/ by /   Kiemelt Galopp hír, Magyarok külföldön / 0 comments

Quelindo vasárnap Rómában áll starthoz

Október 1-én a Hármas Korona nyerő Quelindo ismét Olaszországban fog vendégszerepelni, ezúttal a római Premio Villa Borghese futamában áll starthoz. A szürke ötéves tavaly ugyanebben a versenyben harmadik lett, ugyanakkor idei remek formáját elnézve most a dobogó legfelső fokát is kibérelheti a 2200 méteres, 42.900 euróval dotált Listed besorolású ütközetben.

Ellenfelei közül a két hároméves, a Nathaniel apaságú Chasedown (Dario Vargiu), illetve a nyáron már Listedet is nyerő Aethos (Silvano Mulas) emelkedik ki. Közülük előbbi áll jobban súlyban, hiszen csak 55 kilót kell cipelnie, utóbbi 57,5-el, míg Quelindo topsúllyal, 59 kilóval várja majd az indítást. Maronka Gábor idomítottjára egyébként megszokott lovasát, Alberto Sanna-t társították, akivel júniusban óriási formát igazolt Milánóban.

Papíron az említett hármas külön csatát folytathat a végső győzelemért, persze Menuhin (Salvatore Sulas), Rubik (Samuele Diana), Slowpoke (Germano Marcelli) és The Druid (Gabriele Cannarella) négyese is bejelentkezhet a helyezésekért ebben a hét főt számláló, kis mezőnyben.

Az Álmodó istálló német tenyésztésű ménje tehát jó előjelekkel várhatja a 17:40-kor rajtoló pengeváltást, ráadásul amikor utoljára futott ugyanezen a szinten, akkor győzött Pisa-ban. Reméljük, ismét ezt a magas szintű teljesítményt látjuk az Aussie Rules ivadéktól, ha pedig sikerülne nyernie, az pályafutása 10. sikerét jelentené.

SHARE THIS