/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Babilonia meglepetés győzelmét hozta a Kincsem Park Díja

Hajdi Lajos trenírozottja Babilonia (Stanislav Georgiev) nagy meglepetésre könnyen nyerte a Kincsem Park Díját. A hűséges Freddie Mercury (ifj. Kozma István) szerezte meg a második helyet, Uccellino (Suták Csenge) lett a bronzérmes.

I. futam – Istvánmező Hendikep I. rész

Dinamitrúd és Perfect Too kettőse vette a legjobb startot, ők mentek el vezetni. A szépen együtt galoppozó mezőny élére a túlsó oldalon Szépike galoppozott fel, aki mellé Blue Serenade csatlakozott, majd Dinamitrúd és Perfect Too következtek. Déva vára zárkózott egyre feljebb és a kanyarban már a vezető Blue Serenade mellett galoppozott. A befutóban Dinamitrúd próbált újra elindulni a falon, miközben az élen Déva vára átvette a vezetést és megnyerte a futamot. A második helyre célfotó volt Perfect Too és Blue Serenade között.

Befutási sorrend: Déva vára (7) – Perfect Too (4) – Blue Serenade (5)

II. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Az első 100 méter megtételét követően Louleli állt az élre, Allegro és Keszi galoppoztak fel mellé, Gran Sassa és Agnes pedig mögöttük helyezkedtek. Ez az ötös végig dominált a verseny során, a távoszlopnál még nagyon közel voltak egymáshoz, ezt követően azonban Louleli gyorsított és magabiztosan nyerte a futamot. Allegro és Agnes a helyezéseken osztoztak.

Befutási sorrend: Louleli (9) – Allegro (5) – Agnes (4) 

III. futam – Nyeretlenek Versenye

Holdviola és Topáz ugrottak ki a legjobban a gépből, de a túlsó oldal elején átvette a vezetést La Kena és jó 4-5 hosszra elment a többiektől. Sulejmani és König Arion galoppoztak mögötte, majd Juliana és Májusfa következtek. Az egyenes végére érve beérték az üldözők a szökevény La Kena-t. Felment mellé istállótársa König Arion és a favorit Holdviola. Utóbbi a befutóban a vezetést is átvette és könnyen veszítette el nyeretlenségét. Sulejmani érkezett a második helyre, König Arion lett a harmadik.

Befutási sorrend: Holdviola (5) – Sulajmani (3) – König Arion (1)

IV. futam – Istvánmező Hendikep II. rész

Mátrix szokása szerint remek startot vett, de Zanyetta és Luck Stone is jól kapták el az indítást. Utóbbi a túlsó oldalra fordulva átvette a vezetést, mögötte nagyon tömören együtt haladt a mezőny. A kanyarban Zanyetta lovagolva bár, de felment Luck Stone mellé. Utóbbi a célegyenesre fordulva kezdte megadni magát, Zanyetta egyedül maradt az élen, viszont elindult Méta. Zanyetta és Méta csatáztak nagyot a győzelemért, amit végül utóbbinak sikerült megszereznie, a harmadik helyre megérkezett az osztrák tréningből futó Carlos.

Befutási sorrend: Méta (6) – Zanyetta (4) – Carlos (3)

V. futam – Amatőrverseny Hendikep

Booxa, Mojave és Nocka kezdtek gyengén, nem úgy Ridik és Alkonykönny, akik elmentek vezetni. Bizottság és Stefánia galoppoztak a harmadik és negyedik helyen. A tragikusan induló Booxa az egyenes végére megérkezett a többiekhez és egyre feljebb szaladt. Ridik biztos elsőként érkezett a befutóra, mögötte Alkonykönny már nem jött olyan könnyen. A 400-as táblánál Booxa megelőzte Alkonykönnyet, a falon pedig utat talált és elindult Nocka. Ridik végig vezetve nyerte a futamot, Booxa és Nocka lettek mögötte a helyezettek.

Befutási sorrend: Ridik (4) – Booxa (2) – Nocka (7)

VI. futam – Gubacsi Dűlő Hendikep

Roko Sivi Soko-t lovagolta élre lovasa, mögötte Haweeya, Nocle Pata, Apostol és Pokolfajzat volt a sorrend, a mezőny végén Neverending Dream galoppozott. Roko Sivi Soko nagyjából a távoszlopig bírta tartani vezető pozícióját, ott megelőzte őt Haweeya és Nocle Pata. Haweeya nagyon magabiztos volt, könnyen nyerte a nap hatodik futamát, Nocle Pata lett a második, a sokáig vezető Roko Sivi Soko a harmadik.

Befutási sorrend: Haweeya (4) – Nocle Pata (2) – Roko Sivi Soko (6)

VII. futam – Kincsem Park Díja

Lejelentés: 2 – HEAVEN KING

Matidia ugrott ki elsőként a gépből, rajta kívül Merzad is gyorsan kezdett. Jó tempót diktálva ment el ez a páros vezetni, a szélsőbb esélyt képviselő Hamla galoppozott mögöttük a harmadik helyen, majd Humanic, Babilonia és Perfect One következtek, a sort Uccellino és Freddie Mercury zárta. A kanyar bejáratához érve Matidia elfáradt és elindult visszafelé, az élen Merzad mellé Hamla ment fel, a befutóra azonban már Babilonia érkezett elsőként. Freddie Mercury és Uccellino indultak el a finisben, de már csak a helyezéseket tudták megszerezni Babilonia mögött.

Befutási sorrend: Babilonia (8) – Freddie Mercury (1) – Uccellino (4)

VIII. futam – Városligeti Hendikep

Suhanó az indítás pillanatában ágaskodott, így nem sikerült jól a startja. Nimble Fighter vezette a mezőnyt, mögötte nagy volt a tömörülés, többen külső pozícióba sodródtak a kanyarban. A befutóegyenesre fordulva teljesen szétnyílt a mezőny, mindenki támadásba lendült. Az élen még mindig Nimble Fighter galoppozott, őt megtámadta Welana, kettejük között pedig kibújt Juste Un Baiser és látványos 400 méter után megnyerte a nap utolsó futamát. Welana mögött célfotó volt a harmadik helyre a nagyon kívülre szoruló Meriva és a sokáig vezető Nimble Fighter között.

Befutási sorrend: Juste Un Baiser (11) – Welana (6) – Meriva (5)

SHARE THIS