/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Timoko R.L. nyerte az Évnyitó Díjat

Timoko R.L. (Fazekas Andrea am.) ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, szilveszteri győzelmére duplázott rá a nyitó napon.
Rafael Bit-et (Lakatos Csaba) szorította le a dobogó legfelső fokáról, míg a harmadik díj Urzulináé (Hegedűs Sándor am.) lett.

I. futam – Megnyitó Verseny

Vitya és a külső startszámról induló Longines kezdtek a legjobban, utóbbi már az első kanyarban le tudott csukni és előnyét növelve elment vezetni. Libasorba rendeződtek a többiek, Vitya, Donia d’Aunay, Ultimate Force, Victoria Top Secret, Timur és Útonálló. Longines már jó 20 méterrel járt a többiek előtt, amikor megkezdte az utolsó 1200 métert. A túlsó egyenesben Ultimate Force és Victoria Top Secret felszaladtak Vitya mellé és ez a trió közelebb került Longines-hez is, komoly veszélyt azonban nem jelentettek a négy éves kancára, aki végig vezetve, könnyen nyerte az év első futamát. A két istállótárs, Vitya és Victoria Top Secret holtversenyben követték.
Vizsgálat (Vitya-5) volt a futamot követően, változás nem történt.

Befutási sorrend: Longines (7) – Victoria Top Secret (1) és Vitya (5) holtversenyben

Győztes idő: 17,4

II. futam – Hidalgó Díj

Jól kezdett Ultimate Ugri és hiba nélkül eljött a starttól Vertigo Vioxx is. Ők ketten ügettek az élen, amikor a kanyarban rossz szokása szerint utóbbi elugrotta magát és kiesett a versenyből. Ezt követően Ultimate Ugri egyedül maradt az élen és lassított a tempón. Usain Bolt, Ugri King és Urusov M duója, valamint Uzonka M alkották a frontot. Az utolsó 600 méterhez érve Usain Bolt megtámadta Ultimate Ugrit, Urusov M elfáradt, a helyét Uzonka M vette át. Az élen ügető hármason kívül másnak nem volt esélye beleszólni a küzdelembe, mert már jelentős előnnyel bírtak. Ultimate Ugri bár már nem volt friss a befutóban, hajtója felhívására meg tudta őrizni első helyét a célig. Usain Bolt és Uzonka M lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Ultimate Ugri (2) – Usain Bolt (3) – Uzonka M (4)

Győztes idő: 23,1

III. futam – 2018. évi Amatőr Kupa Hendikep I. futam

Riviéra Dream a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult!

Rubino TIM állt élre, mögötte Jackson Junior, Sholty Geri, Tücsök és Kincses volt a sorrend. A vezető kettős előnye 20 méteresre nőtt a tribün előtti egyenesben, Sholty Geri és Tücsök követték őket, Kincses kezdett lemaradozni. A túlsó egyenesben kezdte meg a zárkózást Tücsök és Sholty Geri, Rubino TIM előnye pedig a kanyarban elolvadt. A célegyenesben indultak el a támadások, Tücsök átvette a vezetést és megnyerte a futamot, Rubino TIM megőrizte a második helyet, Sholty Geri követte őt a célban.
A Versenyintézőség a futam után vizsgálatot tartott (Rubino TIM – 5 és Sholty Geri – 6) és Sholty Geri-t pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta, így Jackson Junior ölébe hullott a bronz.

Befutási sorrend: Tücsök (4) – Rubino TIM (5) – Jackson Junior (3) 

Győztes idő: 19,1

IV. futam – Nyeretlenek Versenye

Világfi hozta a mezőnyt az első egyenesre, Vezuvián, Zója és a zárkózó Zozo Bigi volt a további sorrend. A túlsó oldalra fordulva a mezőny második felében Vadonc SB elugrotta magát és kiesett a versenyből. Világfi és Vezuvián meglepetésre jelentős előnyt szereztek a többiekkel szemben, Zozo Bigi nem tudott hozzájuk közelíteni. Az utolsó fordulóban Vezuvián felment Világfi mellé, az egyenesben pedig meg is előzte és idei első startjára elvesztette nyeretlenségét. Világfi és Zozo Bigi következtek mögötte.
Vizsgálat (Világfi – 4) volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Vezuvián (2) – Világfi (4) – Zozo Bigi (6)

Győztes idő: 21,1

V. futam – Évnyitó Díj

Rafael Bit, Samuel Becket A.T., Újrázz!, Timoko R.L. és a gyengébben kezdő Urzulina sorrend alakult ki a startot követően. Az első egyenes végén kezdett egyre feljebb zárkózni Timoko R.L. és a túlsó egyenesben már tisztán a harmadik helyen ügetett. Urzulina is elindult és mint akit zsinóron húztak, folyamatosan előzte a lovakat. Rafael Bit hozta a mezőnyt a célegyenesre, azonban Timoko R.L. az utolsó 200 méteren begyújtotta a rakétákat és legutóbbi győzelmére könnyen duplázott rá. Rafael Bit lett a második, Urzulina a harmadik.

Befutási sorrend: Timoko R.L. (4) – Rafael Bit (2) – Urzulina (3)

Győztes idő: 18,1

VI. futam – Daniela Hendikep

A favorit Svéd barát vállalta magára  a vezetést a nap hatodik futamában, őt Kapitány és Priscilla kettőse, majd a két hátsó soros, Orient Boy és No Fear követte, Sebes tartozott még a fronthoz. A túlsó oldalon Svéd barát fokozta a tempót, aminek köszönhetően megnyúlt a mezőny. Kapitány biztosan tartotta második pozícióját, a harmadik helyre felzárkózott Sebes, Orient Boy és No Fear volt a folytatás. Svéd barát végig nagyon magabiztos volt és start-célban győzött, Sebes feljött másodiknak, Kapitányt előzve.

Befutási sorrend: Svéd barát (3) – Sebes (7) – Kapitány (1)

Győztes idő: 20,6

VII. futam – 2018. évi Kincsem Park Kupa Díj I. futam

Lejelentés: 1 – Prodigy Gasti

Uncatchable már a start előtt galoppozott, ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozta magát. Erősen fogva Tini-mia állt élre, őt Trendy Girl, Rigoletto, Disney HR és Rolling Stones követték. Két kettesfogatba rendeződött az első négy helyen ügető fogat, Rolling Stones 3-4 hosszas hátrányban követte őket, Uncatcahble pedig nagyon messze volt. Az utolsó 700 méter kezdetén indult el a favorit Disney HR és Trendy Girl is tudta fokozni a tempót, Tini-mia azonban elfáradt és visszaesett negyediknek. Az utolsó kanyarban Rigoletto elugrotta magát. Trendy Girl hozta a lovakat a célegyenesre, Disney HR azonban sokkal könnyebben jött nála és a látottnál is biztosabban nyerte a futamot. Trendy Girl és Tini-mia értek célba mögötte.
Vizsgálat (Tini-mia-4) volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Disney HR (6) – Trendy Girl (5) – Tini-mia (4)

Győztes idő: 20,7

VIII. Kézműves Hendikep

A két gyors kezdő, Serafina Ketti és Raffaella SM viaskodtak a vezető pozíció megszerzéséért, miközben Örömtűz elugrotta magát és kiesett a versenyből. Az első egyenesben Serafina Ketti tovább tudott gyorsítani és egyedüli vezetőként az élen ügetett. Raffaella SM, Prometheus és Tengelic volt a további sorrend. Az egyenes végén Kelvin A.T. és Nemzetesúr kezdték meg a zárkózást. Serafina Ketti mellé az utolsó 500 méteren megérkezett Kelvin A.T., Raffaella SM-hez pedig Prometheus csatlakozott. Izgalmas küzdelem alakult ki a győzelemért, végül Serafina Ketti szívósan védte első helyét, így idén is győzelemmel mutatkozott be a Közösségi Szindikátus istálló lova. Kelvin A.T. második lett, Tengelic a harmadik.

Befutási sorrend: Serafina Ketti (4) – Kelvin A.T. (8) – Tengelic (5)

Győztes idő: 19,7

SHARE THIS