegyeri Díj

Báthory (Stanislav Georgiev) végig vezetve nyerte a Káposztásmegyeri Díjat Wizardess (Jan Verner) és Culdaff (Ireneusz Wójcik) előtt.

I. futam – Rákospalotai Hendikep:

Thor és Luck Stone kettőse indult a legjobban, közülük is utóbbit lovasa aztán visszavette a középmezőnybe. Thor mögé istállótársa Voodoo Master ment fel, őt pedig a zárkózó Candy Star követte. A vezető kettős néhány hosszas előnnyel érkezett a befutóra, ahol Thor tovább tudott gyorsítani, Voodoo Master-re pedig rászaladt New Gift és Luck Stone. Thor start-célban nyerte a versenyt, New Gift és Luck Stone szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Thor (3) – New Gift (6) – Luck Stone (1)

II. futam – Nyeretlenek Versenye:

Sárarany vállalta magára a vezetést a start után, őt Altay követte, Kulafumbi és Arabian Cafe tartoztak még az élmezőnyhöz. Az üldözők Sulejmani vezetésével érkeztek néhány hosszra a fronttól. A kanyarban Altay vette át a vezetést, mögötte Kulafumbi, Akrobat és Déva vára volt a sorrend. Izgalmas küzdelem alakult ki az utolsó métereken, végül Akrobat tudta megszerezni a győzelmet, a második helyről pedig célfotó döntött Arabian Cafe és Altay között.

Befutási sorrend: Akrobat (3) – Arabian Cafe (8) – Altay (4)

III. futam – Horváth Károly Emlékverseny Hendikep:

Juniperus, Speedtest és Babérrózsa triója kezdett a legjobban, míg Suhanó gyengébben kapott lábra, de a kanyarban ő is megkezdte a zárkózást. A befutóra Speedtest érkezett elsőként, őt Pan Bal Crag támadta és az utolsó lépéseken kettejük közé megérkezett Juniperus.

Befutási sorrend: Speedtest (1) – Juniperus (5) – Pan Bal Crag (2)

IV. futam – Nyeretlenek Versenye:

Lejelentés: Caholon (1)

Pastellia, Sarkkör és Power of Angel kezdtek a legjobban, Omnia Gold ugrott ki a leggyengébben a gépből. Pastellia és Sarkkör mögé Magic Rock és Suttogó szaladtak fel a kanyar bejáratához érve, közel volt továbbra is Power of Angel és sok teret tudott ledolgozni Omnia Gold, valamint Hajeer is. Sarkkör egyedül maradt az élen a befutóban, Hajeer támadta, de nem érte utol, a harmadik helyre megérkezett a gyengén kezdő Omnia Gold.

Befutási sorrend: Sarkkör (12) – Hajeer (2) – Omnia Gold (9)

V. futam – Igazgatósági Díj:

Lejelentés: Eskandar (1)

A start után 200-300 méterrel libasorba rendeződött a mezőny, egyedül Eltham vállalta fel a második pozíciót. Laurentius jelentős előnnyel vezetett a túlsó oldalon, mögötte tömören együtt galoppozott Three Robins, Eltham, Viva Lea és Radio Ga Ga, Maconnaise volt leszakadva tőlük. A kanyarhoz érve beérték Laurentius-t, aki a befutóban újított és ismét megszökött az üldözőktől. Viva Lea érkezett nagy lendülettel a célegyenesben és felszaladt másodiknak, Eltham a harmadik.

Befutási sorrend: Laurentius (7) – Viva Lea (6) – Eltham (4)

VI. futam – Megyeri Díj:

Street Fighter kezdett a legjobban, mögötte Miserend és Agora kettőse, Capitaine Fregate, Oscar és Bahamian Indy volt a sorrend. A túlsó oldalon Capitaine Fregate felment Street Fighter mellé, a 800-as táblánál pedig a vezetést is átvette. A befutóban indultak meg többen is, de Capitaine Fregate-t nem érték utol. Miserend szépen zárkózva feljött közeli másodiknak, a harmadik helyért szoros küzdelem folyt Street Fighter és a falon támadó Bahamian Indy között.

Befutási sorrend: Capitaine Fregate (6) – Miserend (2) – Bahamian Indy (1) 

VII. futam – Káposztásmegyeri Díj:

Báthory volt helyből gyors és elment vezetni, Kenrivash, Jack the Giant és Wizardess követték, a mezőnyt Zwegat és Culdaff zárták. Mire elérték a befutót Báthory mögött már Wizardess galoppozott, megérkezett a harmadik helyre Culdaff, kívül Zwegat, középen pedig Jack the Giant próbáltak támadásba lendülni. Az utolsó métereken a vezető trió kivált a többiek közül és nagyot csatázott a győzelemért. Báthory megőrizte az első helyet, Wizardess a második, Culdaff a harmadik.

Befutási sorrend: Báthory (2) – Wizardess (5) – Culdaff (3)

VIII. futam – Húsvéti Hendikep:

Lejelentés: Faster Now (1)

Vegyesen sikerült az indítás, Vanília, Linácska és Sarkcsillag tragikusan kezdtek. A frontban galoppozott Thessala, Golem, Pink, Abu Dhabi és Zita Királyné. A kanyarban Golem vette át a vezetést és ő hozta a mezőnyt a befutóra. Mellé felment a távoszlopnál Zita Királyné és Abu Dhabi, kívül pedig megjelent La Primera és mindenkit leterített. Zita Királyné megszerezte a második helyet Abu Dhabi előtt.

Befutási sorrend: La Primera (10) – Zita Királyné (3) – Abu Dhabi (4)

 

 

SHARE THIS