/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Eminens nyerte a 95. Magyar Derbyt

Zdenko Smida vezényletével a szürke Eminens nyerte a 95. Magyar Derbyt. A mezőny egyetlen hölgy lovasa Suták Csenge és Messerscmitt hatalmas finis után megérkeztek a második helyre, Mr Zuru (Jirí Palík) végzett a dobogó alsó fokán.

I. futam – Patay Sándor Emlékverseny

La Lianga vett gyengébb startot, a többiek jól indultak. Rebelliously, Night for Overdose, Tour To Paris és Angara volt a sorrend, majd La Lianga és Dorothea zárták a sort. Féltávhoz közeledve La Lianga felgaloppozott az élre Angara mellé, továbbra is Tour To Paris és Night for Overdose voltak közel. 200 méterrel a cél előtt Tour To Paris az élre sétált és elköszönt a többiektől. A második és harmadik helyre volt célfotó a végén berobbanó Night for Overdose, a favorit La Lianga és Angara között.

Befutási sorrend: Tour To Paris (2) –  Night for Overdose (5) – La Lianga (4)

II. futam – Alborac Hendikep

Lovasváltozás: (5) Apostol – Tormási Gyula

Pakalaka Bum Bum kezdett tragikusan, így az esélyei már a startnál elszálltak. I Gotta Feeling, Déva vára, Bíborhajnal és Apostol között volt nagy a pozícióharc a startot követően, végül I Gotta Feeling tudott elmenni vezetni. Az ügető átjáróhoz érve Pakalaka Bum Bum kivételével együtt galoppozott a mezőny, a sort Lovely Rock zárta. I Gotta Feeling a befutóra fordulva teljesen elfáradt, a vezető pozíciót Bíborhajnal vette át. Lovely Rock indult el mint a gyorsvonat és már úgy tűnt fölénybe tud kerülni, de a falon újított a rendkívül hűséges Bíborhajnal és a célfotó az ő javára döntött az elsőségről. Harmadik helyre Déva vára érkezett meg.

Befutási sorrend: Bíborhajnal (2) – Lovely Rock (11) – Déva vára (9)

III. futam – Blue Mobility – Flandorffer Tamás Emlékverseny

Duce kezdett a vártnál gyengébben. Báthory, Seeking Approval és Nocle Pata triója galoppozott az élen, majd Cacholon is tudott csatlakozni hozzájuk. Meteorit szokás szerint a táv első felében hátul helyezkedett, azután azonban lendületet vett és megérkezett Báthory mellé, a célig pedig le is hagyta. Puck Fair és Báthory küzdöttek a második helyért, a célban utóbi volt előrébb.

Befutási sorrend: Meteorit (4) – Báthory (1) – Puck Fair (5)

IV. futam – Magányos Díj

Silver Chimes remekül ugrott ki a startgépből, de ezzel így volt American Dreaming is és ők ketten jó tempót diktálva küzdöttek az élen. A tempó a túlsó oldalra érve csökkent, ennek következtében a mezőny rászaladt a vezető duóra. Silver Chimes és American Dreaming mögött Eiskönigin, Blokád, Sarkcsillag és Greenpeace volt a sorrend. Az egyenes második felében kezdték meg a zárkózást a favoritok. Silver Chimes az utolsó fordulóban elindult visszafelé, American Dreaming egyedül maradt az élen. Panama próbált meg támadást indítani a célegyenesre érve, de ekkor még nem volt útja, elindult Liberty Love és Celeburdi. Panamának végül sikerült megszereznie a győzelmet Liberty Love és Celeburdi előtt.

Befutási sorrend: Panama (11) – Liberty Love (1) – Celeburdi (3)

V. futam – OMÉK 2017. – Buccaneer Díj

Sky Diver kezdett a legjobban, mellé felment Radio Ga Ga, majd Barabau, Waslawi, My Luck és Freddie Mercury volt a sorrend. A befutóegyenesre fordulva az élen még mindig Sky Diver és Radio Ga Ga gyűrte egymást, miközben megindult My Luck és egyre közelebb került hozzájuk. A távoszlopot elhagyva My Luck már az élen volt és könnyű győzelmet aratott. Sky Diver futott nagyot és megőrizte a második helyet, őt Radio Ga Ga és Freddie Mercury követték.

Befutási sorrend: My Luck (1) – Sky Diver (6) – Radio Ga Ga (4)

VI. futam – Equine Products Hendikep

Mákszem szokás szerint gyors volt az elején és elment vezetni, előnye az ügető átjárónál már 8-10 hosszas volt az üldözőkkel szemben, akik Origami vezetésével érkeztek. Mögötte Pokolfajzat, Cristály és Perfect One galoppoztak, a sort a nehezen lábra kapó Winning Bid zárta. A fordulóban Mákszemre rászaladtak a többiek, elsőként Perfect One. Cristály vette át a vezetést a célegyenesben, őt azonban többen is megtámadták. A falon Perfect One próbálkozott, kívül Neverending Dream lendült bele, legkívül pedig a mezőny végéről Winning Bid is bejelentkezett a győzelemért. A nap eddigi leglátványosabb küzdelmét hozta a futam, négyen szinte egyszerre robbantak be a célba, köztük csak a célfotónak sikerült döntenie. Ez alapján Winning Bid, Neverending Dream, Cristály lett a sorrend.
Mákszem (9) lovasa (Timár Zsuzsa) óvott Perfect One (3) lovasa ellen szorítás címén. A Versenyintézőség az óvást elutasította.
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt Winning Bid (4) lovasa ellen (Jaroslav Línek) szabálytalan ostorhasználatból eredő jogtalan előnyszerzés címén és élt a hátrahelyezés jogával, a 4-es számú Winning Bid-et a vele célfotóban lévő lovak mögé helyezte hátra.

Befutási sorrend: Neverending Dream (10) – Cristály (1) – Perfect One (3)

VII. futam – I – Trend – Ryan’s Gift Díj

Run The Red Light ugrott ki a legjobban a gépből, azonban hamar átvette tőle a vezetést Rhodesien Storm. Mögöttük Duck of Gibraltar, Qltúra, Bourges, Pietro Testa és L’Ange Bleu sorrendben galoppoztak a telivérek. Rhodesien Storm előnye 2 hosszas volt a túlsó egyenes végén és a befutóra is még elsőként fordult. Ott azonban elindult Run The Red Light valamint Qltúra és még Pietro Testa is reménykedhetett egy helyezésben, mert Rhodesien Storm-mal történt valami, elindult visszafelé. Run The Red Light tudta megnyerni a versenyt Qltúra és Pietro Testa előtt.

Befutási sorrend: Run The Red Light (7) – Qltúra (6) – Pietro Testa (3)

VIII. futam – Tippmix – Nemzeti Fejlesztési Miniszter Díja

Sabato startolt a legjobban, de hamar átvette tőle a vezetést Laurentius és megpróbált megszökni a többiektől, jó 10 hosszas volt az előnye amikor a társaság a túlsó egyenesre fordult. Sabato és Emuvoir galoppoztak mögötte kezdetben, majd a címvédő Eltham is megjelent a frontban. Az egyenes közepén Laurentius előnye teljesen elolvadt, de még mindig élen volt. Eltham galoppozott szorosan mögötte, a harmadik helyre feljött Eskandar, a mezőny végére esett vissza Emuvoir. Az utolsó 600 méteren indítottak többen is támadást, jött Miss Turpan, Akvamarin és Rhett Buttler. Eltham próbált tapadni Laurentius-ra, aki azonban kivédte a támadásokat és végig vezetve nyerte a futamot. Eltham mögött Akvamarin érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Laurentius (4) – Eltham (3) – Akvamarin (5)

IX. futam – Tarr Mobil – Vatinius Díj

Johnny Rebel és Three Robins kezdtek a legjobban, Eisvogel, Sárkányfű, Maximum Joy és Oscar volt a további sorrend. Ez nem változott az utolsó kanyarig, ahol Three Robins és Sárkányfű kettőse átvette a vezetést a fáradó Johnny Rebel-től, Maximum Joy pedig az üldözésükre indult. A vezető trió a befutóban egyértelműen kivált a többiek közül és egymás között döntötték el a helyezéseket. Célfotó alapján Sárkányfű nyerte a futamot, Maximum Joy és Three Robins pedig a helyezéseken osztoztak.

Befutási sorrend: Sárkányfű (2) – Maximum Joy (1) – Three Robins (3)

X. futam – 95. Magyar Derby

Humanic került szabadra még a futam előtt, de elég hamar megfogták így starthoz tudott állni. Ő kezdett a legjobban és elment vezetni, mögötte Mr Zuru és a harmadik helyen a falon Akrobat galoppoztak. Bigfoot is közel volt, de folyamatosan a külső íveken versenyzett és egy ideig Bubi Pata is a frontban helyezkedett. Humanic a befutóra elsőként érkezett, a komoly támadások pedig itt kezdődtek. Elindult Eminens, Akrobat és a mezőny második feléből Messerschmitt-nek is volt egy hatalmas momentuma.  A győzelmet a szürke Eminensnek sikerült megszereznie, Messerschmitt nagyot futva feljött másodiknak, Mr Zuru a harmadik.

Befutási sorrend: Eminens (5) – Messerschmitt (10) – Mr Zuru (7)

SHARE THIS