/ by /   Kiemelt Ügető hír, Magyarok külföldön / 0 comments

Németh Viktória remekül helytállt a holland győzelemmel záruló Segédhajtó Európa Bajnokságon

Szeptember 2-án és 3-án négy futamban mérték össze tudásukat a 25 évnél fiatalabb segédhajtók a norvég rendezésű Segédhajtó Európa Bajnokságon. A magyar színeket a tehetséges Németh Viktória képviselte. Összesen tizenkét ország delegáltja gyűjthetett pontokat, a kontinensviadalnak pedig két pálya adott otthont.

Pénteken Klosterskogen-ben nyitották a rendezvényt, az első futamban pedig az outsider Halti H.-t hajtotta a magyar aspiráns. A második sorból induló, utolsó esélyt képviselő ügetővel remekül helytállt, hiszen az ötödik helyen ért célba a négy abszolút favorit mögött. A sorsolás nem alakult egyébként túl kedvezően, hiszen egy felvonással később ismét az esélytelenek nyugalmával indulhatott Surpriseforthelady társaként. A 2100 méteres versenyben ráadásul a külső startszám is nehezítette a helyzetüket, ennek ellenére közel a dobogósokhoz nyolcadikként végeztek. Másnap már Drammen volt a helyszín, ahol végre egy első sansz mögött ülhetett Németh Viktória, ám Photo Frecel némi csalódást okozva csak az ötödik díjat tudta elhozni. Az utolsó futamban hidegvérűekkel indultak a feltörekvő hajtók, a piros-fehér-zöld színeket pedig a hatodik helyen láthattuk, ugyanis Grimsjon az előzetes várakozásokat felülmúlva nagyon jól mozgott.

Az összetettben így 27,5 ponttal a kilencedik hely lett Németh Viktóriáé, de a sorsolását figyelembe véve elmondható, hogy nagyszerű eredményt ért el. Mind a négy összecsapáson a front közelében végzett, ami megsüvegelendő teljesítmény, tekintve, hogy háromszor rendkívül hosszú szorzóval rendelkező ügetővel állt starthoz. A végső győztes egyébként a holland Danny Brouwer lett, aki egy sikerének és két harmadik helyének köszönhetően viszonylag magabiztos előnnyel verte a dán Kasper Foget-et, valamint a német Andreas Geineder-t.

SHARE THIS