/ by /   Kiemelt Galopp hír, Uncategorized @hu / 0 comments

Eltham győzött a gróf Széchenyi István Emlékversenyben

Látványos küzdelmet hozott a gróf Széchenyi István Emlékverseny. Az ESDE istálló ötévesét, Eltham-et (Stanislav Georgiev) Liberty Love (Zdenko Smida) támadta meg az utolsó métereken, előbbi azonban szívósan védekezett és meg tudta nyerni a versenyt, a harmadik helyet Run The Red Light (Martin Laube) szerezte meg.

A gróf Károlyi Gyula Emlékversenyt rendkívül magabiztosan, végig vezetve nyerte Fire For Goga (Milos Milojevic). Angara (Zdenko Smida) nagyot védekezve megőrizte a második helyet, a szépen meginduló Nyelvtörővel (Paizs Gábor) szemben.

I. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye (szintetikus pályán kerül lefutásra)

Nehezen állt be a mezőny a startgépbe, de szerencsére végül mindenkinek sikerült elfoglalni a helyét. Narrátor kapta el legjobban az indítás pillanatát, őt Stormatic és Shades Arrow követték, a sort Mézédes zárta. Amfi kezdte meg a zárkózást a kanyarban és egyre feljebb galoppozott. Narrátor biztos elsőként fordult a befutóra, ahol elszórta a mezőnyt, fölényes győzelmet aratott. Amfi feljött a második helyre, Stormatic lett a harmadik.

Befutási sorrend: Narrátor (2) – Amfi (5) – Stormatic (4)

II. futam – Nyeretlenek Versenye

Lejelentés: (2) Sármány

Beauchamp Opal ugrott ki a legjobban a gépből és elment vezetni. Mögötte Candy Star, Omnia Gold, Holdviola, Snow Storm, Juliana, Naruto és Sandra Soul volt a további sorrend, a mezőny végén Méta galoppozott. Beauchamp Opal mögé megérkezett az ügető átjáróhoz érve Omnia Gold és ők ketten megszöktek az üldözőktől, akik Snow Storm vezetésével érkeztek, Naruto is feljebb zárkózott. A befutóban Omnia Gold felment Beauchamp Opal mellé, aki azonban  visszaverte a támadást és megnyerte a futamot, messzi harmadiknak Naruto ért célba.

Befutási sorrend: Beauchamp Opal (6) – Omnia Gold (11) – Naruto (10)

III. futam – BBAG Baden-Baden Díj (szintetikus pályán kerül lefutásra)

Agora vállalta magára a vezetést a nap harmadik futamában, mögötte tömören együtt galoppozott a mezőny, Quadrona, Di Mo, Bubi Pata, Eskandar és Brilliance sorrendben. Az ügető átjárót elhagyva a második helyre feljött Di Mo, valamint Eskandar is megkezdte a zárkózást, bár elég kívül tudott fordulni. A befutóban a falon még Brilliance-nak is volt momentuma. A vezető Agora mellett az utolsó lépéseken elment a favorit Di Mo, a harmadik helyen Eskandar ért célba.

Befutási sorrend: Di Mo (3) – Agora (5) – Eskandar (1)

IV. futam – Seperate Opinion Díj (szintetikus pályán kerül lefutásra)

Merzad, Sárkányfű, Roko Sivi Soko, Origami, a zárkózó Ballada és Uccelino sorrend alakult ki a start után. Mire beértek a telivérek az első kanyarba, Ballada már a második helyen galoppozott, Sárkányfű visszaesett harmadiknak, majd Origami és Roko Sivi Soko kettőse következett, a sort még mindig Uccellino zárta. A második fordulóhoz érve Ballada felszaladt közvetlenül Merzad mögé, Sárkányfű begyújtotta a rakétákat és a többiek is közel voltak. A befutóra már Sárkányfű fordult elsőként, továbbra is Merzad volt mögötte a második, majd megjelent kívülről Uccellino és megszorongatta a favoritot. Sárkányfű azonban visszaverte a támadást és megnyerte a versenyt, Merzad lett a harmadik.

Befutási sorrend: Sárkányfű (1) – Uccellino (4) – Merzad (5)

V. futam – Hitel Hendikep

Lejelentés: (10) Shiraz és (4) Éjfél

Éjfél nem állt be a startgépbe, így nélküle indult a futam. Contess Logist ugrott ki a legjobban a gépből, azonban hamar átvette tőle a vezető pozíciót Garland. Geoway, Niké, Illendő és Antistene alkották a frontot, de a többiek is közel voltak. Garland nagyjából az ügető átjáróig bírta tartani pozícióját, ott Contess Logist átvette tőle ezt a posztot, mögé feljött Koperta, Niké és Antistene volt a további sorrend. A kanyar közepén Predator gyújtotta be a rakétákat, miközben Illendő került az élre. Predator rendkívül könnyen ment el mellette és szerezte meg a győzelmet. A második helyre visszajött Contess Logist, Asta the Queen pedig harmadik lett.

Befutási sorrend: Predator (1) – Contess Logist (7) – Asta the Queen (2)

VI. futam – gróf Károlyi Gyula Emlékverseny

Rebelliously ugrott ki a legjobban a gépből, de Fire For Goga lendülete nagyobb volt, így át tudta venni a vezetést. Mögé esett vissza Rebelliously, aki mellett Angara galoppozott, majd bent a falon jól tartotta magát Misty Dose, mellette Nyelvtörő helyezkedett, Morita Menantie és La Lianga volt a folytatás. Fire For Goga magabiztos elsőként érkezett a befutóra, Nyelvtörő indult el nagy lendülettel és feljött a harmadik helyre Angara mögé. Nem volt kérdéses az elsőség sorsa, Fire For Goga szép stílusban, könnyen nyerte a futamot. Angara a végén tudott újítani és megőrizte a második helyet, Nyelvtörő lett a harmadik.

Befutási sorrend: Fire For Goga (3) – Angara (1) – Nyelvtörő (8)

VII. futam – Lovakrul Hendikep

Túlsúly: (9) La Primera 0.5 kg túlsúly, kimázsált terhe helyesen 55,5 kg

Reka Bez Povratka ugrott ki elsőként a gépből, a szintén jól kezdő Fox Catcher vette üldözőbe. Ők ketten próbáltak megszökni a többiektől. A harmadik helyen La Primera galoppozott, őt Apostol és a zárkózó Nostra Balerina követték. Fox Catcher és Reka Bez Povratka fej-fejt fordultak a finisre. Előbbin látszott, hogy fáradtabban mozog, többen is elmentek mellette. Reka Bez Povratka egyedül maradt az élen, őt azonban többen is megtámadták. Kívül nagyon jött Apostol és Nostra Balerina, bent a falon pedig Pink próbálkozott. A végén célfotó kellett az első és a második helyre is. Ez alapján Apostolnak sikerült megszereznie a győzelmet, Pink lett a második, Nostra Balerina a harmadik.

Befutási sorrend: Apostol (7) – Pink (2) – Nostra Balerina (8)

VIII. futam – gróf Széchenyi István Emlékverseny

Akvamarin vállalta magára a vezetést a nap utolsó futamában. Run The Red Light, Oriental Cat, Qltúra, Eltham és Miss Turpan volt a további sorrend. Az ügető átjárónál Oriental Cat visszább csúszott, Akvamarin mellé pedig felment Qltúra és Eltham. A befutóra fordulva Run The Red Light került élre, őt megtámadta Eltham és a mezőny egyetlen három évese, Liberty Love. Utóbbi két telivér kivált a többiek közül és látványos csatár vívtak a győzelemért, amit az ESDE istálló kancájának, Eltham-nek sikerült megszereznie. A harmadik hely Run The Red Light-é lett.

Befutási sorrend: Eltham (2) – Liberty Love (8) – Run The Red Light (7)

SHARE THIS