/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Rosenfire nagy csata után megnyerte a Lovaregyleti Díjat

Hatalmas küzdelemben dőlt el a 2017-es Lovaregyleti Díj, végül a Magyar St. Leger harmadik helyezettje, Rosenfire (Martin Laube) győzött minimális különbséggel megelőzve évjárattársát, Bigfoot-ot (Nicol Polli). A harmadik helyre Freddie Mercury (ifj. Kozma István) érkezett meg.

A Kerekes Gábor Emlékverseny – Magyar Kétévesek Nagydíjában a szépen hajrázó Esti Fény (Nagy Tamás) diadalmaskodott Nyelvtörő (Paizs Gábor) és Csalán (Martin Laube) kettősét verve.

1.futam – Kardiv Hendikep

Túlsúly: Mojave (8) – 0,5 kg!

A falon Linácska, kívül pedig Mojave kezdett gyorsan, ők ketten vállalták magukra a vezetést. Mögéjük Méta zárkózott, közel helyezkedett még Koperta és Bizottság, a mezőny második felében Juliana, Májusfa, Koperta és Antistene négyese helyezkedett. A túlsó oldal közepén indított egy kisebb attakot Royal Ron, ám erre reagált a vezető Linácska, Mojave, Méta hármas is, emellett Bizottság is jól tartotta magát. A többiek egyre inkább szakadtak le, a fordulóban az élen lévő trió meg is lépett a csapattól, rájuk csak Bizottság tudott tapadni. A befutóra érve Méta más sebességi fokozatra kapcsolt és könnyedén hagyta faképnél a társaságot, hosszak özönével győzött. Linácska megőrizte második helyét, míg a dobogó alsó fokára Bizottság állhatott fel, miután Mojave elfáradt.

Befutási sorrend: Méta (7) – Linácska (1) – Bizottság (3)

2. futam – Októberi Gátverseny

Nem indul: Jack the Giant (1)
Túlsúly: Sabato (2) – 1,0 kg; Dzsin (4) – 2,0 kg; Vanília (6) – 1,0 kg!

Az Októberi Gátverseny technikai okok miatt elmarad! A versenynap további futamai a tervek szerint 13:00-tól folytatódnak!

3. futam – Benson Vilmos Emlékverseny – Nemzetközi Lovasutánpótlás Hendikep

Lovasváltozás: Ridik (6) – Densi Szikorova (CZE)

Asako és Sarkcsillag kaptak lábra nehezen, aki helyből gyors volt az Eiskönigin és Naruto, mögöttük Ridik, La Primera és Stefánia galoppoztak, a mezőnyt Asako zárta. A túlsó oldal végén Naruto átvette a vezető pozíciót és erősített az iramon. La Primera, Ridik és Stefánia tudták vele tartani a lépést, messziről pedig elkezdett zárkózni Sarkcsillag is. A célegyenesben Naruto magabiztos előnnyel fordult, amit a célig meg is tartott. La Primera nagyot védekezett a második helyért, a támadó Stefánia lett a harmadik, Ridik pedig a negyedik.

Befutási sorrend: Naruto (4) – La Primera (3) – Stefánia (5)

4. futam – Amigo Star Hendikep

Nem indul: Magic Rock (4)

Bírónő és a lovagolt Welana ment el vezetni, míg Suttogó kezdett gyengén. A front mögött Estike, Futurist Fashion és Meriva galoppoztak, a középmezőnyben Bright Jewel színei tűntek fel. A befutóra érve Welana egyedül maradt elöl, őt Futurist Fashion és Meriva támadta, hátulról pedig megindult Suttogó, a többiek viszont nem tudtak jönni. Welana elképesztően nagyot védekezett Futurist Fashion-nel szemben, és végül orrhosszal haza is ért. Suttogó jött fel harmadiknak Meriva elé.

Befutási sorrend: Welana (7) – Futurist Fashion (5) – Suttogó (6)

5. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Késett az indítás, Louleli és First Generation nehezen álltak be. Ennek ellenére jól kezdtek és ők ketten Sorbonne és Sea of Fire társaságában voltak a frontban. Mögöttük szorosan Morita Menantie és Rose Fire galoppoztak, a többiek hamar nehéz helyzetbe kerültek. Hatszázzal a cél előtt First Generation robbantott és némi előnyre tett szert, a boly mögül kirobbanó Morita Menantie, illetve Rose Fire azonban erős rohamot indított ellene. Ennek meg is lett az eredménye, Morita Menantie a végén nagyon gyors volt és könnyen nyert Rose Fire előtt. First Generation a végére elfáradt, de így is megtartotta a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Morita Menantie (7) – Rose Fire (9) – First Generation (1)

1.agár futam – Hurricanes Vienna Díj

Cody és Merlin indultak szélvész gyorsan, mellettük még Prince volt hamar talpon, a vezetők mögött Christina Dior látszott még közel. Féltávhoz érve Cody és Merlin kivált a mezőnyből, és hatalmasat csatáztak a győzelemért, melyet végül a most bemutatkozó Merlin szerzett meg. A harmadik helyre Christian Dior jött fel.

Befutási sorrend: Merlin (4) – Cody (3) – Christina Dior (1)

6. futam – Kerekes Gábor Emlékverseny – Magyar Kétévesek Nagydíja

Narrátor és Rolex Boy erős iramban mentek el vezetni, melléjük Nyelvtörő zárkózott, majd Babylon Glory színei látszódtak. Mögöttük Csalán és Esti Fény volt közel, míg Thai Night, valamint Keszi komoly lemaradásban voltak. A befutóra érve már Nyelvtörő volt elöl, ő hozta a lovakat az egyenesre és remek momentuma volt. Ekkor megindult Csalán, kívül pedig Esti Fény. A távoszlopnál hárman előnyre tettek szert és látványos küzdelmet vívtak. Nyelvtörő próbált védekezni, de Esti Fény a végén átszaladt rajta. Csalán maradt a harmadik.

Befutási sorrend: Esti Fény (2) – Nyelvtörő (7) – Csalán (1)

2. agár futam – Autumn Sprint Díj

Polo ment el vezetni, de szorosan tapadt rá Izadro, Dixi és Deep Night, míg Return nagyon nehezen kapott lábra. A finishez közeledve Deep Night gyorsított és esélyeshez méltó, könnyű győzelmet aratott. Polo maradt a második helyen, megelőzve Izadro-t.

Befutási sorrend: Deep Night (3) – Polo (1) – Izadro (2)

7. futam – Kerteskői Díj

Power of Angel volt hamar talpon, mellette Pikk Dáma, Adél és Fox Catcher galoppoztak, a pálya közepén Salsa volt még a front tagja, valamint Amarillo Belleza. Fél távnál Power of Angel és Pikk Dáma ketten maradtak elöl, hátulról megindult Muffin és Di Mo. A távoszlophoz érve Power of Angel biztos előnyre tett szert és sétálva verte a riválisokat. Pikk Dáma könnyű második lett, a harmadik helyet nagy csatában Di Mo zsebelte be.

Befutási sorrend: Power of Angel (3) – Pikk Dáma (6) – Di Mo (1)

3. agár futam – Puppy Race – 3. Kölyök Derby I. Előfutam

Don Juan és Deasy kettőse kezdett jól, közel volt hozzájuk Muci, valamint Virginia. Don Juan a végén magabiztosan ért haza, Deasy és Virginia lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Don Juan (3) – Deasy (5) – Virginia (4)

8. futam – Lovaregyleti Díj

Lovasváltozás: Argentario (4) – Suták Csenge

Jól kezdett mindenki, a vezetést Laurentius és Hamla vállalta magára, de közel volt Rosenfire és Eltham is. A további sorrend Argentario, Bigfoot, Freddie Mercury és Miss Turpan volt. Utóbbi az első kanyarhoz érve jelentős hátrányt szedett össze. Ekkor egyébként Laurentius és Hamla mellé Argentario zárkózott fel, olyannyira, hogy át is vette a vezető pozíciót. A túlsó oldalon azonban Laurentius visszament mellé, míg Hamla kezdett fáradni. A front tagja volt még Rosenfire, könnyen galoppozott Bigfoot, hátulról pedig egyre jobban zárkózott Freddie Mercury és Miss Turpan. Az utolsó fordulóban Argentario mellöl Hamla és Laurentius is teljesen visszaesett. Rosenfire érkezett meg és ő indított elsőként támadást a másik hároméves, Bigfoot társaságában, míg a falon felcsúszva Miss Turpan is jól tartotta magát. A távoszlophoz érve már egyértelmű volt, hogy Rosenfire és Bigfoot fogja eldönteni az első hely sorsát, melyet végül látványos csatában előbbi vívott ki magának. A hűséges Freddie Mercury lett a harmadik.

Befutási sorrend: Rosenfire (8) – Bigfoot (6) – Freddie Mercury (1)

4. agár futam – Puppy Race – 3. Kölyök Derby II. Előfutam

Remekül kezdett Illinois, de Coming Soon és Deadshot hamar elmentek mellette és ők ketten küzdöttek győzelemért. Végül némi meglepetésre Deadshot volt az erősebb és magabiztosan nyert Coming Soon és Black Stone előtt.

Befutási sorrend: Deadshot (2) – Coming Soon (4) – Black Stone (5)

SHARE THIS