/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Little Ghetto Boy győzelmével zárult az Orosházi Díj

Az osztrák Little Ghetto Boy a mesterhármast arató Miladin Stanarevic-csel a nyergében magabiztosan nyerte az Orosházi Díjat Mr Marbin és Wizardess duóját verve.

I. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Stanford volt helyből gyors, de Babylon Glory és Sea of Fire is tartotta vele a lépést, mögöttük pedig Nirwana és Hibrid helyezkedtek. A kanyarhoz érve Babylon Glory átvette a vezetést, miközben Hibrid egyre jobban szakadt le az élmezőnytől. A befutóban Babylon Glory könnyen újított és végig kontroll alatt tartva a versenyt, magabiztosan győzött. A  második helyre Nirwana jött fel, a szintén jól mozgó Sea of Fire-t előzve.

Befutási sorrend: Babylon Glory (2) – Nirwana (4) – Sea of Fire (5)

II. futam – Nagyszénási Hendikep:

Cerro Torre és Pannonstar DL kezdett remekül, míg Macho volt az, aki nehezen kapott lábra. A vezető kettős mögött Naruto, Estike és Ridik volt közel, majd Bistry és Bandavezér volt a további sorrend, a mezőny hátsó felében Pink és Asta the Queen színei látszódtak, őket Macho követte. A célegyenesre érve Cerro Torre megadta magát, Estike indított először támadást, azonban Pannonstar DL szívósan védekezett. Megindult Bistry is, legkívül pedig Pink jelent meg, és a célig lépésről-lépésre közelítve utóbbi át is szaladt a társaságon. Bistry lett a második, míg Estike őrizte meg a harmadik helyet a végére elfáradó Pannonstar DL előtt.

Befutási sorrend: Pink (6) – Bistry (1) – Estike (3)

III. futam – Bogárzói Hendikep:

Sonrisa kirobbant a gépből és rögtön az élre állt, míg a start előtt ágaskodó Almabor és Blue Serenade kettőse lassan kezdtek. A túlsó oldalon Sonrisa mellett elment Mighty Icon és ő diktálta a tempót, mögöttük szorosan együtt haladt a társaság, egyedül Blue Serenade követte tisztes távolból a riválisokat. A frontban volt még Perfect Too és Faster Now, illetve megkezdte a zárkózást Almabor is, a középmezőnyben pedig Welana és Shakespeare színei tűntek fel. Az átjáróhoz érve Mighty Icon és Sonrisa mellé felért Perfect Too, valamint Almabor, kívülről pedig megindulni látszott Almarózsa is. A kanyarban kezdett széthúzódni a társaság, hátulról Csodafi is próbált csatlakozást találni. A befutóban Mighty Icon, Perfect Too és Sonrisa hármasa kivált a mezőnyből, és egymás között döntötték el az elsőség sorsát. A távoszlopnál Sonrisa indított rohamot és biztosan realizálta az esélyét. A dobogó másik két fokán Perfect Too és Mighty Icon osztozkodtak.

Befutási sorrend: Sonrisa (4) – Perfect Too (5) – Mighty Icon (1)

IV. futam – Kiscsákói Hendikep:

Lejelentés: Szerencse lovag (4); Perfect Girl (7)

Haweeya és Sunnykid vállalták magukra a vezetést, mögöttük szorosan együtt haladt az egész mezőny, melynek a végén Rebellis galoppozott. A kanyarra együtt jött a társaság, a sorrend pedig nem nagyon változott, a középmezőnyben Cimbora, Sonja és Avantgard helyezkedtek. A befutóra érve Sunnykid elfáradt, a falon Rebellis jött fel Haweeya mögé, ám az osztrák ló robbantott és könnyen győzött. Rebellis biztos második lett a kanyarban kicsit kisodródó, de aztán jól zárkózó Avantgard előtt. Cimbora csak a negyedik helyen jött be.

Befutási sorrend: Haweeya (6) – Rebellis (5) – Avantgard (1)

V. futam – Nyeretlenek Versenye:

Regina Hizli kezdett erősen, melynek köszönhetően kicsit szét is szakadt a társaság. A mezőny végén Predator galoppozott Kartum és Miss Hurricane társaságában, a középmezőnyben pedig szorosan együtt volt mindenki, Lujza, Taurus, Progresiv, Contess Logist és Rosaa voltak a legközelebb, de König Arion is látótávolságon belül volt. A kanyarban Taurus színei bontakoztak ki, az osztrák tréningből érkező telivér pedig egy pillanat alatt meglépett a riválisoktól, és sétálva verte őket. König Arion jött fel másodiknak, míg Lujza lett a harmadik.

Befutási sorrend: Taurus (9) – König Arion (5) – Lujza (11)

VI. futam – Csorvási Hendikep:

Lejelentés: Canberra (6)

Refana és Suttogó voltak helyből roppant gyorsak, de összességében jól kezdett mindenki. A vezető kettős a kanyarhoz érve jelentős előnyre tett szert, mögöttük Tűztenger tartotta jól magát, és szépen zárkózott Mátrix is. Utóbbi indította meg az első támadásokat az időközben egyedül élen maradó Refana ellen, azonban utolérni nem bírta a végig vezető hétéves kancát. A harmadik helyre a falon kibontakozó Shiraz szaladt fel.

Befutási sorrend: Refana (1) – Mátrix (7) – Shiraz (9)

VII. futam – Orosházi Díj:

Robespierre gyors tempóban elment vezetni, vele Little Ghetto Boy próbálta tartani a lépést, a további sorrend Miserend, Mr Marbin és a gyengébben lábra kapó Wizardess volt, míg a mezőny végén Sky Diver galoppozott. A befutóig nem változott a helyzet, ott azonban Little Ghetto Boy megindult és könnyen ért haza. Mr Marbin a végén megindult, fel is jött másodiknak, Wizardess-t előzve.

Befutási sorrend: Little Ghetto Boy (1) – Mr Marbin (2) – Wizardess (3)

VIII. futam – Geist Gáspár Emlékverseny:

Pastellia és Merzad kettőse vállalta magára a vezetést, gyengén kezdett viszont az egyik favorit Babilonia. A vezető duó mögött Larion színei látszódtak, de a front tagja volt az osztrák Eagle Falls is, a falon Dies Irae tartotta jól magát, illetve Zabpehely is az élmezőnyben helyezkedett. A mezőny végén Felsenfest, Sambo és Babilonia galoppoztak, illetve Zanyetta is várásra volt lovagolva. Az ájáróhoz érve nem sokat változott a sorrend, Married kezdett el zárkózni, valamint Ranavalona és Felsenfest is megindultak.  Utóbbi a társaság végéről az egyenesre már az élre került, és szép hosszú hajrájának köszönhetően meg is nyerte a futamot. Ranavalona érkezett mögé  másodiknak, a szintén hátulról érkező Babilona elé.

Befutási sorrend: Felsenfest (8) – Ranavalona (3) – Babilonia (10)

SHARE THIS