/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Taktikai versenyben győzött Timiko a Baka Hendikepben

Az élről forduló Timiko (Papp Kálmán) végig vezetve nyerte az év leghosszabb versenyét, a Baka Hendikepet. Renoir Lag (Lakatos Árpád) és Onze De Mayo (Branislav Mukity) szerezték meg a helyezéseket.

I. futam – Kulik Farm Díja Hendikep

Hajtóváltozás: Örömtűz (4) Búrány Adrián!

Uncatchable kivételével mindenkinek jól sikerült az indítás. A favorit Utah River vállalta magára a vezetést, mellé mögé felment Unipress, majd Priscilla és Lardon következtek, miközben Uzsok hibázott a kanyar kijáratánál. Uncacthable kivételével együtt ügetett a mezőny, változás nem történt a frontban. A túlsó egyenes közepén indultak el Unique Noble-lal, Norman-nal és Knock-down-nal. Utah River végig vezetve nyerte a nap első futamát, Norman megérkezett a második helyre, a harmadik helyért volt küzdelem a védekező Priscilla és a támadó Knock-down között.
A futam után vizsgálat (Priscilla-1 és Norman-10) volt. A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt Priscilla hajtója (Papp Kálmán) ellen szabálytalan ostorhasználatból eredő jogtalan előnyszerzés címén és a futamból diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Utah River (5) – Norman (10) – Knock-down (3)

Győztes idő: 21,0

II. futam – Dr. Németh András Emlékverseny Hendikep

Tárkány hibával kezdett és kiesett a versenyből. Serafina Ketti ragadta magához a vezető pozíciót és Szilvás is remekül kezdett. Olyannyira, hogy az egyenesben tovább gyorsított és átvette a vezetést. Dabano As ügetett fel a második helyre, mellé Vamos Kemp csatlakozott és Nixon tartozott még a fronthoz, Serafina Ketti visszacsúszott a középmezőnybe. Szilvást Dabano As támadta meg a befutóban, előbbi azonban szívósan védekezett és végig vezetve nyerte a futamot. Dabano As lett a második, a harmadik helyre célfotó volt Nixon és Temass között.
vizsgálat (Nixon-11)

Befutási sorrend: Szilvás (6) – Dabano As (7) – Nixon (11)

Győztes idő: 19,3

III. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye – Orosházi Lovas Egyesület Díja

Zsolti a béka hibázott már a start előtt, Zizzenő pedig gyengén kezdett. Zucker vállalta magára a vezetést, Zaffiri, Zagato és Zina Pearl BD volt a további sorrend. Zsolti a béka kivételével szépen együtt ügetett a mezőny, amikor az istállóegyenesre fordultak a lovak. Hátulról Zizzenő gyorsított és felügetett egészen a második helyig, Zucker mögé. Zagato a befutóra fordulva elugrotta magát. Zucker magabiztosan haladt a cél felé, azonban az utolsó 100 méteren Zaffiri elment mellette és megszerezte a győzelmet, Zucker Mustang zárkózott fel harmadiknak.

Befutási sorrend: Zaffiri (2) – Zucker (5) – Zucker Mustang (3)

Győztes idő: 24,4

IV. futam – Gy+Gy Istálló Díja

Violetta és Ulrika M kettőse volt a leggyorsabb a startnál, majd a kanyarban utóbbi kierőszakolta a vezetést. Az egyenesben libasorba rendeződött a mezőny, egyedül Victoria Top Secret vállalta fel a második spúrt és folyamatosan egyre feljebb zárkózott. Az istállóoldalon már a vezető Ulrika M mellett ügetett, Violetta helyezkedett mögöttük a harmadik helyen, Unique és Ubulina RG voltak még közel, Vattacukor és Una Noche Mas leszakadtak a fronttól. Ulrika M az utolsó kanyarig bírta az élen, ott megelőzte először Victoria Top Secret, majd Violetta. Utóbbi a befutóban átvette a vezetést és magabiztosan nyerte a futamot, a második helyre volt hatalmas célfotó Unique és Victoria Top Secret között.

Befutási sorrend: Violetta (1) – Unique (4) – Victoria Top Secret (7)

Győztes idő: 20,2

V. futam – Horvát Dezső Emlékverseny

Padova hibázott a start előtt. Nagyon gyors volt a verseny eleje, jól kezdett King’s Call és Under World, azonban náluk is gyorsabb volt Urán Lady és megszerezte a vezető pozíciót. Az egyenesben már Saron ügetett a második helyen Livi Kickoff mellett, majd King’s Call, Under World és Passion Grif következtek. A túlsó oldalon Tücsök is indított egy támadást. Urán Lady roppant meggyőző volt, magabiztosan start-célban nyerte a versenyt. A második helyre alakult ki küzdelem Livi Kickoff  és Passion Grif között.

Befutási sorrend: Urán Lady (6) – Livi Kickoff (2) – Passion Grif (3)

Győztes idő: 17,5

VI. futam – 2017. évi Segédhajtó Kupa Hendikep VI. futam – Gyúrós Istálló Díja

Lejelentés: Talisman Sun (4)

Tiko Time és Opál lány kettőse ment el vezetni, őket Tartalosz és Virna Lisi párosa követte, majd Orient Boy, Rigoletto és Rafa volt a sorrend. Az egyenesben libasorba rendeződtek a fogatok, Virni Lisi kivételével. Egy körrel a vége előtt Opál lány átvette a vezetést. Rafa-t a túlsó egyenesben diszkvalifikálták. Tiko Time újra támadásba lendült és a befutóra már elsőként fordult, azonban őt is diszkvalifikálták. Rigoletto indult el hatalmas lendülettel a finisben és ráduplázott legutóbbi győzelmére. Orient Boy érkezett másodiknak, Opál lányt előzve.

Befutási sorrend: Rigoletto (6) – Orient Boy (1) – Opál lány (5)

Győztes idő: 21,7

VII. futam – Orosháza Város Nagydíja – Nagy László Emlékverseny

Lejelentés: Underpaid Hanover (6)

Harmadszorra engedték el a startot a nap hetedik futamában. Victory Knick volt a leggyorsabban talpon, mögötte viszont hatalmas volt a tömörülés, Unique Vil, Bimbo de Chenu és Turaco Jet fej-fejt ügettek, a mezőnyt nem kiszakadva Milliondollar Lux zárta. Turaco Jet őrült tempót diktálva egy körrel a vége előtt átvette a vezetést, a kanyarban azonban hibázott és kiesett a versenyből. Így újra Victory Knick került élre, azonban hamar érkeztek az újabb támadások. A befutóban Milliondollar Lux gyújtotta be rakétákat és tréningtársa üldözésére indult, de nem tudta megverni, Victory Knick szerzett újabb győzelmet. Milliondollar Lux mögött Unique Vil  lett a harmadik.

Befutási sorrend: Victory Knick (4) – Milliondollar Lux (5) – Unique Vil (1)

Győztes idő: 20,7

VIII. futam – Baka Hendikep

Elsőre eljött a Baka Hendikep mezőnye. Timiko élről természetesen vezetett, No Fear, Miki és Renoir Lag ügettek mögötte. Utrillo d’Amour már az első egyenesben megkezdte a zárkózást és a kanyarig be is tudott ülni Timiko mögé a második helyre. No Fear volt továbbra is a harmadik, majd Miki, Renoir Lag, Trónörökös, Onze De Mayo, Svéd barát és Ruby Reeves volt a sorrend. Így ügetett libasorban a mezőny, mozgolódás az utolsó körben kezdődött, ahol Utrillo d’Amour és Timiko kicsit ellépett a fáradó No Fear-től, Onze De Mayo és Miki pedig a vezető duó üldözésére indultak. Onze De Mayo lendülete a befutóban megtört, miközben Timiko elsőként érte el a célt, Renoir Lag pedig második lett.
A futam után vizsgálat (Onze De Mayo-4) volt, változás nem történt.
Az 5-ös számú Trónörökös hajtója (Kelemen Tamás) óvást emelt a 6-os számú Renoir Lag hajtója (Lakatos Árpád) ellen szorítás címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.

Befutási sorrend: Timiko (1) – Renoir Lag (6) – Onze De Mayo (4)

Győztes idő: 26,1

IX. futam – Amatőrverseny Hendikep

Hajtóváltozás: Reine Fille (3) – Turbucz Sándor am.

Rangos Meteor ragadta magához a vezetést a nap utolsó futamában. Mögötte Raffaella SM, Kingstone és Nichelino Di Re fej-fejt ügettek. Az első egyenesben Rangos Meteor mellett Nichelino Di Re maradt, Kingstone és Raffaella SM pedig a harmadik és negyedik helyre ültek vissza. Spartacus próbált zárkózni, azonban hibázott és kiesett a versenyből. Az élen sokáig nem történt változás, a befutóegyenesben bújt ki a falról Kingstone és az utolsó 100 méteren megtámadta az addig vezető Rangos Meteort. Kettejük között célfotó volt az első helyre, harmadikként Nichelino Di Re ért célba.
A futam után a Versenyintézőség vizsgálatot rendelt el, hivatalból óvást emelt a 6-os számú Nichelino Di Re hajtója (Iván Zoltán) ellen szabálytalan ostorhasználatból eredő jogtalan előnyszerzés címén, majd a futamból diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Kingstone (1) – Rangos Meteor (2) – Raffaella SM (4)

Győztes idő: 22,9

SHARE THIS