/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Elhunyt Nagy László

Nagy László 1946 – 2017

Szegényebb lett a magyar lótenyésztés és a magyar lóversenysport. 71 esztendős korában elhunyt békés megye lovaséletének motorja. A 70-es évek közepétől agrármérnökként, az orosházi Új Élet MGTSZ elnökhelyetteseként és az Orosházi Lovas Egyesület elnökeként hatalmas szívvel, szakértelemmel és lendülettel szolgálta a versenylótenyésztés és lóversenyzés ügyét. Karizmatikus erejével képes volt hegyeket megmozgatni a lovak és a szeretett sportja érdekében. Kiváló szervező képességének köszönhetően elévülhetetlen érdemei voltak a bogárzói lóversenypálya megépítésében, az Orosházi Lovas Egyesület és az orosházi versenyek megszervezésében.

Több társadalmi tisztséget töltött be az évtizedek alatt a Lovas Szövetségben, a Magyar Lovaregyletben és az Ügető Tenyésztők Országos Egyesületében.
Nevéhez a számos import mellett olyan kiváló versenylovak fűződnek, mint a Svájcba eladott és ott Derby-t nyert Magányos, az „Év lova címet” elhódító Retorzió, az utolsó pardubicei magyar nyerő Birok, valamint a Magyar Ügetőderby győztes Mount és Williams.
Mindenki Nagy Laciját a Magyar Lovassport Szövetség 2013-ban Gróf Széchenyi István Emlékéremmel, a Kincsem Nemzeti Kft. ez év januárjában Életműdíjjal tüntette ki.

Emlékét megőrizzük!

SHARE THIS