/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Szacharin start-cél győzelmét hozta az Imike Díj

Szacharin (Papp István) indult a legjobban az Imike Díjban és végig vezetve, kivédve Orinoco (Lakatos Árpád) és Ördög Hegedűse (Nagy Ferenc II.) támadásit, megnyerte a futamot.

I. futam – Nyeretlenek Versenye I. rész:

Hiba nélkül sikerült eljönnie a mezőnynek, azonban Victory-Lease az első egyenesben galoppozott új hajtója kezében és kiesett a versenyből. Ukmukfukk és Very Nice Photo kezdtek a legjobban, mögöttük Wonderchild, Rock and Roll és Tini-mia volt az élmezőny sorrendje. A második kanyarban Tesco Magic is elugrotta magát. Stardrift kezdte meg a zárkózást még az első egyenes végén, a túloldal közepén pedig már Very Nice Photo és Ukmukfukk mögött ügetett, Rock and Roll és Tini-mia voltak még közel. A vezető ötös elköszönt a többiektől. Rock and Roll hatalmas lendülettel indult el az utolsó kanyarban. Az élen Very Nice Photo szívósan védekezett Rock and Roll és Stardrift támadásai ellen. A végén célfotó volt az első és a második helyre is, illetve vizsgálat is volt Very Nice Photo ellen.
A sorrend végül Very Nice Photo, Rock and Roll és Stardrift lett.

Befutási sorrend: Very Nice Photo (3) – Rock and Roll (1) – Stardrift (13)

Győztes idő: 18,6

II. futam – Gázsi Hendikep:

Lejelentés: Tarita Teriipia AT (5)

Suttogó már a start előtt is hibázott, majd utána is, végül nem is teljesítette a versenyt. Nixon és Serafina Ketti kezdtek a legjobban és ők ügettek az első két helyen. Sunny és Prometheus váltottak ritmust az első egyenesben és egy körrel a vége előtt kettesfogatokba rendeződött a mezőny. Az élen ügető Nixon mellé Sunny csatlakozott, őket Serafina Ketti és Prometheus duója követte, majd Újpesti lány és Magiszter, végül pedig Nelli Gull volt a sorrend. Serafina Ketti mintha az utolsó kanyarban elindult volna visszafelé, rajta kicsit fennakadt Újpesti lány. Az élen Nixont Sunny és Prometheus támadta, a befutóban újra elindult Serafina Ketti, kívül pedig Újpesti lány is bejelentkezett a győzelemért. Az első helyre célfotó volt Nixon és Újpesti lány között, a második helyre Prometheus és Serafina Ketti között.
Prometheus (6) hajtója (Veréb Zsolt) óvást emelt Nixon (7) hajtója (Boros Károly) ellen a befutóegyenesben való szorítás és az egyenes irány be nem tartása címén.
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt Nixon (7) hajtója (Boros Károly) ellen szabálytalan ostorhasználatból eredő jogtalan előnyszerzés címén és a versenyből diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Újpesti lány (1) – Prometheus (6) – Serafina Ketti (2)

Győztes idő: 17,9

III. futam – Nyeretlenek Versenye II. rész:

Hajtóváltozás: Magic Bucks (8) – Veréb Zsolt

Unique, Tiny Angel és Prodigy Gasti kezdtek a legjobban. Utóbbi nagyon gyors volt és az első egyenesben átvette a vezetést. Unique Noble és Vattacukor próbáltak feljebb zárkózni, utóbbi azonban elugrotta magát és kiesett a versenyből. Prodigy Gasti mögött továbbra is Unique ügetett, őt Unique Noble, Ulmeus és Magic Bucks követték. Unique az utolsó kanyarban felment Prodigy Gasti mellé, a befutóban pedig el is ment mellette és megnyerte a versenyt. A harmadik helyre Magic Bucks érkezett meg.

Befutási sorrend: Unique (1) – Prodigy Gasti (7) – Magic Bucks (8)

Győztes idő: 18,4

IV. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Szinte a teljes mezőnynek jól sikerült az indítás, egyedül No Bi kezdett gyengébben. Nagy volt a tömörülés a frontban, Rangos Meteor, Sóvirág és legkívül Rózsakert próbálták megszerezni a vezetést. Az egyenesben végül Sóvirág tudott élre állni, őt kettesfogatokba rendeződve követték a lovak. Rangos Meteor és Rózsakert, Louvre és Nemzetesúr, Bezique Va Bene és Tiara Boss alkották a frontot és a középmezőnyt. No Bi teljesen kiszakadt a mezőnyből. Sóvirág másfél hosszas előnnyel érkezett a túlsó oldalra. Az egyenes közepén indította el hajtója Tiara Boss-t, aki egyre feljebb zárkózott. A célegyenesre már fej-fejt fordultak Sóvirággal, utóbbi azonban megadta magát, Tiara Boss került az élre, de nem nyugodhatott meg, mert Bezique Va Bene is támadásba lendült és szép csatát vívtak a győzelemért, amit sikerült Tiara Boss-nak megszereznie. Bezique Va Bene és Sóvirág osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Tiara Boss (6) – Bezique Va Bene (5) – Sóvirág (3)

Győztes idő: 16,9

V. futam – Nyeretlenek Versenye III. rész:

Elég kaotikusan sikerült az indítás, többen is hibáztak. Vesna kezdett a legjobban és élre állt, őt Talisman Sun követte. Az első egyenesben Timur gyorsított és egy körrel a vége előtt átvette a vezetést Vesna-tól. A túlsó oldalon a vezető trió elköszönt az üldözőktől, akik Vitalia vezetésével érkeztek. Vitya mozgott még reménykeltően a túlsó oldalon, folyamatosan zárkózott egyre feljebb, de nem tudott küzdelembe érni. Timur hozta a lovakat a befutóra, azonban 150 méterrel a cél előtt Vesna felügetett mellé, a célig pedig meg is előzte. Talisman Sun végig a harmadik helyen ügetett a verseny során, ezt a pozíciót a célban is megtartotta.

Befutási sorrend: Vesna (3) – Timur (6) – Talisman Sun (7)

Győztes idő: 20,4

VI. futam – Kádor Díj:

Celsius Evo hibázott a start előtt, ennek köszönhetően utolsó helyről kezdte meg a versenyt. Asterix Evo, Traffic Lux és Ivan Pavlov A.T. indultak a legjobban. Celsius Evo hatalmas lendülettel indult meg az első egyenesben és egy körrel a vége előtt a vezetést is át tudta venni, azonban a kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Asterix Evo így a falon fel tudott menni Traffic Lux mellé, majd Ivan Pavlov A.T. és Timoko R.L. kettőse következett, a sort Unika vik zárta, egyáltalán nem kiszakadva. A befutóban Traffic Lux és Asterix Evo küzdöttek a győzelemért, amit utóbbinak sikerült megszereznie, Ivan Pavlov A.T. jött fel a bronzérmes helyre.

Befutási sorrend: Asterix Evo (2) – Traffic Lux (6) – Ivan Pavlov A.T. (1)

Győztes idő: 16,3

VII. futam – Imike Díj:

Overnight kezdett hibával, a többiek jól indultak. Az egykori Derby helyezett Szacharin vezetésével érkeztek a fogatok az első egyenesre, őt nagyjából libasorban követték a többiek, Ördög Hegedűse, Orinoco, Őszi Fény és Tequila Hush sorrendben. Az első támadás a túlsó oldalon indult a négyéves Újrázz!-tól, aki az egyenes közepéig felügetett Orinoco és Ördög Hegedűse mellé, a harmadik, negyedik hely  környékére. Az utolsó kanyarban Orinoco kijött a falról és felment Szacharin mellé, ők fej-fejt érkeztek a befutóra, ahol Ördög Hegedűse és Újrázz! is támadásba lendültek. Szacahrin start-célban nyerte a futamot, Orinoco, Ördög Hegedűse és Újrázz! volt a további sorrend.

Befutási sorrend: Szacharin (3) – Orinoco (2) – Ördög Hegedűse (1)

Győztes idő: 17,5

VIII. futam – Friderika Díj:

Az első startkísérlet nem sikerült, mert Under Play nem akart versenyirányba fordulni. Másodszorra hiba nélkül jött el a mezőny, Violetta és Urzulina voltak nagyon gyorsak és 8-as startszámáról Üstökös lendülete is hatalmas volt. Violetta az első kanyarban elugrotta magát és kiesett a versenyből. Üstökös vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesbe, mögötte Uncatchable és Ujgur Kisasszony kettőse ügetett, majd VAQU. Em. Q. és Urzulina következtek. Üstököst folyamatosan presszionálta az élen Ujgur Kisasszony, előbbi azonban nem hagyta magát. Urzulina és VAQU. Em. Q. voltak még jól versenyben. A befutóegyenesre fordulva úgy tűnt, hogy Üstökös még növelni is tudja előnyét, azonban többen is megindultak az utolsó métereken és Urzulina át is szaladt rajta. A harmadik helyre VAQU. Em. Q. érkezett meg.

Befutási sorrend: Urzulina (6) – Üstökös (8) – VAQU. Em. Q. (1)

Győztes idő: 18,3

IX. futam – Flórián Hendikep:

Lejelentés: Celebrity Classic (8)

Padova, Oli Sun és Kapitány hármasa kezdett a legjobban és Vernon Boko is a fronthoz tartozott. Az első egyenesben Onze De Mayo kezdte meg a zárkózást. Raffaella SM a második kanyarban elugrotta magát. Padova továbbra is az élen ügetett amikor a túlsó oldalt elérte a mezőny. Ultra Lady indította az első támadást a mezőny végéről és felügetett Padova mögé, miközben a kanyarban Onze De Mayo hibázott. Ultra Lady és Padova parázs csatáját hozta a célegyenes, amiből a célfotó alapján utóbbi került ki győztesként. Harmadik helyen Oli Sun ért célba.

Befutási sorrend: Padova (6) – Ultra Lady (3) – Oli Sun (5)

Győztes idő: 18,8

X. futam – Inarchi Hendikep:

Hajtóváltozás: Rigoletto (2) – Fazekas Imre

Rainbow Place nem ment fel az autó mögé, így utolsó helyről vágott neki a versenynek. Sebastian Ketti kihasználta kedvező starthelyét és elment vezetni, mögé Sumi és Spar Lady zárkóztak fel és Top Up is közel volt. A túlsó oldalon Topmodell indított elsőként támadást, miközben az élen nem történt változás. Sebastian Ketti még elsőként érkezett a befutóra, ahol azonban többen is támadást indítottak ellene. Elsőként Knock-down szaladt át rajta, akinél Sumi is erősebb volt az utolsó lépéseken.

Befutási sorrend: Sumi (4) – Knock-down (10) – Sebastian Ketti (1)

Győztes idő: 20,0

SHARE THIS