/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Jön a világ legmagasabban díjazott versenye

Pegasus World Cup, 16 millió dollár a tét

 

 

Január 27-én, szombaton a lóversenyvilág Amerikára, ezen belül is a floridai Gulfstream Parkra figyel. Jön a világ legmagasabban díjazott futama, a 16 millió dollár összdíjazású Pegasus World Cup. Az 1800 méteres verseny a mitikus lóról, Pegazusról kapta a nevét, melynek szobra a versenypálya szimbóluma.

A versenyt először 2017-ben rendezték meg, pénznyereménye már akkor felülmúlta a világ legdrágább futamát, a Dubai World Cup-ot. Tavaly 12 millió dollár volt az összedíjazás, idén pedig 16 millió dollárra (kb.4 milliárd forintra) emelkedett ez az összeg. A verseny címvédője a világ egyik legismertebb lova, Arrogate biztosan nem fog duplázni, hiszen tavaly novemberben visszavonult. A mezőnyben 12 kiváló telivér áll starthoz, köztük a legutóbbi Breeder’s Cup Classic nyertese, Gun Runner aki most is favorit lesz és a tervek szerint ez lesz az utolsó versenye. Főbb riválisai: Forever Unbridled, West Coast, Collected, Sharp Azteca, War Story, Gunnavera és Seeking the Soul lesznek.

A futamot szombat este, magyar idő szerint 23:47-kor élőben közvetítjük online csatornáinkon, a kincsempark.hu-n, a lovi.hu-n, a lovifogadás.hu-n és a bet.lovi.hu-n. Utóbbi platformon fogadás köthető a világ legmagasabban díjazott futamára.

Tovább a bet.lovi.hu oldalra!

 

Kép: http://www.santaanita.com/

SHARE THIS