/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Szerb győzelem született a Szabadkai Díjban

A szerb tréningből érkező hatéves kanca, Early Stardust (Fazekas Andrea am.) kiváló holland formák után nálunk is remek időt ügetve, fölényesen nyerte a Szabadkai Díjat.
Bronsvlinder (Hajnal Tibor) lett mögötte a második, Donato Luca (Miodrag Pantic) a harmadik.

Látványos küzdelmet hozott a Puppy Race – 3. Kölyök Derby. Deadshot és Don Juan csatáztak hatalmasat a győzelemért. Kettejük közül Deadshot egy hajszállal végig előrébb látszott és ez a célban is megmaradt, Black Stone végzett a bronzérmes helyen.

I. futam – Nyeretlenek Versenye I. rész

Remekül kezdett a favorit Wyoming River, mellé Világfi ügetett fel, majd újabb kettesfogatok következtek. Wonderchild és Vegas alkották a második párost, Vadóc Gitta és Winner Boy a harmadikat. Egy körrel a vége előtt Világfi átvette a vezetést, Wyoming River mellé pedig felment Vegas. Utóbbi az utolsó 600 méterig bírta tartani pozícióját, ott elfáradt, így Wyoming River ki tudott jönni a falról és visszavette a vezetést a szintén fáradó Világfitól. A favorittal meglepetésre Valentino tudta tartani a lépést és a befutóban folyamatosan közelített hozzá, a célban pedig el is kapta. Világfi haladt át a célon harmadikként, azonban még a verseny során tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálták, így Vadóc Gitta lett még dobogós.

Befutási sorrend: Valentino (11) – Wyoming River (2) – Vadóc Gitta (9)

Győztes idő: 22,1

1. agár futam – Supersonic Díj

Dolores és Izardo kettőse ugrott ki a legjobban a gépből, de Prince és Booksy is közel voltak. Egyedül Model nem tudta tartani a lépést a többiekkel. Prince féltávhoz közeledve begyújtotta a rakétákat és elment a többiek mellett, megnyerve ezzel a futamot. Booksy ért célba mögötte a második helyen, majd Dolores, Izardo és Model következtek.

Befutási sorrend: Prince (5) – Booksy (4) – Dolores (1)

II. futam – Despotovoi Hendikep

Lejelentés: PHILADELPHIA (7)

Sóvirág versenye már a startnál elszállt, mert nagyon messze volt az autótól az indításnál. Norman kihasználta kedvező startszámát és elment vezetni, mellé a kanyarban megérkezett Vattacukor, őket Ubulina RG, majd Szilvás és Sholty Geri kettőse követte. Vattacukor az egyenesben gyorsított és a második forduló előtt sikerült is átvennie a vezetést. A mezőny második feléből Öttusázó kezdte meg a zárkózást, a túlsó oldalon pedig már a front tagja volt. Sholty Geri, Ubulina RG és Ultra Lady is elindultak, utóbbi azonban elugrotta magát. Az utolsó kanyarban már Öttusázó volt az élen, nyomában Szilvás ügetett. Utóbbi lépésről-lépésre közeledett Öttusázóhoz, de nem sikerült elkapnia, Ubulina RG érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Öttusázó (8) – Szilvás (9) – Ubulina RG (2)

Győztes idő: 19,6

2. agár futam – Novemberi Sprint Díj

Gucci kezdett a legjobban,azonban hamar elment mellette Daren és Black Betty. Ők ketten küzdöttek nagyot a győzelemért, amit végül Daren szerzett meg, Hunterm Storm végzett a dobogó alsó fokán.

Befutási sorrend: Daren (5) – Black Betty (6) – Hunter Storm (2)

III. futam – Sivaci Hendikep

Unipress igyekezett megszerezni a vezető pozíciót, ami sikerült is neki. Többen jól kezdtek,  Tiny Angel, Vanderle és a harmadik pozícióba sodródott Tartalosz helyezkedtek közvetlenül a vezető Unipress mögött. Vanderle az első egyenesre fordulva hibázott és kiesett a versenyből. Unipress-t továbbra is Tiny Angel követte, mellette pedig Tartalosz ügetett, őket Orient Boy és Sziporka párosa üldözte és Knock-down is az élmezőny tagja volt. Orient Boy indított elsőként támadást a túlsó oldal közepén, hátulról pedig Top Up próbált elindulni. A nagy tömörülésnek köszönhetően többen harmadik, negyedik spúrban vették be az utolsó kanyart. Az élen még mindig Unipress ügetett, azonban láthatóan kezdett már fáradni, de mögötte Orient Boy és Tiny Angel sem mozogtak frissen. Knock-down próbált előrébb kerülni a bolyban, legkívül pedig Oli Sun színei jelentek meg, aki más sebességi fokozatra kapcsolt és elsőként robbant be a célba. Unipress meg tudta őrizni a második helyet, ahogyan Tiny Angel is a harmadikat.
A futam után vizsgálat (13 – Oli Sun) volt, a Versenyintézőség a célon elsőként áthaladó Oli Sun-t diszkvalifikálta, így a sorrend módosult.

Befutási sorrend: Unipress (7) – Tiny Angel (5) – Orient Boy (2)

Győztes idő: 21,5

IV. futam – Csantavéri Díj – Kőmíves Ferenc Emlékverseny

A favorit Traffic Lux gyorsan kezdett és a kanyarra érve ha nehezen is, de le tudott csukni az 1-es startszámról induló Violettának. Mellette Solvalla ügetett, közel volt Unigena Sun, Syria A.T. és Beatriz Galindo A.T. Angone Love-t a start után diszkvalifikálták. Az első egyenes végén kezdte meg a zárkózást Iago d’Amore és a túlsó oldalon már a vezető Traffic Lux mellett ügetett. A vezető kettős kicsit meglépett az üldözőktől, akik között ott volt továbbra is Violetta, Unigena Sun, Syria A.T. és Beatriz Galindo A.T. Traffic Lux biztos elsőként fordult a befutóra, ott tovább távolodott a többiektől és rendkívül magabiztos győzelmet aratott. Iago d’Amore és Syria A.T. értek célba mögötte a második és harmadik helyen.
A futam után vizsgálat volt (5-Traffic Lux, 10-Syria A.T., 11-Iago d’Amore), változás nem történt.

Befutási sorrend: Traffic Lux (5) – Iago d’Amore (11) – Syria A.T. (10)

Győztes idő: 18,1

3. agár futam – Puppy Race – 3. Kölyök Derby – Döntő

Lejelentés: VIRGINIA (6)

Minden agár jól indult, az első méterek után még nagyon nyílt volt a verseny. Deadshot és Don Juan kettőse vált ki később a többiek közül és folyamatos küzdelmet vívtak a győzelemért. Célfotó alapján Deadshot érte el előbb a célt, Don Juan lett a második, Black Stone a harmadik.

Befutási sorrend: Deadshot (1) – Don Juan (3) – Black Stone (4)

V. futam – UKSS – Beograd Díj

Hajtóváltozás: SUPER TV FOTO (5) VARGA SÁNDOR
Lejelentés: TESCO MAGIC (8)

Másodszorra indult el a futam. Trotzwo vállalta magára a vezetést, Útszéli, Vodocska M és Uzonka M ügettek mögötte, hátulról pedig Ulrika M kezdett nagyon jól és pillanatok alatt a front tagja lett. Trotzwo mögött kisebb űr után Uzonka M haladt, mellé megérkezett a folyamatosan zárkózó Ulrika M, miközben Tallér az egyenes végén durva hibát vétett és kiesett a versenyből. Ulrika M az istállóegyenes végén átvette a vezetést, Super Tv Foto indult az üldözésére. Utóbbi a célegyenesben könnyen ment fel Ulrika M mellé, átvette a vezetést és megnyerte a futamot. Uzonka M a finisben ismét el tudott indulni és nagyon rászaladt Ulrika M-re, de a célfotó alapján nem sikerült elkapnia. A nagy favorit Cyprus A.T.-t verseny közben diszkvalifikálták.

Befutási sorrend: Super Tv Foto (5) – Ulrika M (10) – Uzonka M (2)

Győztes idő: 22,7

VI. futam – Adai Díj

Többeknek jól sikerült az indítás. Rafael Bit próbálta tartani a vezető pozíciót, azonban Pablo Yet és Samuel Becket A.T. is az élre akart törni. Pablo Yet el is tudott menni Rafael Bit-nek, Samuel Becket A.T. azonban végül beült mögé. Tiara Boss csatlakozott Samuel Becket A.T.-hez, Nadir Three, Bonaparta, Timoteo, Timoko R.L. és Henrik Ibsen A.T. volt a további sorrend. Timoko R.L. a túlsó oldalon hibázott és kiesett a versenyből. A mezőny szépen együtt ügetett és az egyenes közepén kettesfogatokba rendeződött. Pablo Yet mellé felment Rafael Bit, Samuel Becket A.T. párja Tiara Boss lett. Timoteo csúszott a falon egyre feljebb, a befutóegyenesben utat kapott és miközben Rafael Bit és Pablo Yet egymással voltak elfoglalva, kívülről elment mellettük és megnyerte a futamot. Rafael Bit szerezte meg a második helyet, Samuel Becket A.T. lett a bronzérmes.

Befutási sorrend: Timoteo (1) – Rafael Bit (3) – Samuel Becket A.T. (5) 

Győztes idő: 17,8

VII. futam – Zombori Díj – Nyeretlenek Versenye II. rész

Vilmos nagyon messziről indult az autó után, Vadgalamb pedig galoppal kezdett.
Kedvező startszámát kihasználva Vihar RG ment el vezetni, mögötte a nagy favorit Vinifera M és Victoria Control kettőse ügetett, majd Villám RG és Vakjátszma következtek. A kanyarban Vinifera M tisztán beült Vihar RG mögé második helyre a falra, Villám RG tapadt rájuk, megérkezett Wrangel M, Vakjátszma és Usain Bolt voltak még közel. Villám RG üldözőbe vette Vihar RG-t és a túlsó egyenes közepén felment mögé a második helyre. Meglepetésre Vinifera M fáradni látszott, őt kívülről Vakjátszma kerülte. Wrangel M és Usain Bolt reménykedhettek még egy helyezésben. Villám RG a befutóban elment Vihar RG mellett, azonban ekkor már nem volt versenyben, korábban diszkvalifikálták, így hiába érkezett elsőként célba, Vakjátszma szerezte meg a győzelmet. Vihar RG és Wrangel M osztoztak a helyezéseken, Usain Bolt biztató futással jelentkezett.

Befutási sorrend: Vakjátszma (4) – Vihar RG (1) – Wrangel M (10)

Győztes idő: 21,3

VIII. futam – Szabadkai Díj

Hajtóváltozás:  Zoltan Ozvar helyett Fazekas Imre (Piera del Bar-3)

Rincope Jet kilőtt a startnál és elment vezetni. Milliondollar Lux és Early Stardust tartották vele a lépést, közel volt Piera del Bar, Lambert Sas és Super Bull is. A vezető Rincope Jet mögött kettesfogatokba rendeződött a mezőny, Milliondollar Lux mellé felment Piera del Bar, majd Early Stardust és Lambert Sas kettőse következett, a folytatásban pedig Super Bull és Bronsvlinder haladtak, a mezőnyt Rinette Streamline és Reste Premier párosa zárta, de ők sem voltak kiszakadva. Az istállóegyenesben Rincope Jet előnye 3-4 hosszasra nőtt az üldözőkkel szemben. Bronsvlinder indított elsőként támadást, de mások is próbálták begyújtani a rakétákat. Early Stardust érkezett a legkönnyebben, a befutóegyenesre már elsőként fordult, elköszönt a többiektől és fölényesen nyerte a futamot. Bronsvlinder szerezte meg mögötte a második helyet, Donato Luca a harmadikat.
A futam után vizsgálat (11-Donato Luca) volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Early Stardust (9) – Bronsvlinder (5) – Donato Luca (11) 

Győztes idő: 15,8

IX. futam – Srbobrani Díj – Amatőrverseny Hendikep

Lejelentés: TÜNDÉR SZÉPE (6) és ÜGYESKE (8)

Ahogyan várható volt Rubino TIM ment el vezetni, mögötte Prometheus kecsegtető pozícióban hibázott és kiesett a versenyből. A helyére Nemzetesúr ügetett fel, majd Tequila Hush és Amy’s Love következtek. Utóbbi a túlsó oldal elején kezdte meg hosszú hajráját, Olajbáróval a hátán. Rubino TIM vezetésével érkezett a mezőny a finisre, mögötte Nemzetesúr próbált utat találni, a falon Tequila Hush próbálkozott, közel volt Amy’s Love. Kívül Rocky HR indult el hatalmas lendülettel és könnyen szaladt át mindenkin, megnyerve ezzel a napi amatőr futamot. Olajbáró lett a második, a bronzérmes pozícióban Overnight érkezett meg.

Befutási sorrend: Rocky HR (12) – Olajbáró (5) – Overnight (9)

Győztes idő: 19,2

X. futam – Niko B. Hendikep

Második nekifutásra indult el a nap utolsó futama. Number One volt nagyon gyors az elején, mögötte Uncia, Up Girl, Sütike, Paradise Gielle és a 20 méteres térhátrányról forduló Onze De Mayo volt a sorrend. Tárkány zárkózott folyamatosan és egy körrel a vége előtt átvette a vezetést Number One-tól. Tárkány előnye folyamatosan nőtt az istálló oldali egyenesben is, jó 4-5 hosszal vezetett az üldözők előtt. Paradise Gielle, Onze De Mayo, Trónörökös és Celebrity Classic alkották a masszív üldözőbolyt mögötte, amikor elérték az ügetők az utolsó fordulót. Tárkány a befutóban tovább tudott távolodni és rendkívül magabiztosan nyerte a hosszú távú futamot. Onze de Mayo is biztos második lett, a harmadik helyre volt célfotó Trónörökös és a nagyot hajrázó Uncia között.
A futam után vizsgálat (11-Trónörökös) volt, a sorrend módosult.

Befutási sorrend: Tárkány (10) – Onze De Mayo (8) – Uncia (1)

Győztes idő: 22,0

SHARE THIS