/ by /   Kiemelt egyéb hír, Kiemelt Galopp hír / 0 comments

14,4 millió forint plusz prémium a hazai telivéreket futtatóknak

A Kincsem Parkban rendezett galoppversenyek eredményei alapján díjazták a legjobb hazai tenyésztésű angol telivéreket, a Magyar Tenyésztésű Versenylovak Championátusa keretében. A legjobbak 14,4 millió forint prémiumot nyertek futtatóiknak. Három korosztályban hirdettek abszolút győztest, de külön értékelték a telivéreket táv és nem szerint is. A kétéves champion Smiling, a hároméves Bigfoot, a négyéves My Luck.

A versenyt a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósította meg.

A Kincsem Nemzeti Kft. a tenyészegyesület kezdeményezését a kezdetektől üdvözölte és támogatta, hiszen ez a plusz dotáció remekül kiegészíti a versenyszervező aktivitását, amivel évek óta támogatja a hazai versenyló tenyésztést. A Kincsem Park 2017-ben 43 millió forint tenyész és tulajdonosi prémiumot fizetett ki a hazai angol telivér tenyésztőknek és a hazai tenyésztésű lovat futtatóknak. Ezen kívül az elmúlt években több magas díjazású versenyt írt ki, kizárólag a magyar tenyésztésű telivérek számára.

SHARE THIS