/ by /   Magyarok külföldön / 0 comments

Magyarok külföldön

Öt ellenfele lesz Quelindonak Rómában, de Pozsonyban és Szerbiában is szoríthatunk magyar indulókért!

Mint arról a Magyar Turf eheti számában beszámoltunk, a két évvel ezelőtti Hármas Korona győztes Quelindo vasárnap újra Olaszországban lép pályára, azon belül is a római Derby napon. A szürke telivér a Group 3-as besorolású, Premio Carlo d’Alessio futamában áll starthoz 2400 méteren, és mindössze öt riválisa lesz. A legkomolyabb esélyt a négyéves Full Drago képviseli, akinek a nyergében a friss francia 2000 Guineas nyerő Cristian Demuro kuporog majd. A négyéves klasszis az olaszok egyik legnagyobb sztárja, pályafutása során csupán egyszer végzett másodiknál rosszabb helyen, akkor harmadik lett a tavalyi Derbyben. Ősszel a Group 1-es Premio Jockey Clubban csak az angol Ventura Storm viccelte meg. A másik komoly sansz az ötéves Time Chant (Dario Vargiu) lehet, a brit tenyésztés a futam címvédője, ugyanakkor vélhetően sérülés miatt az elmúlt szezon további részét kihagyta. Visszatérésére idén áprilisban került sor, akkor a dobogó legalsó fokán ért célt egy korteher versenyben. A többi ellenfél közül a német Wild Horse (Carlo Fiocchi) okozhat meglepetést, Multicolours (Pierantonio Convertino) és Refuse To Bobbin (Germano Marcelli) leginkább a helyezésekért küzdhet majd. Maronka Gábor idomítottját egyébként Alberto Sanna fogja lovagolni, a 14:30-kor rajtoló futamban pedig eredményes szereplése nemzetközileg is komoly hírértéket érne.

***

Zsokéiskolások és egy magyar ló a pozsonyi programon

Vasárnap folytatódik a szezon Szlovákiában is, ezúttal három zsokéiskolás fiatalért izgulhatunk, illetve a frissen Maronka Gábor tréningjébe került Trinity Riverért. Huszár Korinna, Makoviczki Ákos és Varga Mátyás egy ötödik kategóriás, 1800 méteres korteher versenyben szállnak nyeregbe. A kiegyenlítettnek tűnő futamban Nubia’s Princess (Huszár Korinna), Melody Maker (Makoviczki Ákos) és La Paloma (Varga Mátyás) hármasának drukkolhatunk, akik közül némi szerencsével bármelyikük döntőbe kerülhet. A nap főversenye az 1200 méteres, 27. Prípravná cena NutriHorse lesz, melyben tíz telivér csap össze. Az indulók között találhatjuk a már Maronka Gábor idomításában lévő Trinity River (Zeljko Ilic) nevét is, aki Szerbiában a legjobb sprinterek közé tartozott. Ellenfelei közül kiemelkedik a klasszis Efily (Michal Hrouda), valamint a Batthyány-Hunyady Díjban is látott Robben Island (Martin Laube).

***

Street Fighter Szerbiában áll starthoz

Május 21-én a szerbek egyik fontos ütközetét rendezik meg Sabac pályáján, ami nem más, mint az 1600 méteres Trial Stakes. A Derby előkészítő futamában a Kovács Sándor által készített Street Fighter (ifj. Kozma István) is részt vesz. A Depth apaságú mén április közepén a Megyeri Díjban magas formával jelentkezett, ami alapján még a győzelme is elképzelhető a tíz lovas mezőnyben. A hivatalos honlapon kiírt szavazáson egyébként a társaság egyetlen kancája, Jay Lo (Tihomir Vujkovic) magasan vezet 66 vokssal. A magyar tréningben lévő telivér 18 szavazattal a második esélynek tűnik, legalábbis a rajongók szerint.

 

SHARE THIS