/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Origami nyerte a Mátrai Hendikepet

A nap főfutamában, a Mátrai Hendikepben American Dreaming diktálta a tempót, azonban a befutóra érve elfáradt. A helyét Origami (Stanislav Georgiev) vette át, aki kivédve Winning Bid (ifj. Kozma István) támadását megnyerte a futamot.
Ranavalona (Nagy Tamás) szerezte meg a harmadik helyet.

I. futam – Italian Stallion Hendikep

Mojave vállalta magára a vezetést a nap első futamában. Mögötte Juliana, La Primera, Déva vára, Zanyetta, König Arion, Greenpeace és Summer Star volt a sorrend. A túlsó oldalon Mojave fokozta a tempót és 5-6 hosszal elment vezetni Juliana és a harmadik helyre zárkózó Greenpeace előtt. Mojave előnye az utolsó 1000 méteren belül olvadt el, akkor rászaladtak a többiek, de aztán a kanyarban tudott gyorsítani és újra 2-3 hosszal vezetett. Greenpeace érkezett rettentően könnyen, a befutóban felment Mojave mellé, majd  otthagyta őt és magabiztosan nyerte a futamot. Juliana-t König Arion támadta az utolsó métereken, előbbi előnye azonban kitartott a célig.

Befutási sorrend: Greenpeace (5) – Juliana (4) – König Arion (3)

II. futam – Nyeretlenek Versenye I. rész

Lovasváltozás: (11) TOPÁZ – NAGY ARNOLD

Méta vett gyengébb startot mint a többiek és istállótársa, Topáz sem kezdett túl jól. Az első 100-150 métert követően már szétesett a mezőny. Az élen Juste Un Baiser galoppozott, mellé pedig felment a favorit Cimbora. A vezető kettős az ügető átjárónál már 5-6 hosszal vezetett az üldözők előtt és ez az előny tovább nőtt a kanyarban, ahol már 10-12 hosszra jártak a többiektől. Az üldözőbolyt Candy Star vezette, Sandra Soul, Eiskönigin és Furiosa volt a további sorrend. A befutóban Cimbora egyértelműen erősebb volt, mint a fáradó Juste Un Baiser. Sandra Soul indult el nagy lendülettel és bár a végére Cimbora sem volt túl friss, meg tudta tartani az első helyet. Sandra Soult-t Candy Star követte.

Befutási sorrend: Cimbora (2) – Sandra Soul (1) – Candy Star (12)

III. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Sámánkő és Tangra kezdtek gyengébben, de nem volt gyors a tempó, így amikor Sámánkő belelendült rögtön az élen találta magát. Mögötte Keszi és Esti Fény kettőse galoppozott, majd Ashanti Rose, Tangra és a mezőny végén Just Mine volt a sorrend. Szépen együtt galoppozott mindenki, amikor a telivérek a kanyarra fordultak. A befutó elején fáradt el Sámánkő, a vezetést Esti Fény vette át, aki ellen Keszi indított támadást és elindult a favorit Just Mine is. Utóbbi a távoszlopnál ment fel Esti Fény mellé, azt követően pedig tovább gyorsított és megnyerte a futamot. Esti Fény biztos második lett, majd Keszi következett.

Befutási sorrend: Just Mine (5) – Esti Fény (1) – Keszi (2)

IV. futam – Nyeretlenek Versenye II. rész

Lovasváltozás: (6) GOLDEN DOLLAR – NAGY POLETT AM. -2,5KG ENGEDMÉNY

Golden Dollar és Taco Boy kezdtek tragikusan, előbbi a lovasától is megvált. Contess Logist és Fox Catcher mentek el vezetni, La Kena, Alkonykönny, Antistene, Holdviola, Purpur Princess és Sármány volt a további sorrend. Mire a telivérek elérték a kanyart Fox Catcher egyedül maradt az élen és 5-6 hosszra elment az üldözőktől, akik Holdviola és Alkonykönny vezetésével érkeztek. A befutóban Holdviolának volt jó momentuma, nagy lendülettel zárkózott Fox Catcher mögé a második helyre, Alkonykönny és Éjfél volt a folytatás.

Befutási sorrend: Fox Catcher (5) – Holdviola (11) – Alkonykönny (8)

V. futam – Augusztusi Hendikep

Sunnykid ugrott ki a legjobban a gépből, azonban gyorsabb volt nála Reka Bez Povratka és átvette a vezetést. Muffin felment Sunnykid mellé, később pedig a második helyet is átvette tőle. Reka Bez Povratka nagyon elment az üldözőktől, Muffin próbálta tartani vele a lépést 5-6 hosszra lemaradva, őt pedig további 12 hosszra követték a többiek. A kanyarban nagyon kisodródott Reka Bez Povratka, amivel több hosszt veszített, így visszacsúszott a harmadik, negyedik hely környékére. Muffin került az élre, őt a favorit Destyno támadta meg, előbbi azonban biztosan tudta tartani pozícióját és megnyerte a futamot. Destyno-nak meg kellett elégednie a második hellyel, Sunnykid ért célba harmadikként.

Befutási sorrend: Muffin (5) -Destyno (2) – Sunnykid (7)

VI. futam – Soroksári Díj

Lejelentés: (7) ARABIAN CAFE

Blaha Lujza kapott gyengén lábra, ezt követően végig ki volt szakadva a mezőnyből. Az élen Bírónő és Robespierre galoppoztak és elég komoly tempót diktáltak. A harmadik helyen Agora helyezkedett, majd Minna és Dark Demon következtek. A kanyarban Robespierre 3-4 hosszra elment az üldözőktől, akiket már Agora vezetett, Bírónő elindult visszafelé. A befutóban Robespierre tovább növelte előnyét és szép stílusban, könnyen nyerte a futamot. Minna zárkózott a célegyenesben és másodikként végzett, Bírónő újra el tudott indulni a végén és megcsípte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Robespierre (1) – Minna (6) – Bírónő (4)

VII. futam – Mátrai Hendikep

Lejelentés: (7) EISVOGEL és (4) FELSENFEST

American Dreaming vállalta magára a vezetést és diktálta a gyors kezdőtempót. Mire elérte a túlsó egyenest, már 12-15 hosszas volt az előnye a masszív üldözőbollyal szemben. Origami, Chickawa, Ranavalona, Boetie’s Dream és Winning Bid volt mögötte a sorrend. Hatalmas előnye a kanyarhoz érve kezdett olvadni, a befutóban pedig el is fogyott. Origami vette át a vezetést és Winning Bid is elindult, az ő lendülete azonban megtört, így Origami magabiztos győzelmet tudott aratni. Winning Bid szerezte meg a második helyet, Ranavalona érkezett harmadiknak.

Befutási sorrend: Origami (5) – Winning Bid (3) – Ranavalona (6)

VIII. futam – Soproni Hendikep

Lejelentés: (11) GEOWAY és (10) SZIKRA

Szikra nem állt be a startgépbe, így nem vett részt a futamban. Összességében mindenkinek jól sikerült az indítás, kivéve Pannonstar DL-t, ő állva maradt a gépben. Nagy volt a tömörülés a frontban. Először Orkán vezetett, majd átvette tőle ezt a pozíciót Nocka, Impius, Zita Királyné, Illendő és Linácska volt a további sorrend, a favorit Bizottság zárta a sort. A mezőny tömören együtt galoppozott amikor a befutóra fordultak. Nocka-t Impius támadta meg és Koperta is elindult. Az utolsó lépéseken Impius elkapta Nocka-t, Koperta megérkezett harmadiknak.

Befutási sorrend: Impius (5) – Nocka (9) – Koperta (8)

SHARE THIS