/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Mágnás a Magyar St. Leger győztese

A kihagyás után futó Mágnás (Stanislav Georgiev) megőrizte idei veretlenségét, és nagyon magabiztosan zsebelte be a Magyar St. Leger trófeáját. A második díjat Eminens (Nicol Polli) szerezte meg, aki ezzel a Nemzeti Galopp Liga pontversenyt is megnyerte. Mögöttük Rosenfire (Goran Krstic) lett a harmadik.

A kétévesek legnagyobb erőpróbáját, a Szent László Díjat a favorit Tour To Paris (Stanislav Georgiev) nyerte, méghozzá végig vezetve. A helyezéseken Tie Em Up Tel (Paizs Gábor), illetve Smiling (Nicol Polli) osztoztak.

I. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Sea of Fire kezdett a legjobban és vállalta magára a vezetést. Mögötte egy csomóban haladt Duna, Wildvogel és Anduril hármasa, de közel galoppozott Quissi Queen és Csalán is, míg a favorit Stanford a mezőny végén helyezkedett. Ez a sorrend sokáig nem változott, a kanyarban Csalán próbált támadást indítani, de az egyenesre érve Anduril és Duna is könnyen kézből ment el az odáig vezető Sea of Fire mellett. Anduril csak sétált, így hiába indított rohamot Duna és Csalán, az újonc német importra nem tudtak veszélyt jelenteni. Csalán megszerezte a második díjat, a szintén jól debütáló Duna előtt.

Befutási sorrend: Anduril (1) – Csalán (2) – Duna (3)

II. futam – Tiszai Díj

Capitaine Fregate és Narrátor volt gyorsan talpon, mellettük még Meriva volt a front tagja, míg Babylon Glory és Amarillo Belleza már a start után pár hossz hátrányban volt velük szemben, Mercury pedig végig ki volt szakadva. A hatszázas táblához érve Narrátor fáradni kezdett, Capitaine Fregate könnyen kézből galoppozott az élen, a távoszlopig Meriva próbálkozott ellene, de előbbi csak játszott a mezőnnyel. Meriva biztosan őrizte meg a második helyet, megelőzve a végére belelendülő Amarillo Bellezza-t.

Befutási sorrend: Capitaine Fregate (1) – Meriva (3) – Amarillo Belleza (4)

III. futam – Parádi István Emlékverseny Hendikep

Sambo volt helyből erős, és magas súlya ellenére el is ment vezetni, míg Dinamitrúd és Lovely Rock kezdett gyengén. Batignolles, Oscar, Juliana és Voodoo Master volt még a front tagja, a túlsó oldalon pedig Married is megkezdte a zárkózást, a sort Dinamitrúd zárta. Az ügető átjáróhoz érve indultak meg az első támadások, míg I Gotta Feeling, Furiosa és Juliana folyamatosan szakadt le a többiektől. Eközben az élbolyban nem történt nagy változás, Sambo volt elöl, de Voodoo Master mellette könnyen kézből jött, ahogy az egyenesben utat találó Celeburdi is. Utóbbi kettős kivált a mezőnyből és eldöntötték az elsőség sorsát, melyből Celeburdi jött ki győztesen. A dobogó alsó foka Almarózsának jutott.

Befutási sorrend: Celeburdi (4) – Voodoo Master (11) – Almarózsa (3)

IV. futam – MAFE – Tattersalls Díj

Miss Turpan, Laurentius, Akaba sorrend alakult ki a startot követően, őket Sárkányfű, Qltúra és Freddie Mercury követte. Az első kanyar után kicsit szétszakadt a társaság, utóbbi hármas lemaradt, az átjáróhoz érve pedig Laurentius megpróbált megszökni a mezőnytől. Miss Turpan folyamatosan ott galoppozott mögötte, de lőtávolban volt Akaba is, és megkezdte a zárkózást Sárkányfű és Qltúra, hátul még mindig Freddie Mercury helyezkedett. A befutóra fordulva Laurentius-t Qltúra kivételével az egész mezőny megtámadta, de egészen a távoszlopig állta a sarat, ott azonban Akaba megindult és magabiztosan nyerte a futamot. A nagyot hajrázó Freddie Mercury a célban orrhosszal elkapta Laurentius-t.

Befutási sorrend: Akaba (1) – Freddie Mercury (2) – Laurentius (3)

V. futam – Barna András Emlékverseny Hendikep

Nem indul: Roxanne (2)

Felemásan indult a társaság, Street Fighter és Cristály is gyengén kezdett, közülük utóbbi hamar komoly hátrányba találta magát. Az élen szokásához híven Mákszem galoppozott, vele Sonrisa, Perfect Too, Bíborhajnal, Zabpehely és St Selene is jól tartotta a lépést, a mezőny második felében Bubi Pata, Street Figher és Cristály galoppoztak. A kanyarhoz érve Mákszem teljesen elkészült az erejével, ekkor Bíborhajnal került az élre, aki gyorsított és több hosszas előnyre tett szert. Az egyeneshez érve megjelent Cristály és Bubi Pata, de küzdelemben volt Sonrisa is. Hiába zárkóztak azonban, az élen lévő Bíborhajnal ritmusváltására senki nem tudott reagálni, a szürke könnyen győzött. Cristály sokáig másodiknak tűnt, de Bubi Pata belül a célban elkapta.

Befutási sorrend: Bíborhajnal (9) – Bubi Pata (4) – Cristály (1)

VI. futam – Szent László Díj

Nem indul: Rolex Boy (2)

Rolex Boy nem állt be a gépbe, így nélküle indult el a futam. Tour To Paris kilőtt a gépből és hamar élen volt, őt First Generation követte, később pedig a gyengébben kezdő Targerian is felzárkózott, a mezőny közepén Smiling galoppozott, a végén pedig Misty Dose és Tie Em Up Tel. A kanyar végéig nem változott a sorrend, a befutóegyenesre fordulva azonban megérkezett az osztrák ló Tie Em Up Tel, támadást indított Smiling, valamint Targerien is jó momentummal rohamozta a továbbra is vezető Tour To Paris-t. Ugyanakkor utóbbi erősen védekezett, és a célig magabiztos előnnyel nyerte a kétévesek legrangosabb párbaját, megőrizve ezzel veretlenségét. Tie Em Up Tel küzdelem után lett a második, Smiling előtt.

Befutási sorrend: Tour To Paris (6) – Tie Em Up Tel (5) – Smiling (3)

VII. futam – Doncasteri Hendikep

Nem indul: Pannonstar DL (5)

Papírsárkány és Kála duója kezdett remekül, míg Éjfél, valamint Nocka meglepetésre nehezen kaptak lábra. A vezető kettős mögött szorosan Illendő, Antistene és Olaf helyezkedett, a kanyarhoz érve pedig Zita Királyné is megjelent. A befutóra fordulva egyre inkább tömörödött a társaság, az élen még mindig Kála volt, mellőle Papírsárkány kezdett fáradni. Kálát Zita Királyné támadta meg, és ők ketten hatalmas csatát vívtak a győzelemért, melyet végül utóbbi szerzett meg. A harmadik helyre messziről La Primera zárkózott fel.

Befutási sorrend: Zita Királyné (4) – Kála (6) – La Primera

VIII. futam – Magyar St. Leger

Ahogy az várható volt, American Dreaming ment el vezetni. Mögötte Norilsk, Humanic és Rosenfire helyezkedett, majd Mágnás, Eminens, Bigfoot és Winning Bid volt a további sorrend. A túlsó oldalon jelentős változás nem történt, az átjáróhoz érve indult meg Rosenfire és a kanyarban élre is állt, hátulról pedig megjelent Bigfoot, Eminens és Mágnás is. A befutóban Rosenfire biztos előnnyel vezetett, ám fáradni látszott, nem úgy a fantasztikus Mágnás, aki a távoszlophoz érve átvette a vezetést és magabiztos győzelemmel tért vissza kényszerpihenőjéről. A Derby-nyerő Eminens szépen zárkózott másodiknak, a harmadik díjat megőrizte Rosenfire.

Befutási sorrend: Mágnás (4) – Eminens (2) – Rosenfire (6)

SHARE THIS