/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Trencsén végig vezetve nyerte a Palmyra Díjat

A Gyolai istálló öt éves ménje, Trencsén (Kolozsi Sándor) rögtön a start után magához ragadta a vezető pozíciót, amit ki sem engedett a keze közül, így start-célban nyerte a Palmyra Díjat. Urban Legend (Vezér Emese) lett mögötte a második, a mezőny végéről Uránia RG (Varga Sándor) hatalmas finissel felszaladt harmadiknak.

I. futam – Kalifa Díj

Vitalia kezdett gyengén, miközben az élen a két istállótárs, Vitya és Victoria Top Secret ügetett, közöttük Verbena SB helyezkedett. Vanderle az első kanyarban hibázott és kiesett a versenyből, Útonálló és Tallér pedig egyre inkább leszakadtak az élen lévő kvartettől, aminek Virna Lisi volt még tagja. Victoria Top Secret az utolsó kanyarban próbált támadást indítani, aminek a vége a befutóegyenesben galopp lett. Vitya az utolsó 200 méteren távolodott az üldözőktől és magabiztos start-cél győzelmet aratott. Verbena SB és Virna Lisi követték a nyerőt. Tallért verseny közben diszkvalifikálták.
A futam után vizsgálat (Verbena SB-5) volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Vitya (1) – Verbena SB (5) – Virna Lisi (2) 

Győztes idő: 21,2

II. futam – Nyeretlenek Versenye I. rész

Útszéli kezdett nagyon jól, de nem sokáig tartotta vezető pozícióját, az egyenesre már Velocity és Világfi kettőse hozta a mezőnyt, ami megnyúlni látszott. Varannó ügetett a harmadik helyen, őt Útszéli és Vadonc SB követték, a favorit Wyoming River a középmezőnyben helyezkedett. Velocity az első egyenes közepén gyorsított és egyedül maradt az élen, előnyét 3-4 hosszasra növelve Világfival szemben. A túlsó oldalon Wrangel M-nek volt nagyon jó momentuma, hatalmas lendülettel indult el, a kanyarra érve azonban ez megtörni látszott. Velocity győzelemmel korrigálta galoppjait, a második helyre volt célfotó Varannó és Világfi között.

Befutási sorrend: Velocity (8) – Varannó (7) – Világfi (5)

Győztes idő: 24,5

III. futam – Időmérő Díj

Zabrina hibázott még a start előtt, rajta kívül Betty Evo is gyengén kezdett. Unigena Sun vállalta magára a vezetést, mögötte Datcha Turgot és VAQU.Em.Q. párosa ügetett, Usain, Une Dame és Disney HR volt a további sorrend. A mezőny szépen együtt ügetett, Zabrina és Betty Evo kivételével. A túlsó egyenes végén indult el a favorit Rocky HR. Unigena Sun hozta a lovakat a befutóra, támadást indított ellene Rocky HR, Une Dame és legkívül Disney HR, aki a célig mindenkin árobogott és megnyerte a futamot. A második helyre célfotó volt Unigena Sun és Rocky HR között.
vizsgálat (Rocky HR-8)

Befutási sorrend: Disney HR (5) – Unigena Sun (2) – Rocky HR (8)

Győztes idő: 20,1

IV. futam – Nyeretlenek Versenye II. rész

Uzonka M kezdett remekül, de White Lady és Trotzwo is gyorsak voltak és a kanyarban felzárkóztak mellé. Az egyenesben White Lady átvette a vezetést, Uzonka M, Vadóc Gitta és Trotzwo alkották a frontot, miközben Wildcat és Vidám Lány kiszálltak a versenyből. A túlsó oldalon a vezető trió ellépett a többiektől, Usain Bolt próbált még feljebb zárkózni. Nem volt küzdelem a győzelemért, White Lady magabiztosan veszítette el nyeretlenségét és Uzonka M is könnyű második lett, messzi harmadikként Vadóc Gitta ért célba.

Befutási sorrend: White Lady (3) – Uzonka M (2) – Vadóc Gitta (6)

Győztes idő: 21,9

V. futam – Palmyra Díj

Uzsorásnő a start előtt hibázgatott, ennek köszönhetően már az indításnál nehéz helyzetbe került. Trencsén kezdett gyorsan, Ügető Star, Nemzetesúr és Urzulina ügettek mögötte, de Uzsorásnő és Uránia RG kettősén kívül szépen együtt haladt a mezőny. Urzulina próbált támadást indítani a túlsó egyenesben, Trencsén azonban szívósan védte vezető pozícióját. Tücsök vétett durva hibát a túlsó oldalon, amivel kiesett a versenyből. Trencsén a befutóban kezdett fáradni, de a mögötte lévő Urban Legend és Urzulina sem voltak frissek. Hátulról Uránia RG érkezett hatalmas lendülettel és a harmadik helyet sikerült is megszereznie az idő közben bronzérmes pozícióba kerülő Ügető Star előtt.

Befutási sorrend: Trencsén (2) – Urban Legend (3) – Uránia RG (8)

Győztes idő: 19,9

VI. futam – Amatőrverseny Hendikep

Spartacus kihasználta kedvező startszámát és élre állt a nap hosszútávú amatőr futamában. Mellette Rangos Meteor és Magic Bucks ügettek, Ultimate Force pedig eléggé kiszorult a kanyarban, miközben folyamatosan próbált felzárkózni a vezető Spartacus mellé, azonban Magic Bucks nem könnyítette meg a dolgát. A tribün oldali egyenesben sikerült neki a vezető lóhoz csatlakozni. Mögöttük továbbra is Magic Bucks, Perfect, Raffaella SM és Noble Rose volt az élmezőny sorrendje. Az utolsó 600 méteren elindult Perfect és az ő hátán Noble Rose is támadásra készen állt. Spartacus esélyeshez méltón, könnyen nyerte a futamot, Ultimate Force és Noble Rose előtt.

Befutási sorrend: Spartacus (1) – Ultimate Force (6) – Noble Rose (7)

Győztes idő: 23,0

VII. futam – Döme Lajos és Döme László Emlékverseny Hendikep

Unipress rá nem jellemző módon az első kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Reine Fille és Una Noche Mas viaskodtak a vezető pozíció megszerzéséért, ami az egyenesben utóbbinak sikerült. Bebop’s Cassandra, Kelvin A.T., Örömtűz, Uzsok és Tini-mia tartoztak a fronthoz, de egy körrel a vége előtt megérkezett Redwood Vita, valamint a gyengébben kezdő Swarovski is. Uzsokot indította el hajtója a kanyarban és a túlsó oldalon átvette a vezetést, az ő hátán pedig Kelvin A.T. is feljebb csúszott. Előbbi a fordulóban hibázott és kiesett a versenyből. Kelvin A.T. fordult elsőként a befutóra, mögötte Tini-mia, Swarovski és Machetta színei bontakoztak ki. Kelvin A.T. megnyerte a futamot, Tini-mia és Swarovski értek célba mögötte.
A futam után vizsgálat (Tini-mia-10) volt, a Versenyintézőség Tini-mia-t tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így a sorrend módosult.

Befutási sorrend: Kelvin A.T. (6) – Swarovski (11) – Machetta (9)

Győztes idő: 22,5

VIII. futam – Jen Hendikep

Nacho Nico és San Francisco duója ment el vezetni, de jól kezdett Unique Boy és Under World is. Az egyenesben libasorba rendeződött a mezőny, egyedül Bezique Va Bene vállalta fel a második spúrt, így feljebb tudott zárkózni. A kanyarban San Francisco-t diszkvalifikálták, a helyét Unique Boy és Bezique Va Bene párosa vette át. A sort ekkor még Ügyeske zárta, azonban mire az utolsó kanyarra fordultak, már a front tagja volt. Bezique Va Bene a célegyenesben távolodott a többiektől és megnyerte a versenyt, Ügyeske jól futott és feljött másodiknak, Unique Boy lett a harmadik.

Befutási sorrend: Bezique Va Bene (3) – Ügyeske (9) – Unique Boy (5)

Győztes idő: 20,4

1. agár futam – Kengyelfutó Díj

Lejelentés: Optimus (5)

Chilli féltávnál állt élre, onnantól pedig magabiztosan őrizte az első helyet, ráduplázott legutóbbi győzelmére. Max és Cooper osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Chilli (4) – Max (1) – Cooper (6)

IX. futam – Pikoló Hendikep

Elsőre eljött a start a nap kilencedik futamában. Sebastian Ketti kihasználva kedvező startszámát élre állt, de hamar megelőzte őt Old Shatterhand és az egyenesre már az ő vezetésével érkezett a mezőny. Közel volt még Sziporka, Tesco Magic, Kincses és Keeper. Utóbbi folyamatosan egyre feljebb zárkózott, a befutóban megtámadta Old Shatterhand-et és megnyerte a futamot. Sebastian Ketti jó versenyt futva második lett, Old Shatterhand a dobogó alsó fokára csúszott vissza.

Befutási sorrend: Keeper (7) – Sebastian Ketti (1) – Old Shatterhand (4)

Győztes idő: 24,3

2. agár futam – Mikulás Díj

Lejelentés: Coming Soon (3), Tessa (5)

Dolores vette a legjobb startot, mögötte Booksy, Azraq és Deep Night volt a sorrend. Booksy az utolsó 50 méteren átvette a vezetést és megnyerte a versenyt, Azraq és Dolores osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Booksy (2) – Azaq (1) – Dolores (6)

 

 

 

SHARE THIS