/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Meteorit nyerte a Kozma Ferenc Emlékversenyt

Meteorit (Nicola Pinna) a Derby-napi győzelméhez hasonlóan most is nagyon erős volt és magabiztosan nyerte a Kozma Ferenc Emlékversenyt. Az ESDE istálló kiváló sprintere Duce (Stanislav Georgiev) szerezte meg a második helyet, kisebb meglepetésre Seeking Approval (Suták Csenge) végzett a dobogó alsó fokán.

I. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Összességében jól indult a mezőny a nap első futamában. Tangra vállalta magára a vezetést, míg a két favorit, Nyelvtörő és Morita Menantie gyengébben kaptak lábra és a középmezőnyben helyezkedtek. Féltávhoz érve Tangra mellé felment Qussi Queen, megkezdte a zárkózást Nyelvtörő és Morita Menantie. 400 méteren belül már Nyelvtörő volt az élen, őt Sansili követte és megérkezett Morita Menantie is. A vezető trió kissé ellépett a többiektől. A végén a két favorit vívott látványos küzdelmet a győzelemért. A két kanca közül Nyelvtörő bizonyult jobbnak, Morita Menantie-nak meg kellett elégednie a második hellyel, Sansili lett a harmadik. Overdose fia Shades Arrow gyengébb kezdést követően szépen zárkózva felszaladt negyediknek.

Befutási sorrend: Nyelvtörő (6) – Morita Menantie (5) – Sansili (1)

II. futam – Baracskai Hendikep

Lejelentés: 2- CACHOLON

Nimble Fighter volt nagyon gyors a startot követően és elment 2-3 hosszra az üldözőktől. Minna nem hagyta magát és felment mellé, majd Reka Bez Povratka, Pastellia, Arabian Cafe és a kívül zárkózó Mákszem volt a további sorrend. A kanyarra érve Reka Bez Povratka mintha hátrébb csúszott volna, a harmadik helyre a falon felgaloppozott Arabian Cafe és Mákszem is közel volt, viszont a kanyarban nagyon kisodródott. Nimble Fighter hozta a lovakat a befutóra, azonban elindult a favorit Arabian Cafe, átszaladt rajta és megnyerte a futamot. A helyezésekért volt nagy küzdelem Nimble Fighter, a befutóban újra elinduló Reka Bez Povratka és Minna között.
Nagy Polett am. Arabian Cafe nyergében pályafutása 10. győzelmét aratta.

Befutási sorrend: Arabian Cafe (1) – Nimble Fighter (3) – Reka Bez Povratka (6)

III. futam – Huszár és Lovashagyományőrző Társaság Díja 

Lejelentés: 9-MERCURY

A favorit, Capitaine Fregate kezdett nagyon gyorsan, mögötte Sandra Soul és Agora kettőse galoppozott, majd egy nagyobb űr után érkeztek az üldözők Contess Logist vezetésével. Mire a telivérek elérték a kanyart, összerázódott a mezőny. Az élen még mindig a hatalmas termetű Capitaine Fregate haladt, mögötte Sandra Soul-t már lovagolni kellett, könnyebben jött nála Agora, megérkezett Mondóka, Roko Sivi Roko és a gyengén kezdő Rebellis. Capitaine Fregate a befutóban gyorsított, elköszönt a többiektől és rendkívül könnyen folytatta megszakított győzelmi sorozatát. A második helyért volt küzdelem Mondóka és Agora között, azonban az utolsó pillanatban kívül Rebellis mindkettőjükön átszaladt. Mondóka lett a harmadik, Agora lecsúszott a dobogóról.

Befutási sorrend: Capitaine Fregate (2) – Rebellis (6) – Mondóka (1)

IV. futam – Sőrnyei Hendikep

Lejelentés:  3 – PANNON PRINCE

Apostol és Bistry kettőse állt élre, a nyomukban Estike galoppozott, Eiskönigin és Batignolles volt a további sorrend, a két gyengén kezdő telivér, Taco Boy és Nostra Balerina zárták a sort, akik az ügető átjáróhoz érve tudtak csatlakozni a többiekhez. A kanyarban Apostol gyorsított, próbált megszökni az üldözőktől, előnyét 5-6 hosszasra növelte. Bistry, Taco Boy és Nostra Balerina indultak az üldözésére. A távoszlophoz érve fogyott el Apostol előnye, Bistry lépésről-lépésre közeledett hozzá és a célban már ő volt elöl. A bronzért is nagy volt a küzdelem Taco Boy és Nostra Balerina között, akik starttól a célig szinte végig fej-fejt galoppoztak egymás mellett. A célfotó végül előbbi javára döntött.

Befutási sorrend: Bistry (5) – Apostol (8) – Taco Boy (7)

V. futam – Mezőhegyesi Díj

A favorit Sky Diver kapott gyengébben lábra és néhány hosszt otthagyott a startnál. Fox Catcher állt élre, őt Predator és Miserend követte, majd Eskandar, Blue Serenade, Agastache, Parsec és Duck of Gibraltar volt a további sorrend. Az ügető átjárót elhagyva kezdett sűrűsödni a mezőny. Fox Catcher mellé a kanyarban felment Predator és Miserend, a falon megjelent Sky Diver, kívül pedig Eskandar és Duck of Gibraltar. 150 méterrel a cél előtt Miserend átvette a vezetést, de ez nem sokáig tartott, mert Duck of Gibraltar hatalmas hajrával megjelent mellette és átszaladt rajta. Miserendet pont a célban még Eskandar is elkapta.

Befutási sorrend: Duck of Gibraltar (4) – Eskandar (2) – Miserend (3)

VI. futam – Leveldi Hendikep

Asta the Queen tragikusan kapott lábra. Lujza vállalta magára a vezető szerepet, de nagy volt a tömörülés a frontban. Ott helyezkedett Olaf, Mojave, Mátrix és Linácska is. Utóbbi az egyenesben átvette a vezetést, majd a kanyarra fordulva már Impius galoppozott az élen. Impius megnyugtató előnnyel hozta a lovakat a befutóra, ahol támadásba lendültek többen is. Közel volt Mátrix, Summer Star és kívülről Niké is megjelent. A távoszlopnál már utóbbi volt elöl. Asta the Queen hajrázott nagyot és majdnem a győzelmet is sikerült megszereznie, ám Niké lovasa is résen volt és nem hagyta magát. A harmadik helyre is küzdelem alakult ki Impius és Lujza között, ott is célfotó döntött utóbbi javára.

Befutási sorrend: Niké (12) – Asta the Queen (6) – Lujza (4)

VII. futam – Alfkona Hendikep

Lejelentés: 6 – MACONNAISE
Lovasváltozás: (8) Blokád – Goran Mesetovic

Erősen fogva Ranavalona vállalta magára a vezetést, majd átvette tőle ezt a pozíciót Origami. Voodoo Master kapott gyengén lábra és már a start után kezdett kiszakadni a mezőnyből. A túlsó egyenesre fordulva Origami tovább lassított a tempón, így feltorlódott mögötte a mezőny. Ranavalona galoppozott a második helyen, őt Blokád, Rikat, Bigfoot és Avantgard követték. Felsenfest zárkózott egyre feljebb és az egyenes közepén már a harmadik helyen volt. Bigfoot itt elindult visszafelé és Rikatot is már lovagolni kellett. Origami, Blokád, Ranavalona és Felsenfest négyese hozta a lovakat a befutóra, ahol a favorit Bigfoot újra elindult. Az utolsó 300 méterre érve Ranavalona átvette a vezetést, őt tréningtársa Bigfoot támadta meg. Kettejük látványos küzdelméből utóbbi került ki győztesen, Blokád harmadik helyét senki nem veszélyeztette.

Befutási sorrend: Bigfoot (5) – Ranavalona (7) – Blokád (8)

VIII. futam – Kozma Ferenc Emlékverseny

Meteorit szokása szerint valamivel gyengébben kezdett a többiekhez képest. Seeking Approval látszott előrébb a többieknél, de nyakán volt Power of Angel, Black Monk, Puck Fair és Duce is. 300 métert követően úgy tűnt, hogy Power of Angel elindul visszafelé, azonban újra harcba tudta dobni lovasa és az utolsó 500 méteren belül felment Seeking Approval mellé. A távoszlopon belül elindult Meteorit és nagyot futva, magabiztosan nyerte a szezon legrangosabb sprintversenyét. Duce végül a célban megelőzte a remek versenyt futó Seeking Approval-t.

Befutási sorrend: Meteorit (3) – Duce (2) – Seeking Aproval (4)

SHARE THIS