/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Pamkutyáék bezsebelték az első két díjat

A Hippodrom és Lovarda Magazin Díja – Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikepben remekül mutatkozott be a két újonc hajtó, Pamkutya Pista és Béla, miután megszerezték az első két helyet Spartacus és Nemzetesúr révén. Árpa Attila is eredményesebben zárt mint tavaly, idén már a dobogó alsó fokára is felállhatott, Raffaella SM-nek köszönhetően.

A Pancho Díj – Bubik István Emlékverseny Hendikepet Török Olivér és Tequila Hush párosa nyerte, az istállótárs Uncatchable és Balogh Gábor, valamint a szépen zárkózó Tündér Szépe és Farkas György előtt.

I. futam – Nagy Lovas Áruház – Csillagszóró Díj

Hiba nélkül sikerült elstartolnia mindenkinek a nap első futamában, azonban a kanyarban Vitalia elugrotta magát és kiesett a versenyből. Jól kezdtek a favoritok, Very Nice Photo, Virna Lisi és Vanádium Boy. Az első egyenesben a teljes mezőny libasorba rendeződött. Az istálló oldalon indított hosszú hajrát Victoria Top Secret és az utolsó 400 méter kezdetén már ő volt az élen. Very Nice Photo fáradni látszott, megelőzte Vanádium Boy. A befutóban nem történt változás, Victoria Top Secret megnyerte a versenyt, Vanádium Boy és Very Nice Photo pedig a helyezéseken osztozott.

Befutási sorrend: Victoria Top Secret (6) – Vanádium Boy (4) – Very Nice Photo (3)
Győztes idő: 21,9

II. futam – Lovasok.hu Klubkártya – Patkó Díj

Lejelentés: TARTALOSZ (5)

Nagy káosz alakult ki a startnál, többen is hibáztak. Diszkvalifikálták Utah River-t, Trónörököst, Ultimate Force-t és Super Tv Foto-t. Üstökös vállalta magára  a vezetést, mögötte Prodigy Gasti. Kelvin A.T., Une Dame, Donia d’Aunay és VAQU. Em. Q. volt a sorrend. Egy körrel a vége előtt Üstökös mellé felment Prodigy Gasti, őket pedig szintén egy kettesfogat, Kelvin A.T. és Une Dame követte. Úgy tűnt a vezető négyes ellépett a többiektől, azonban a túlsó oldalon VAQU. Em. Q. és hátulról Disney HR is elindultak. Utóbbitól az istállóegyenesben kért egy gyorsabb szakaszt hajtója, amit a kanca szívesen teljesített, így az utolsó 400 méter kezdetén már ők voltak elöl. Prodigy Gasti elfáradt, őt Kelvin A.T. előzte. Disney HR rendkívül könnyen szerzett egy újabb győzelmet, Kelvin A.T. és Üstökös előtt.

Befutási sorrend: Disney HR (6) – Kelvin A.T. (7) – Üstökös (3)
Győztes idő: 20,9

III. futam – Hippodrom és Lovarda Magazin Díja – Zenthe Ferenc Emlékverseny HP.

Hajtóváltozás: NUBIA (1)- TÖRÖK OLIVÉR

Raffaella SM szinte eltolta az autót, remekül kezdett, akárcsak Magic Bucks. Előbbi hatalmas előnyre tett szert az első egyenesben, mögötte pedig egy hármasfogat, Magic Bucks, Nubia és Spartacus ügetett. Raffaella SM előnye a kanyarban elolvadt, a túlsó oldalon azonban ismét megszökött üldözőitől. Hátulról Miki és Nemzetesúr próbáltak támadásba lendülni. A célegyenesben Raffaella SM nagyon elfáradt, de a többiek sem voltak sokkal frissebbek. Ennek ellenére a két újonc hajtó lova, Spartacus és Nemzetesúr szerezték meg az első két helyet. míg a bronzról célfotó döntött Raffaella SM, No Fear és Trendy Girl között.

Befutási sorrend: Spartacus (6) – Nemzetesúr (9) – Raffaella SM (4)
Győztes idő: 25,7

1. agár futam – Kincsem Park Facebook oldala Díj – Agárverseny

Max és Chilli kettőse kezdett a legjobban, hamar kiváltak a többiek közül. Sokáig Max látszott előrébb, Chilli azonban lépésről-lépésre közelített hozzá és a célban már ő volt előrébb. Cooper végzett a harmadik helyen.

Befutási sorrend: Chilli (3) – Max (2) – Cooper (1)

IV. futam – Pancho Díj – Bubik István Emlékverseny Hendikep

Lejelentés: Rózsakert (4)

Nelli Gull, Talizmán és Uncatchable hármasa kezdett a legjobban, Salt Lake City viszont meglepetésre hibázott és kiesett a versenyből. A tribün előtti egyenesben kettesfogatokba rendeződött a még versenyben lévő hat ló. Az élen Nelli Gull és Uncatchable ügettek, mögöttük Talizmán és Tequila Hush, majd a gyengébb kezdést követően felzárkózó Tündér Szépe és Ruby Reeves volt a sorrend. Az istálló oldalon indított támadást Tequila Hush és felment a vezető duó mellé a harmadik spúrba. Csak a kanyar végén tudott lecsukni nekik, onnantól kezdve azonban folyamatosan távolodott és megnyerte a futamot. A második helyre istállótársa, Uncatchable érkezett, Tündér Szépe lett a harmadik.

Befutási sorrend: Tequila Hush (5) – Uncatchable (8) – Tündér Szépe (7)
Győztes idő: 24,0

V. futam – Pintér Tamás “Oroszlán” Emlékverseny Hendikep

Az első startot érvényteleníteni kellett. Másodszorra Passion Grif már óvatosabban kezdett és Timoko R.L.-lel sem kapkodott hajtónője. Offenbach Bigi és Dabano As mentek el vezetni, mögéjük megérkezett az egyetlen második soros Salihamidzic, majd Öttusázó és Szacharin következtek. Az egyenesben megkezdte a zárkózást a favorit Passion Grif és egy körrel a vége előtt már a vezető Offenbach Bigi mellett ügetett. Szacharin és Dabano As alkották a második párost, Salihamidzic és Masterpiece a harmadikat. Az istálló oldalon már tisztán elöl volt Passion Grif és a fáradó Offenbach Bigi mellett sorra ment el Szacharin, Masterpiece és a zárkózó Timoko R.L. A befutóban Szacahrin átvette a vezetést, kívülről azonban támadásba lendült Dabano As és Timoko R.L. duója és a célig mindketten átszaladtak rajta.

Befutási sorrend: Timoko R.L. (5) – Dabano As (2) – Szacharin (6)
Győztes idő: 21,3

VI. futam – Anitech Díj – Nyeretlenek Versenye

Lejelentés: WINNER BOY (12)

Vegyesen sikerült az indítás, jól kezdett a favorit Rock and Roll, Világfi és Uzonka M. Az első egyenesben többé-kevésbé kettesfogatokba rendeződött a mezőny, Rock and Roll mellé felment Vilgáfi, Uzonka M mellett Wonderchild ügetett, majd Wyoming River és Útonálló következtek. A túlsó oldalon nem történt változás, a támadásokkal egészen az utolsó kanyar közepéig vártak a hajtók. Még mindig Rock and Roll hozta a lovakat a célegyenesre Világfi és most már Wonderchild kíséretében. Utóbbi az egyenesben ritmust váltott és kivédte Usain Bolt, valamint Útonálló támadásait.

Befutási sorrend: Wonderchild (7) – Usain Bolt (11) – Útonálló (2)
Győztes idő: 25,3

VII. futam – Bet.lovi.hu Díj –  Amatőrverseny Hendikep

Trotzwo hibával kezdett az élen, így átadva Kincsesnek a vezető pozíciót, mögöttük a favorit Ugolino Ans és Száguldj! is remekül kezdtek. Az első egyenesben Kincses mögött Száguldj! és Ugolino Ans kettőse tudták tartani az iramot. A második kanyarban Betty Evo indult el a harmadik spurban, és felügetett Száguldj! mellé Kincsest üldözve. Az istállóegyenesben Száguldj! és Betty Evo is elment Kincses mellett, Ugolino Ans azonban tartotta velük a lépést, és szorosan zárkózott Betty Evo mögött. Az utolsó kanyarban az élen ügető Száguldj! és Betty Evo között kinyílt a tér, melyet Ugolino Ans hajtója észrevett és remekül kihasználva ezt a hibát, könnyedén ellépkedett kettőjük között. Ugolino Ans így már besétálhatott a célba, mögötte Betty Evo lett a második, Száguldj! a harmadik.

Befutási sorrend: Ugolino Ans (9) – Betty Evo (8) – Száguldj! (7)
Győztes idő: 23,3

VIII. futam – Blue Mobility – Szilveszteri Díj

Tengelic hibázott a start pillanatában, Rafael Bit azonban gyorsan magához ragadta a vezető pozíciót, mögé csatlakozott Samuel Becket A.T.  és Trencsén libasorban. Így ügettek az első kanyarig, ahol Trencsén igyekezett fel Rafael Bit mögé zárkózni. Trencsén próbálta támadni Rafael Bitet, aki azonban remekül védekezett, őket Samuel Becket A.T. üldözte. Az utolsó kanyarra is Rafael Bit vezette a mezőnyt sarkában Trencsénnel és Samuel Becket A.T.-vel. Rafael Bit még tudta fokozni az iramot, így könnyed start-cél győzelmet aratott, mögötte Trencsén elfáradt, Samuel Becket A.T. elsétált mellette, így ő lett a második, végül Újrázz! jó hajrával érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Rafael Bit (7) – Samuel Becket A.T. (8) – Újrázz! (4)
Győztes idő: 21,2

IX. futam – Tippmix – Lovaregyleti Díj

Sultana Jet startolt a legjobban, majd az első kanyarban Oldtimer Diamant és Unique Vil csatlakoztak hozzá és igyekeztek vele lépést tartani. A második kanyarban Henrik Ibsen A.T. színei tűntek fel a vezető hármas mögött. Így ügettek az utolsó kanyarig, ahol Henrik Ibsen A.T. ismét tempót váltott és elindított egy komolyabbnak tűnő támadást Sultana Jet ellen, maga mögé utasítva Oldtimer Diamant-ot. A befutó egyenesre még Sultana Jet vitte a lovakat, ám Henrik Ibsen A.T. frissebbnek bizonyult, az utolsó métereken sikerült megvernie Sultana Jet-et, elsőként ért célba, Sultana Jet lett a második, a harmadik helyre Underpaid Hanover jelentkezett be.

Befutási sorrend: Henrik Ibsen A.T (1) – Sultana Jet (4) – Underpaid Hanover (10)
Győztes idő: 20,3

X. futam – Horze Díj – B.Ú.É.K. 2018 Hendikep

Lejelentés: KAPITÁNY (3)

Priscilla kezdett erősen, de Rafának és Rise N Shine-nak is jól sikerült a startja. Az első kanyarban Priscilla magabiztosan ügetett az élen, mögé zárkózott Pinokkió majd Rafa. A túlsó egyenesben helycsere történt az élen, Rafa ragadta magához az irányítást, maga mögé utasítva Priscillát. A második kanyarban Rise N Shine ügetett fel a vezető Rafa mellé, mögöttük Priscilla és Szivárvány kettőse ügetett. Kettes fogatokká rendeződött a mezőny, az élen Rafa és Rise N Shine, nyomukban Priscilla és Szökevény. Az utolsó istállóegyenesben gyorsult a tempó, Szivárvány igyekezett az élre és Rise N Shine is elhagyta Rafát. A célegyenesre Szivárvány fordult elsőként, ám Rise N Shine nem hagyta lerázni magát, szorosan mellette volt. Izgalmas befutót láthattunk, Szivárvány próbált védekezni, ám végül Rise N Shine felülkerekedett, elsőként érte el a célt, Szivárványnak a második hely jutott, a harmadik helyre Unique Noble trappolt be.

Befutási sorrend: Rise N Shine (8) – Szivárvány (5) – Unique Noble (7)
Győztes idő: 27,7

2. agár futam – FM 94.2 Sport Expressz Díj – Agárverseny

Deep Night ugrott ki legjobban a gépből, de Booksy gyorsan átvette a vezetést, amit magabiztosan sikerült is megtartania, megnyerte a nap utolsó agár futamát, mögötte Deep Night lett a második, Daren a harmadik.

Befutási sorrend: Booksy (2) – Deep Night (3) – Daren (6)

SHARE THIS