/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Puck Fair realizálta esélyét a Janek Géza Emlékversenyben

Puck Fair (Stanislav Georgiev) győzelmét hozta a Janek Géza Emlékverseny. A remek versenyt futó Black Monk (Sasa Glogovac) lett mögötte a második, a címvédő Meteorit (Paizs Gábor) a harmadik

I. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Lovasvátozás: STANFORD (3) – ifj. Kozma István

Nagyon jól sikerült az indítás a csikóknak, a startot követő 50 méteren egy vonalban galoppoztak a telivérek. Angara szerezte meg ezután a vezető pozíciót, őt Narrátor és Dynamite követték, de Tűzgalamb és Stanford is zárkózóban voltak. Az utolsó 600 méterhez érve Angara előnye már 2-3 hosszas volt az üldözőkkel szemben, ennek megfelelően a vége egy biztos győzelem lett. A második helyre feljött Stanford, majd Zambala és Tűzgalamb következtek.

Befutási sorrend: Angara (4) – Stanford (3) – Zambala (6)

II. futam – Gutai János Emlékverseny:

Chickawa ugrott ki a leggyengébben a gépből. Az élen Ásító inas és Thor galoppoztak, hozzájuk a túlsó egyenesre fordulva Radio Ga Ga tudott csatlakozni. Az egyenes első felében kettévált a mezőny, a vezető trió próbált ellépni a másik három telivértől, akik azonban nem hagyták lerázni magukat és az egyenes végére összetömörödött a mezőny. Időközben Radio Ga Ga átvette a vezetést, őt a befutóban elsőként Kilword támadta meg, a szürke azonban szívósan védekezett. Chickawa is lépésről lépésre közeledett Radio Ga Ga-hoz, de meg kellett elégednie a második hellyel, mert utóbbi minden támadást kivédett és ráduplázott legutóbbi győzelmére. A harmadik helyet Kilword szerezte meg.

Befutási sorrend: Radio Ga Ga (1) – Chickawa (3) – Kilword (4)

III. futam – Esch Győző és Sándor Emlékverseny Hendikep:

Lovasvátozás: BRIGHT JEWEL (IRE) (10) – ifj. Kozma István /+2 kg túlsúly, kimázsált terhe helyesen 55 kg/
Túlsúly: BÍRÓNŐ (8) – MÁJER CINTIA AM. – /3,5 kg engedmény, 5,5 kg túlsúly, kimázsált terhe helyesen: 59 kg/

Suhanó és Bírónő kapták el legjobban a startot, őket követte a favorit Cacholon, illetve Pirkadatkor kelő. Nagyjából féltávnál Nimble Fighter és Minna is megjelentek a frontban. A távoszlopon belül már Minna volt az élen, őt kívül támadta Pirkadatkor kelő és az utolsó 50 méteren el is kapta. Harmadikként Nimble Fighter ért célba.

Befutási sorrend: Pirkadatkor kelő (6) – Minna (7) – Nimble Fighter (5)

IV. futam – id. Klimscha Albert Emlékverseny Hendikep:
Startidő változás: 15.40

Pakalaka Bum Bum vett gyenge startot és Vanília sem kezdett jól. Apostol állt élre, Impius és Déva vára galoppoztak mögötte. Nostra Balerina és Katie’s Kiss a középmezőnyben helyezkedtek. A kanyarban Impius helyét Déva vára vette át, miközben Apostol az élen növelte előnyét. A célegyenesben Vanília indult el hatalmas lendülettel, de már csak a második helyet sikerült megszereznie a végig vezető Apostol mögött, Déva vára ismét harmadik lett, akárcsak legutóbbi versenyében.

Befutási sorrend: Apostol (8) – Vanília (6) – Déva vára (5)

V. futam – Keszthelyi István Emlékverseny Hendikep:
Startidő változás: 16.15
Lovasvátozás: OMNIA GOLD (IRE) (7) – ifj. Kozma István /+ 2 kg túlsúly, kimázsált terhe helyesen 55 kg/

Szerencse lovag ugrott ki a legjobban a gépből, azonban a gyors kezdő Mákszem hamar átvette tőle a vezetést. Cristály kezdett gyengébben, ennek ellenére hamar megkezdte a zárkózást és mire az ügető átjárót elhagyta a mezőny már a harmadik helyen volt Mákszem és Szerencse lovag mögött. Marechal követte őket, majd Salsa és Avantgard kettőse következett, Omnia Gold pedig zárta a sort. Szerencse lovag a kanyar kijáratánál elindult visszafelé, a helyét Cristály vette át, elindult Marechal is, a falon Omnia Gold-nak lett útja, kívülről pedig Salsa-nak volt óriási momentuma. A távoszlopnál Mákszem mellé felment Cristály és Marechal és lépésről lépésre közeledett Salsa is. A végén célfotó kellett az első helyre Marechal és Mákszem között, Salsa megérkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Marechal (4) – Mákszem (6) – Salsa (5)

VI. futam – Németh Ferenc Emlékkupa III. futama Hendikep:
Startidő változás: 16.45

Érdekesen alakult a verseny első fele. St Selene ugrott ki a leggyengébben a gépből, azonban a rendkívül fogott tempónak köszönhetően hamar felzárkózott a harmadik helyre. Lényegében senki nem akarta vállalna a vezetést, Roxanne került az élre. A kanyarhoz érve előnye 2-3 hosszas volt Perfect Too-val szemben, St Selene, Rebellis és Bahamian Indy volt a további sorrend, a két istállótárs, Muffin és Szaffi zárták a sort. Roxanne nagyon könnyen galoppozott az élen és szép stílusban nyerte a futamot. Bahamian Indy érkezett a második helyre, célfotóban St Selen a harmadik, Perfect Too lecsúszott a dobogóról.

Befutási sorrend: Roxanne (4) – Bahamian Indy (1) – St Selene (5)

VII. futam – Janek Géza Emlékverseny:
Startidő változás: 17.15

Speedtest szokás szerint helyből nagyon gyors volt és a favorit Puck Fair is remekül kezdett. Nagyjából 200 méter után Black Monk átvette a vezetést Speedtest-től, Puck Fair, a zárkózó Meteorit és Luck Stone volt a további sorrend. Speedtest az utolsó 400 méteren elindult visszafelé, miközben Black Monk mellé felszaladt Puck Fair, az utolsó 200 méteren pedig le is hagyta, a harmadik helyre megérkezett a hűséges Meteorit.

Befutási sorrend: Puck Fair (4) – Black Monk (1) – Meteorit (2)

VIII. futam – Bonta Ferenc Emlékverseny Hendikep:
Startidő változás: 17.45

Bizottság vállalta magára a vezetést és jó tempót diktált az élen. I Gotta Feeling, Adamo és Purpur Princess galoppoztak mögötte. Az ügető átjáróhoz közeledve Bizottság mellé felment I Gotta Feeling és Adamo. A falon Purpur Princess átvette a vezetést a kanyar bejáratánál. A favorit Dinamitrúd is megkezdte a zárkózást és Greenpeace is elindult. Purpur Princess, Greenpeace és Adamo hármasa hozta a lovakat a befutóra, de nagy lendülettel megindult Dinamitrúd. A távoszlopnál Greenpeace egyedül maradt az élen, de hamar felgaloppozott mellé Dinamitrúd és nagyot csatáztak a győzelemért, amit végül sikerült a favoritnak megszereznie, Greenpeace és Niké osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Dinamitrúd (3) – Greenpeace (4) – Niké (9)

SHARE THIS