/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Messerschmitt győzelmét hozta a Magyar Kancadíj

Korona Károly trenírozottja, Messerschmitt (Suták Csenge) nyerte a Magyar Kancadíjat, aki végig jól helyezkedett a vezető American Dreaming mögött. Lovasa a befutóban kivette a falról, ezután pedig már csak a szürke Liberty Love-val kellett megküzdenie a győzelemért. Liberty Love (Zdenko Smida) végzett a második helyen, American Dreaming (Kriskó Norbert) pedig a harmadikon.

I. futam – Minczi Hendikep

Az egész mezőny jól ugrott ki a gépből a nap első futamában. Carlos állt élre, mellé felment Amarillo Belleza, majd Juliana, Perfect Too, Almarózsa és Zanyetta következtek, de senki nem volt kiszakadva. Carlos az utolsó kanyar kijáratáig bírta a vezető szerepet, ott többen is felmentek mellé. A távoszlopnál már Zanyetta volt elöl, kívülről azonban nagy lendülettel érkezett Perfect Too és átszaladt rajta. A második helyre volt célfotó Zanyetta és Mirákulum között.

Befutási sorrend: Perfect Too (2) – Zanyetta (6) – Mirákulum (7)

II. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Magical Luck és Big Rock kettőse állt élre, mögöttük Mentalist, Pókerarc, Rizikó és Nirwana galoppoztak. A kanyarban a vezető kettős előnye már 5-6 hosszas volt a harmadik helyen lévő Mentalist-tal szemben. A befutóban Magical Luck tovább gyorsított és teljesen elszórta a mezőnyt, nagyon szép stílusban, 12 hosszal nyerte a futamot. A második helyre remekül zárkózott Nirwana, Big Rock a harmadik.

Befutási sorrend: Magical Rock (2) – Nirwana (8) – Big Rock (1)

III. futam – Megkapó Hendikep

St Selene hagyott ott néhány hosszt a startnál, de ennek ellenére elég hamar sikerült csatlakoznia a többiekhez. Az élen Dark Demon és Mákszem kettőse galoppozott, Pokolfajzat és Pannon Prince következtek, meglepetésre Salsa zárta a sort. A kanyarban Dark Demon gyorsított és próbált ellépni Mákszemtől, miközben egyre feljebb zárkózott Pokolfajzat és Salsa. Dark Demon magabiztosan nyerte a nap harmadik futamát, a helyezéseken Pokolfajzat és a gyengén kezdő St Selene osztoztak.

Befutási sorrend: Dark Demon (3) – Pokolfajzat (1) – St Selene (5)

IV. futam – Regatta Díj

Lejelentés: MALAVELLA (2) és (4) – Novicento

A start előtti pillanatokban jelentették le Novicento-t, így 4 fősre apadt a futam mezőnye. Golden Fox ment el vezetni, hozzá Rebelliously és Night for Overdose voltak közel, Sárifáni már elég korán leszakadt tőlük. Golden Fox magabiztosan közeledett a cél felé, azonban Night for Overdose nem hagyta magát, küzdött az utolsó pillanatig, ami meghozta gyümölcsét, mert a célban már ő volt elöl. Rebelliously végzett a harmadik helyen.

Befutási sorrend: Night for Overdose (3) – Golden Fox (1) – Rebelliously (6)

V. futam – Nyári Hendikep

Mindenkinek jól sikerült az indítás. Waslawi és Radio Ga Ga duója ment el vezetni, őket Cristály és Lightblack párosa követte, majd Three Robins és a mezőny végén Panda galoppozott. Az egyenes végéhez közeledve úgy tűnt a vezető kvartett fogja eldönteni egymás közt az első négy helyet, azonban mire ráfordultak a befutóra, megérkezett a két leszakadt ló, Three Robins és Panda is. A távoszlopnál már egy csomóban voltak a telivérek, mindenki esélyes volt egy helyezésre. 100 méterrel a cél előtt Three Robins már élen volt és megnyerte a futamot. A megbízható Radio Ga Ga szerezte meg a második helyet, őt pedig Panda követte.

Befutási sorrend: Three Robins (3) – Radio Ga Ga (2) – Panda (5)

VI. futam – Patience Díj

Sonrisa, Lumpazi és Miserend voltak helyből gyorsak, a kanyarban utóbbi állt élre és diktálta az egész jó tempót. Az ügető átjáróhoz érve Miserend mögé Altay zárkózott fel, közel volt Merzad és Chickawa. Kezdett szétesni a mezőny. A kanyarban Altay egy pillanat alatt állt meg és indult el visszafelé, megkezdte a zárkózást Blokád valamint Winning Bid és Tharajam-nak volt jó momentuma a befutóra fordulva. Az utolsó 100 méterhez közeledve Tharajam átvette a vezetést az időközben élre került Merzad-tól, kívül pedig Winning Bid és Blokád rohamoztak. A futam Tharajam győzelmével zárult, majd Merzad és Winning Bid volt a további sorrend.

Befutási sorrend: Tharajam (2) – Merzad (6) – Winning Bid (10)

VII. futam – Dámaverseny Hendikep

Bírónő és Papírsárkány voltak helyből gyorsak, őket Refana, Bright Jewel, Lujza, Suttogó Estike és a zárkózó Zita Királyné követte. Papírsárkány a kanyarra érve elindult visszafelé, a helyét Refana vette át Bírónő mögött, őt pedig Suttogó és Lujza követték. Bírónőre a végén nagyon rászaladt Lujza, de megverni nem tudta, Suttogó viszont megszerezte a harmadik helyet Refana orra előtt.

Befutási sorrend: Bírónő (1) – Lujza (7) – Suttogó (5)

VIII. futam – Magyar Kancadíj

A Magányos Díjhoz hasonlóan itt is American Dreaming vállalta magára a vezetést, mögötte Messerschmitt és Bíborhajnal duója galoppozott, majd Panama és Greenpeace párosa következett, őket pedig Liberty Love követte. A mezőny végén Ballada haladt. A túlsó oldalon nem történt változás, majd a fordulóban American Dreaming gyorsított és meglépett az üldözőktől. A befutóban indultak el az igazi támadások, érkeztek a favoritok, Liberty Love és Messerschmitt. Kettejük közül utóbbi volt az erősebb és megnyerte a versenyt, American Dreaming megőrizte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Messerschmitt (9) – Liberty Love (8) – American Dreaming (1)

SHARE THIS