/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Power of Angel nagyszerű stílusban nyerte a báró Wesselényi Miklós Emlékversenyt

A mezőny egyetlen háromévese Power of Angel (Suták Csenge) szétszórta a báró Wesselényi Miklós Emlékverseny mezőnyét. A kanca remek startot követően végig az élbolyban helyezkedett, az utolsó 400 méteren pedig kétség sem fért a győzelméhez, kivált a többiek közül és szép stílusban, könnyen nyerte a futamot. A helyezéseken Adél (Kocka Ákos) és Salsa (Paizs Gábor) osztoztak.

I. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Lejelentés: KÖLN (8)
Whip Call (11) – 1,5 kg engedmény, 0,5 kg túlsúly. Kimázsált súlya helyesen: 55,5 kg

Jól sikerült az indítás a teljes mezőnynek. Mac Jail és Sambuca kettőse állt élre, Tiger Lady és az egyre feljebb zárkózó Békeidő követték őket, de az egész mezőny egy tömbben galoppozott. A kanyarra érve Sambuca egyedül maradt az élen, mögötte ekkor már Békeidő volt a második, majd Mac Jail és Tiger Lady következtek. A befutóban Tiger Lady indított elsőként támadást, az utolsó 300 méteren felment Sambuca mellé és ők ketten kiváltak a többiek közül. Ezt követően Tiger Lady tudott még gyorsítani és megnyerte a futamot Sambuca előtt, a harmadik helyre megérkezett Denbeki.

Befutási sorrend: Tiger Lady (10) – Sambuca (4) – Denbeki (7)

II. futam – “Árvízi Hajós” Hendikep

Lejelentés: ZANYETTA (7)

Sunnykid, Szerencse lovag és Dies Irae sorrend alakult ki az indítás után, a mezőny végén a favorit Almarózsa galoppozott. A túlsó oldalon Sunnykid mellé felment Szerencse lovag és a vezető kettős 2-3 hosszasra növelte előnyét az üldözőkkel szemben. A harmadik helyre felzárkózott Greenpeace, őt fej-fej mellett galoppozva követte Almarózsa, Dies Irae, König Arion és Blue Serenade. Szerencse lovag hozta a mezőnyt a célegyenesre, lépésről lépésre közeledett hozzá Greenpeace, még mindig jól tartotta magát Sunnykid és támadásba lendült Blue Serenade, valamint Almarózsa is. Szerencse lovag kibírta a végéig és megnyerte a futamot, a második és harmadik helyre célfotó volt Blue Serenade, Greenpeace és Almarózsa között.

Befutási sorrend: Szerencse lovag (1) – Blue Serenade (5) – Greenpeace (4)

III. futam – Zsibói Hendikep

Merzad (7) – 1,5 kg engedmény. Kimázsált súlya helyesen: 56 kg

Tanganyika kezdett nagyon gyorsan és jó tempót diktálva elment vezetni. Barabau szaladt fel mellé, ők ketten 4-5 hosszal elmentek a többiektől. Merzad galoppozott a harmadik helyen, Parsec és Ranavalona volt a további sorrend. Tanganyika a befutó elejéig tudta tartani vezető pozícióját. Az utolsó 400 méter kezdetén Merzad vette át a vezetést, Blokádnak volt jó momentuma mögötte a második helyen, elindult Ranavalona és Panama. Utóbbi két telivér támadása bizonyult komolyabbnak, de így is csak a helyezéseket tudták megszerezni a nyerő Merzad mögött.

Befutási sorrend: Merzad (7) – Ranavalona (8) – Panama (5)

IV. futam – Szilágygörcsöni Hendikep

Minna (7) – 1,5 kg engedmény. Kimázsált súlya helyesen: 58 kg

Pokolfajzat ugrott ki a legjobban a gépből, majd 100 méter megtételét követően Bírónő átvette tőle a vezető pozíciót. Bírónő mellé a falon felment Meriva, Nimble Fighter, Silver Chimes volt a további sorrend, Pokolfajzat visszacsúszott a mezőny közepébe, a sort pedig Welana zárta. Meriva hozta a lovakat a befutóra, mögötte azonban nagy volt a tömörülés. Silver Chimes lendülete az egyenes közepén megtört, elindult Pokolfajzat, Nocle Pata, Nimble Fighter és a mezőny végéről Welana. Célfotó volt az első és a harmadik helyre. Pokolfajzat lett a győztes, Nocle Pata és Meriva a helyezettek.

Befutási sorrend: Pokolfajzat (2) – Nocle Pata (1) – Meriva (5)

V. futam – Gáblik Antal Emlékverseny Hendikep

Dark Demon ment el vezetni a nap ötödik futamában, mögötte eléggé fogva galoppoztak a többiek. Ennek köszönhetően Dark Demon 2-3 hosszas előnyre tett szert. Duck of Gibraltar jött fel mögé a második helyre, Wizardess, Cristály, Rebellis, Mr Marbin volt a további sorrend. A kanyarban érték utol Dark Demon-t, aki azonban még mindig vezetett, amikor a célegyenesre fordultak a telivérek. Az utolsó 300 méteren Mr Marbin erősebb volt nála és top súlyával megnyerte a futamot, Dark Demon megőrizte a második helyet, Duck of Gibraltar lett a harmadik.

Befutási sorrend: Mr Marbin (1) – Dark Demon (6) – Duck of Gibraltar (3)

VI. futam – Németh Ferenc Emlékkupa VI. futama Hendikep

Lejelentés: IMPIUS (3)
Mojave (5) – 3,5 kg engedmény, 3,5 kg túlsúly. Kimázsált súlya helyesen: 55,5 kg

Nocka ment el vezetni és elég erős tempót diktált. Sármány, Stefánia és Bizottság volt a további sorrend. Nocka jelentős előnnyel fordult a kanyarba, mögötte nem változott a sorrend. A befutóban Sármány indított támadást Nocka ellen és az utolsó 100 méteren erősebb is volt nála, a harmadik helyre célfotó volt, ami a nagy lendülettel érkező Kopertának kedvezett.

Befutási sorrend: Sármány (4) – Nocka (7) – Koperta (6)

VII. futam – báró Wesselényi Miklós Emlékverseny

Power of Angel, Suhanó és Salsa kezdtek a legjobban, de összességében mindenki remek startot vett. Nagyjából 200-300 métert követően Suhanó átvette a vezetést, azonban Power of Angel nem hagyta magát, visszavette az elsőséget, majd tovább gyorsított. Az utolsó 400 méteren nagyon elszórta a mezőnyt, magabiztos győzelmet aratott. A második helyre megérkezett Adél, majd Salsa következett.

Befutási sorrend: Power of Angel (6) – Adél (1) – Salsa (4)

VIII. futam – Zilahi Hendikep

Booxa (7) – 1,5 kg engedmény. Kimázsált súlya helyesen: 57,5 kg

Estike kezdett a legjobban a nap utolsó futamában, de Papírsárkány és Zita Királyné is a frontban helyezkedtek. Estike vezetésével érkezett a mezőny a fordulóba, Zita Királyné és Agastache galoppoztak mögötte. A befutóban Mátrix gyújtotta be a rakétákat, lépésről lépésre közeledett a start óta vezető Estikéhez és az utolsó lépéseken át is szaladt rajta, Agastache ért célba harmadikként.

Befutási sorrend: Mátrix (10) – Estike (1) – Agastache (4)

 

 

 

 

 

SHARE THIS