/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Rocket Boy győzelmével zárult az Andal Díj

Rocket Boy (Fazekas Imre) lett az Andal Díj győztese, miután a Versenyintézőség hátrahelyezte a célba elsőként érkező Trencsént (Veréb Zsolt). A dobogóra Orinoco (Lakatos Árpád ) fért még fel.

I. futam – Tanonc Díj I. rész:

Hiba nélkül jött el a mezőny a nap első futamában. Vitya a széléről nagyon gyorsan kezdett és még a kanyar előtt le tudott csukni mindenkinek. Vitalia próbált utána eredni, de elugrotta magát, így Up Girl maradt a falon a második helyen, majd Wyoming River, Ultimate Force és Villám RG következtek, de  Viharszív kivételével együtt ügetett a mezőny. A második kanyarban Vadonc SB esett ki a versenyből. A túlsó oldalon Ultimate Force felment Vitya mellé, aki az egyenes végére lerázta üldözőjét. Hátulról Villám RG és Vadóc Gitta próbáltak támadást indítani. Vitya magabiztosan, start-célban nyerte a futamot. Up Girl a végére ugyan elfáradt, de meg tudta őrizni a második helyet, míg a dobogó alsó fokára alakult ki izgalmas küzdelem Wyoming River, Villám RG és Vermont között. Célfotó alapján Wyoming River lett a harmadik.

Befutási sorrend: Vitya (8) – Up Girl (2) – Wyoming River (1)

Győztes idő: 23,4

II. futam – Bizalmas Díj:

Traffic Lux kihasználta kedvező startszámát és megszerezte a vezetést rögtön az indítás után. Olmo Jet és Asterix Evo ügettek mögötte, de a második sorból Unika Vik is jól indult. Az első egyenesben kettesfogatokba rendeződött az élboly, Traffic Lux mellé felment Olmo Jet, majd Asterix Evo és Unika Vik, Kelvin A.T. és Timoko R.L. volt a sorrend. A túlsó oldalon Olmo Jet-et diszkvalifikálták. Unika Vik indult el nagy lendülettel és felment Traffic Lux mellé, utóbbi azonban szívósan őrizte pozícióját és végig vezetve nyerte a futamot. Unika Vik lett a második, Timoko R.L. a harmadik. Asterix Evo a befutóban hibázott és kiesett a versenyből.

Befutási sorrend: Traffic Lux (1) – Unika Vik (10) – Timoko R.L. (4)

Győztes idő: 17,6

III. futam – Tanonc Díj II. rész:

Lejelentés: Winnetou (4)

Elég zavarosan alakult a start. Ulrika M, Virna Lisi, Velocity és Winoc SB kezdtek jól, a többiek már ekkor nagyon messze voltak. Ulrika M mellé felment az első egyenesben Velocity, de ezt a pozíciót csak a túlsó egyenes végéig tudta tartani, ott elfáradt. Ulrika M egyedül maradt az élen, de nem sokáig, mert elindult Virna Lisi. Ők ketten hatalmasat küzdöttek a győzelemért, amit sikerült Ulrika M-nek megszereznie, Winoc SB ért célba harmadikként. A futam után vizsgálat volt, aminek eredményeképpen a Versenyintézőség Winoc SB-t tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Velocity ölébe hullott a bronz.

Befutási sorrend: Ulrika M (2) – Virna Lisi (1) – Velocity (9)

Győztes idő: 22,0

IV. futam – Amatőrverseny Hendikep:

A start után nagy volt a tömörülés az élen, négy ló fej-fejt ügetett egymás mellett. Nubia, Louvre, Tiny Angel és Jackson Junior. A túlsó oldalon Louvre gyorsított, mögötte továbbra is Nubia volt a második helyen, majd Spar Lady, akit egy masszív üldözőboly követett. Louvre mellett a befutóban elment Nubia és megszerezte a győzelmet. Spar Lady lett a harmadik, Miki későn bontakozott ki és felszaladt negyediknek. Szivárvány és Kandidátus az első kanyarban lettek diszkvalifikálva, Sebastian Ketti pedig a befutóban ugrotta el magát.

Befutási sorrend: Nubia (5) – Louvre (6) – Spar Lady (11)

Győztes idő: 20,6

V. futam – Ceres Díj: 

Lejelentés: Ugolino Ans (3),Timiko (11) és Stardrift (13)

Nehezen sikerült összehozni a nap ötödik futamának startját. Tell Vilma kezdett a legjobban, de néhány lépés után Disney HR átvette tőle a vezetést. Kettejük közé az első egyenesben felügetett Zabrina, mögéjük pedig megérkezett Prodigy Gasti. A negyedik helyet top Up vette át Tell Vilmától, majd Ukmukfukk következett. A túlsó egyenes közepén Zabrina és Prodigy Gasti felmentek Disney HR mellé, Zabrina azonban ezt nem bírta és elgaloppozta magát. Bonjour Evo indult el hátulról és próbált csatlakozást kapni a fronthoz. Vertigo Vioxx az utolsó kanyarban hibázott, amivel akadályozott néhány lovat. Prodigy Gasti-ban már nem volt akkora lendület, hogy komoly veszélyt jelentsen Disney HR-re, aki így végig vezetve duplázott rá legutóbbi győzelmére. A harmadik helyre megérkezett Bonjour Evo.

Befutási sorrend: Disney HR (2) – Prodigy Gasti (5) – Bonjour Evo (7)

Győztes idő: 21,2

VI. futam – 2017. évi Kincsem Park Kupa Hendikep IV. futam: 

Repeta és Red Stone rögtön a startnál hibáztak, közülük előbbit diszkvalifikálták is. Hatalmas tolongás volt a frontban, két hármasfogat mögött helyezkedett a két favorit, Ultra Lady és Amy’s Love. Az élen Kincses, Vernon Boko és Jubilee Hut triója ügetett, őket pedig Rafa, Rangos Meteor és Nichelino Di Re hármasa követte. A túlsó oldal végén szabadult ki a falról Ultra Lady és a kanyarra fordulva már az idő közben élre kerülő Jubilee Hut és Nichelino Di Re mellett ügetett. Amy’s Love a befutóban indult el, de meg kellett elégednie a második hellyel, mert Ultra Lady roppant magabiztosan elsőként haladt át a célon. A harmadik helyre Nichelino Di Re érkezett.

Befutási sorrend: Ultra Lady (5) – Amy’s Love (11) – Nichelino Di Re (7)

Győztes idő: 20,4

VII. futam – Andal Díj: (Startidő: 17:30)

Ördög Hegedűse és Szacharin kettőse volt a leggyorsabb a startnál, de a favorit Rocket Boy és Trencsén is remekül kezdtek. Ördög Hegedűse mögött két kettesfogat alakult ki az első egyenesben, melynek tagjai Szacharin és Trencsén, valamint Overnight és Rocket Boy voltak. Orinoco, She’s Vivienne és Primusz zárták a sort. A túlsó oldal végén vette át a vezetést Ördög Hegedűsétől Trencsén és már ő hozta a lovakat a befutóra. Mögötte Ördög Hegedűse és a támadásba lendülő Rocket Boy ügettek. Látványos küzdelem után a célba Trencsén ért elsőként, Rocket Boy és Orinoco volt a további sorrend, azonban a futam után a Versenyintézőség hivatalból óvást emelt Trencsén (8) hajtója (Veréb Zsolt) ellen szabálytalan ostorhasználat általi jogtalan előnyszerzés címén és a 8-as számú fogatot (Trencsén) a vele célfotóban lévő 6-os számú fogat (Rocket Boy) mögé helyezte hátra.

Befutási sorrend: Rocket Boy (6) – Trencsén (8) – Orinoco (4)

Győztes idő: 17,7

VIII. futam – Gunnel Diadem Hendikep: (Startidő: 18:00)

Bezique Va Bene lőtt ki a startnál és elment vezetni, Poéta, Tárkány, Öttusázó és Nacho Nico követték. Az első egyenesben Ruby Reeves-től kért hajtója egy gyorsabb szakaszt és még a kanyar előtt sikerült átvennie a vezetést. Ruby Reeves, Bezique Va Bene, Öttusázó, Poéta, Tárkány, Nacho Nico és Tiara Boss volt az élmezőny sorrendje a túlsó egyenesben. A befutóra fordulva a vezető Ruby Reeves mellett már Öttusázó ügetett, majd el is ment mellette. Nagyon izgalmas volt az utolsó 150 méter, mert többen is megindultak. Öttusázó volt elöl, kívülről jött Tiara Boss, középről pedig Tárkány és Bezique Va Bene-nek is lett útja és a célban már ő volt elöl. Mögötte célfotó volt, aminek eredménye Öttusázó és Tárkány lett.
A futam után Tárkány hajtója (Bisbac Dániel) óvást emelt Bezique Va Bene hajtója (Hajnal Tibor) ellen a befutóban való nekihajtás címén.
A Versenyintézőség az óvásnak helyt adott és élt a hátrahelyezés jogával, így a Öttusázó, Tárkány, Bezique Va Bene lett a sorrend.

Befutási sorrend: Öttusázó (5) – Tárkány(3) – Bezique Va Bene (8)

Győztes idő: 20,4

 

SHARE THIS