/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Smiling magabiztosan húzta be a Kétévesek Kritériumát

Smiling (Suták Csenge) az egyenesben fantasztikusan erős volt és igazolva utolsó formáját magabiztosan nyerte a Kétévesek Kritériumát. A helyezéseket Anduril (Jan Verner), valamint Csalán (Zdenko Smida) szerezték meg.

A Köztársasági Díjban a bombaformában lévő Eskandar (Paizs Gábor) ezúttal sem talált legyőzőre, mögötte Humanic (Jan Verner) és Akaba (Jaroslav Línek) lettek a dobogósok.

I. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Nem indul: Miss Marple (11)

Bryan kivételével jól indult az egész mezőny, Rolex Boy ment el vezetni, mellette erősen fogva Stormatic galoppozott. A mezőny végén Bryan mellett Surviver és Mézédes kezdett leszakadni. Ekkor Klondike Fever jelent meg a frontba, és felment Rolex Boy mellé. Mögöttük Navajo, Wiro-Dzsenna, Ashanti Rose, Stormatic, Nirwana, Benihana és Dynamite sorrendben haladtak lovak. A forduló végéig nem sokat változott a helyzet, ott azonban a vezető kettős, Rolex Boy és Klondike Fever gyorsítani tudtak, és megszaladtak az üldözőktől. A távoszlop környékén utóbbi már egyedül volt elöl és roppant magabiztos győzelemmel mutatkozott be. Rolex Boy könnyedén őrizte meg második helyét, a messzi harmadik helyre a favorit Nirwana zárkózott fel.

Befutási sorrend: Klondike Fever (4) – Rolex Boy (6) – Nirwana (12)

II. futam – Nyeretlenek Versenye

Mirtuszfüge és Noe kezdett nagyon gyengén, ők ketten gyakorlatilag már a startnál esélyüket veszítették. Nem úgy a favorit American Dreaming, aki szokásához híven hamar talpon volt és diktálta az iramot. Mögötte Sandusky Times, Veni Vici és Candy Star színei látszódtak, ám mire elérték a fordulót, megérkezett a második helyre Juste Un Baiser. Az említett ötös mögött folyamatosan szakadt szét a társaság, a többiek közül csupán Dévá vára volt látótávolságon belül, sőt, a célegyenesre fordulva megérkezett a fronthoz. A befutóban American Dreaming még mindig magabiztosan vezetett, ám a nehezen lábra kapó Déva vára egyre jobban lendült bele, a célig pedig el is kapta a végig élen lévő American Dreaming-et. A harmadik hely Juste Un Baiser zsákmánya lett.

Befutási sorrend: Déva vára (2) – American Dreaming (6) – Juste Un Baiser (8)

III. futam – Bayer András Emlékverseny Hendikep

Nem indul: Roko Sivi Soko (2)

Bubi Pata megkésett az indításnál, mellette még Nostra Balerina kezdett kicsit gyengén. A frontban Mákszem diktálta a tempót, Cacholon, Perfect Too és Reka Bez Povratka társaságában. A középmezőnyben Olatist, Apostol, valamint Nocle Pata helyezkedett, majd Blue Serenade, Nostra Balerina és Szépike volt a sorrend. A befutóra fordulva a falon utat talált Apostol, ekkor Reka Bez Povratka volt az élen, de Mákszem is visszatámadt, hátulról pedig Nostra Balerina és Nocle Pata is megindult. Reka Bez Povratka hiába állt élre nagy momentummal, meglepetésre korán el is fáradt, így Mákszem és Apostol maradt elöl, akik szép küzdelmet vívtak a győzelemért. Végül a sorozatban harmadszor diadalmaskodó Apostol volt a leggyorsabb. Mákszem mögött Nostra Balerina jött fel harmadiknak.

Befutási sorrend: Apostol (7) – Mákszem (11) – Nostra Balerina (9)

IV. futam – Horák János Emlékverseny Hendikep

Uccellino és Origami vállalták magukra a vezetést, de nagyon lassú volt az iram, a további sorrend Ballada, Ranavalona, Winterberg, Married és Panama volt. Pár száz méter megtétele után Uccellino hirtelen gyorsított, a túlsó oldalra tetemes előnyre tett szert, legalább ötven méterrel volt elöl. A többiek nem váltottak ritmust, ám Uccellino az átjáró előtt újra lelassított és utolérték. Winterberg zárkózott fel a második helyre, de hirtelen nagyon feltömörödött az egész mezőny. A kanyarban aztán Uccellino újra meglépett a társaságtól, és ismét öt-hat hosszal járt az élen. Winterberg meglepetésre fáradni kezdett, a helyét Panama vette át, de megjelent Ranavalona és Ballada, a falon pedig Origami. A befutóra érve Uccellino szívesen újított, jött azonban Ranavalona és az utolsó métereken elkapta a szökevényt. A harmadik helyen holtverseny lett Panama és Ballada között.

Befutási sorrend: Ranavalona (6) – Uccellino (3) – Panama (4)/Ballada (5)

V. futam – Köztársasági Díj

Nem indul: Tanganyika (5)

Omnia Gold kezdett tragikusan, de Merzad is nehezen kapott lábra. Sunnykid fantasztikus tempóban ment el vezetni, hamar szétszéledt a társaság. A vezető mögött Humanic, Akaba, Liberty Love és Neverending Dream galoppozott, a túlsó oldal közepén pedig Eskandar is megkezdte a zárkózást. A mezőny végén Omnia Gold mellett Panda volt még. A fordulóhoz érve Sunnykid mellé felment Humanic és Eskandar, mögöttük megbújt Akaba és Liberty Love. A célegyenesben Humanic került az élre, de jött Eskandar és egy héttel ezelőtti sikerére magabiztosan duplázott rá. A dobogó alsó fokára Akaba érkezett meg.

Befutási sorrend: Eskandar (2) – Humanic (7) – Akaba (1)

VI. futam – Kedvesi József Emlékverseny Hendikep

Jól ugrott ki mindenki, Dies Irae diktálta az iramot. Let Me Win, Ciper és Holdviola volt még a front tagja. Az élboly mögött szorosan együtt haladt a mezőny, a társaság végén Sambo és Emouvoir galoppoztak, de Greenpeace és Voodoo Master is hátul helyezkedtek. A kanyarban komoly pozícióharc alakult ki, Dinamitrúd is megjelent az élmezőnyben, feltűnt Almarózsa is, hátulról pedig megérkezett Greenpeace és Voodoo Master. A befutóra érve utóbbi kettős került az élre, de Dinamitrúd is tartotta magát, és próbált támadni Almarózsa is. Hiába rohamoztak azonban, a két második hely után induló Voodoo Master a végén biztosan ért haza. Istállótársa, Dinamitrúd kiharcolta magának a második helyet, a harmadik hely Almarózsa zsákmánya lett. A Versenyintézőség a futam után vizsgálatot tartott, és Dinamitrúdat hátrahelyezték az ötödik helyezett Holdviola mögé, így változott a sorrend, Voodoo Master mögött Almarózsa és Greenpeace lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Voodoo Master (5) – Almarózsa (2) – Greenpeace (6)

VII. futam – Kétévesek Kritériuma

Remekül ugrott ki mindneki, Shades Arrow ment el vezetni. Mögötte szorosan együtt haladt a csapat, Smiling és Targerian voltak a frontban, majd Tie Em Up Tel, Anduril, Tiger Lady volt a sorrend, a mezőny második felében Csalán, Tűzgalamb, Köln és Furious Felix helyezkedtek. A befutóra érve Targerian indult meg először, és ő hozta a lovakat a finisre. Smiling azonban könnyebben ment mellette, a távoszlopnál élre is állt és biztosan nyerte a Kétévesek Kritériumát. Mögé nagy hajrával Anduril és Csalán érkeztek meg. A futam krónikájához tartozik, hogy a negyedik helyen célba érő Targerian-t a Versenyintézőség diszkvalifikálta, méghozzá ellenfelének balesetveszélyes akadályozása miatt.

Befutási sorrend: Smiling (7) – Anduril (2) – Csalán (3)

VIII. futam – Krabat Hendikep

Nem indul: Pannonstar DL (6), Nocka (8), Garland (12)

Nocka lefeküdt a startgépben, végül nem is állt starthoz. Agastache robbant ki a gépből, mellé Illendő zárkózott, mögöttük pedig Kála helyezkedett. A front mellett Alkonykönny és ardat színei tűntek fel, a többiek ekkor már kezdtek leszakadni tőlük. A mezőny második felében La Primera, La Kena, Stefánia és Larion voltak. A sorrend nem sokat változott egészen a befutóig, akkor Agastache fáradni kezdett, Illendő pedig elszállt mellette. A sárga hároméves könnyen távolodott a többiektől, és hiába próbálta támadni Kála, illetve Wardat, utolérni nem bírták. Végül a leírt sorrendben értek célba.

Befutási sorrend: Illendő (9) – Kála (7) – Wardat (4)

SHARE THIS