/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Duce magabiztosan nyerte a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjat

Az ESDE istálló kiválósága Duce (Jaroslav Línek) az Overdose Díj után a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjat is megnyerte. Hajdi Lajos idomítottja mögött Capitaine Fregate (Paizs Gábor) és Mr Marbin (Jozef Parigál) lettek a dobogósok.

I. futam – Őszi Nagy Gátverseny

Jól kezdett az egész társaság, Jack the Giant vezette a lovakat az első gátra, mögötte Sabato, Vanília, Black Blade, Falcon Wing és Dzsin sorrend alakult ki. Az első egyenesben komótos tempóban haladtak a lovak, a sorrend pedig nem változott, együtt haladt az egész mezőny. A túlsó oldalhoz érve Falcon Wing próbált közelebb helyezkedni, ekkor Sabato visszaesett Dzsin és Black Blade mellé. Utóbbit a kanyarból kijőve fel kellett tartani. Eközben Jack the Giant fokozta az iramot, vele csak Vanília tudta igazán tartani a lépést, a többiek folyamatosan szakadtak le. A finishez érve elképesztően széthúzta a csapatot Jack the Giant, aki lovasa felhívására magabiztosan újított és óriási fölénnyel verte a kis súllyal induló Vaníliát. Messzi harmadiknak Sabato ért célba, megelőzve Dzsint.

Befutási sorrend: Jack the Giant (3) – Vanília (6) – Sabato (4)

II. futam – Nyeretlenek Versenye

Déva vára kezdett nagyon gyengén, ellenben Estikével, aki hamar talpon volt. Élre állni azonban nem tudott, mert a falat tartotta Éjfél, a vezető kettős mögött pedig Alkonykönny, Olaf és a favorit Nostra Balerina galoppozott, de megkezdte a zárkózást Déva vára is. A mezőny végén Topáz volt már a start után kiszakadva, és a kanyarban Garland, valamint Mojave is kezdett egyre jobban leszakadni. Ekkor egyébként már Estike megindította a támadását, de kívülről kézből érkezett meg Nostra Balerina is. A két esélyes kisebb csatát vívott az első helyért, ám utóbbi hamar eldöntötte ezt és könnyen lépett ki a nyeretlenek táborából. Estike a végére elfáradt, és a nehezen lábra kapó Déva vára átszaladt rajta a célban.

Befutási sorrend: Nostra Balerina (7) – Déva vára (1) – Estike (5)

III. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Jól kezdtek a favoritok, Allegro, Mac Jail, Molly Campa és Sorbonne fej-fejt galoppoztak az élen, mögöttük Békeidő galoppozott, a leggyengébben pedig Miss Marple kezdett. A mezőny második felében még Rizikó, Beatrice és Survivor helyezkedett, míg belül Daktilus féltávhoz érve kezdett igazán belelendülni. Mindeközben az élen három ló maradt, miután Molly Campa fáradni látszott. Allegro belül, Mac Jail középen, Sorbonne pedig kívül jött, a vezető trió nagyot csatázott, a világ végéről pedig megérkezett Daktilus is. Végül Mac Jail volt a legerősebb, az utolsó százon biztos előnyre tett szert és megnyerte a futamot. A későn kibontakozó Daktilus szimpatikusan mozogva felzárkózott másodiknak, a harmadik hely Sorbonne zsákmánya lett.

Befutási sorrend: Mac Jail (7) – Daktilus (6) – Sorbonne (2)

IV. futam – Lovasutánpótlás Kupa VI. Futama Hendikep

Jól kezdett mindenki, a belülről induló Naruto ment el vezetni, mellé pedig Stefánia zárkózott. A vezető duó mögött Greenpeace galoppozott, majd Bizottság és Dinamitrúd volt a további sorrend, a kis társaságtól Májusfa szakadt le először, olyannyira, hogy az ügető átjáróhoz érve már tíz hosszas volt a hátránya. A kanyarba Naruto hozta a lovakat, de jól tartotta még mindig magát Stefánia, és Greenpeace társaságában Dinamitrúd is egyre közelebb ért a fronthoz. A befutóban Naruto mellé Greenpeace ment fel, Stefánia helyét pedig a szélárnyékban érkező Dinamitrúd vette át. Úgy tűnt, hogy Naruto és Greenpeace csatázhatnak majd a győzelemért, azonban belül a falon Dinamitrúd megindult és megtréfálta a két favoritot.

Befutási sorrend: Dinamitrúd (2) – Naruto (4) – Greenpeace (1)

V. futam – Gencsy Tibor Emlékverseny – Visegrádi Díj

Nem indul: Olatist (6)

Nocle Pata kezdett gyengébben, a többiek közül Roko Sivi Soko volt a legjobban talpon és vállalta magára a vezetést. Mellette Merzad galoppozott, majd Barabau és Omnia Gold volt a további sorrend, a mezőny végén Mondóka és Nocle Pata helyezkedtek. A kanyarban szépen összetömörödött a mezőny, az első támadást pedig Omnia Gold indította el, és meg is lépett a többiektől. A kanca roppant magabiztosan nyert, a helyezésekért viszont óriási harc alakult ki. Nocle Pata, Merzad, Mondóka és Barabau között négyes célfotót kellett mondani, végül a Nocle Pata és Merzad lettek a dobogósok, míg Mondóka és Barabau holtversenyben lettek negyedikek.

Befutási sorrend: Omnia Gold (7) – Nocle Pata (5) – Merzad (4)

VI. futam – Silent Blessing Hendikep

Nem indul: Haweeya (6)

Chickawa kezdett tragikusan, de mellette Juniperus sem igazán tudott lábra kapni. Ezzel ellentétben Robespierre és Szerencse lovag hamar talpon voltak és jó iramot diktálva vezettek. Adél és Dark Demon követték őket, majd Bourges és Muffin kettőse galoppozott, míg nagyon kiszakadva Juniperus, valamint Chickawa színei látszódtak. A kanyarban már Robespierre volt elöl, és elment pár hosszal Szerencse lovagtól, a harmadik helyen azonban csak sétált Adél. Robespierre a távoszlop előtt kezdett fáradni, hátulról nem igazán tudtak jönni, így itt újra Szerencse lovag került az élre, Adél pedig hiába közelített hozzá lépésről-lépésre, nem bírta elkapni. A sokáig vezető Robespierre a végére teljesen elkészült az erejével, a harmadik helyen holtverseny lett Dark Demon, illetve a világ végéről egészen szenzációs finissel zárkózó Chickawa között.

Befutási sorrend: Szerencse lovag (7) – Adél (3) – Dark Demon (2)/Chickawa (8)

VII. futam – Nemzetközi Amatőrverseny Hendikep-Kincsem Park Fotósainak Díja

Bírónő szokásához híven kirobbant a gépből, vele Fox Catcher tartotta a lépést, kívül Bright Jewel és Suttogó volt még közel, míg Batignolles gyakorlatilag már a startnál elveszítette minden esélyét. A hatszázas táblához érve Bírónő elkezdett fáradni, Fox Catcher elsétált mellette, őt pedig Bright Jewel próbálta támadni. Utóbbi ugyanakkor hiába tett meg mindent, Fox Catcher csak játszott a társasággal. Bright Jewel mögé Suttogó jött fel harmadiknak.

Befutási sorrend: Fox Catcher (4) – Bright Jewel (7) – Suttogó (5)

VIII. futam – Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díj

Capitaine Fregate vállalta magára a vezetést, mögötte Mr Marbin és Billy Tiger volt közel, a mezőny végén pedig Sky Diver, valamint Duce galoppoztak. Ez a sorrend egészen a kanyar végéig nem változott, ott elkezdett összetömörödni a mezőny, de Capitaine Fregate állta a rohamokat egészen a távoszlopig, ám ott megindult a favorit Duce és roppant magabiztosan megnyerte a nagydíjat. A hároméves Capitaine Fregate megőrizte második helyét Mr Marbin előtt.

Befutási sorrend: Duce (2) – Capitaine Fregate (5) – Mr Marbin (3)

IX. futam – Októberi Hendikep

Nizar és Royal Ron kaptak gyengébben lábra, ugyanakkor Agastache és Mátrix nagyon gyorsak voltak a start után. Ők ketten diktálták az iramot, velük Holdviola és Napkelte próbálta tartani a lépést, a kanyarban pedig megérkezett rájuk Nizar is. A mezőny második felét Candy Star vezette, mögötte volt csak Booxa, Eiskönigin, és a kiszakadt Royal Ron. Az egyenesre érve még mindig Agastache és Mátrix vezetett, azonban Nizar mögöttük könnyen kézből galoppozott, és el is száguldott mindenki mellett. Holdviola a falon utat találva tudott a nyomába eredni, de megverni nem volt esélye. Messzi harmadiknak Booxa zárkózott fel.

Befutási sorrend: Nizar (2) – Holdviola (6) – Booxa (8)

X. futam – Maglódi Díj

Sunnykid ment el vezetni, őt szorosan követte Babilonia, Ballada, Ranavalona és Origami, míg a leggyengébben Noe kapott lábra. A mezőny második felében még Sambo és Blokád helyezkedett, a front mögött pedig Married és Uccellino színei látszódtak. A túlsó oldalon jelentős változás nem történt, továbbra is Sunnykid volt az élen, de Babilonia végig mellette galoppozott. A kanyarban a falon nagyon könnyen jött Ranavalona is, hátulról pedig megérkezett Blokád is. Az egyenesre heten-nyolcan szinte egyszerre robbantak be, azonban Sunnykid és Babilonia párosára csak Ranavalona volt veszélyes. Az említett hármas öldöklő csatát vívott a végső sikerért, végül minimális különbséggel utóbbi pont a célban letakarta az ellenfeleit.

Befutási sorrend: Ranavalona (4) – Babilonia (7) – Sunnykid (6)

SHARE THIS