/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Victory Knick nyerte a Sennyey Géza Emlékversenyt

I. futam – Hitves Díj

Winner Boy hibával kezdett és kiesett a versenyből. Ziccer vállalta magára  a vezetést, őt Zozo Bigi követte. A favorit Világfi zárkózott egyre feljebb és egy körrel a vége előtt a vezetést is átvette. Vermont időközben felment Ziccer mellé és Zsozsoko valamint Zozo Bigi kettőse volt még közel. Világfi a befutóban is meg tudta tartani előnyét és megnyerte a futamot, a két helyezett Zsozsoka valamint Ziccer lett. Vermont-ot verseny közben diszkvalifikálták.

Befutási sorrend: Világfi (6) – Zsozsoka (1) – Ziccer (5)
Győztes idő: 22,4

II. futam – 2018. évi Segédhajtó Kupa Díj I. futam

Donia d’Aunay kezdett a legjobban a nap második futamában, miközben Betty Evo szokás szerint gyengébb startot vett. Top Up, Útonálló, Uliána Ketti, Talisman Sun és Betty Evo volt a kis mezőny sorrendje. Az istállóegyenesben Útonálló gyorsított és felment Donia d’Aunay mellé, aki azonban nem hagyta magát. Ez a kettős jelentősebb előnyre tett szert mire a csapat a tribün előtti egyenesre fordult. Betty Evo itt kezdte meg a zárkózást és felszaladt a harmadik helyre, majd a túlsó oldalon tovább közeledett és az utolsó kanyart már elsőként hagyta el. Útonálló a befutó elején elugrotta magát, így az utolsó 200 méter már csak Betty Evo és Donia d’Aunay küzdelmét hozta. Célfotó alapján Betty Evo lett a nyerő, messzi harmadikként Top Up ért célba.

Befutási sorrend: Betty Evo (6) – Donia d’Aunay (1) – Top Up (3)
Győztes idő: 22,2

III. futam – Globus Díj

Nacho Nico, Overnight és Royal Flesh kezdtek a legjobban. Az első kanyarban Nacho Nico mögé zárkózott Royal Flesh és igyekezett átvenni tőle a vezetést. Az első egyenesben sikerült is Royal Flesh-nek kivívnia az első pozíciót maga mögé utasítva Nacho Nico-t, a harmadik helyen Overnight ügetett. Az istállóegyenesben azonban Nacho Nico kedvezőbb helyezkedésének köszönhetően ismét az élre került Royal Flesh előtt. Az utolsó kanyarból kifordulva azonban Royal Flesh bizonyult erősebbnek és elsőként ért célba, mögötte Nemzetesúr remek hajrával érkezett a második helyre, a harmadik a kezdeti nagy hátrányát leküzdő Salihamidzic lett.

Befutási sorrend: Royal Flesh (5) – Nemzetesúr (1) – Salihamidzic (2)
Győztes idő: 18,9

IV. futam – Erika Díj

Samuel Becket A.T. használta ki legjobban kedvező startpozícióját és magához ragadta a vezetést, mögé Újrázz! tudott csatlakozni, és Datcha Turgot is jó startot vett. Az első kanyarban Samuel Becket A.T. mögé King’s Call zárkózott fel, maga mögé utasítva Újrázz!-t. A második kanyarban Timoko R.L. érkezett a vezető három lóhoz. King’s Call felzárkózott Samuel Becket A.T. mellé, Újrázz! mellett Timoko R.L. helyezkedett. Így ügettek az utolsó kanyarig, melyből a célegyenesre már tisztán Samuel Becket A.T. vezette a mezőnyt, Újrázz! tartotta vele a lépést, de King’s Call és Timoko R.L. sem maradtak le, mely két ló közül az utóbbi érkezett frissebben. King’s Call a befutóban hibázott, így eldőlt, számára véget ért a küzdelem a helyezésekért. Samuel Becket A.T. magabiztos start-cél győzelmet aratott, Újrázz! lett a második, Timoko R.L. a harmadik.

A futam után a versenyintézőség óvást emelt Újrázz! ellen, súlyos hajtói vétség, lábelvitel miatt, és a versenyből diszkvalifikálták.

Befutási sorrend: Samuel Becket A.T. (1) – Timoko R.L. (5) – Zabrina (6)
Győztes idő: 20,4

V. futam – 2018. évi Amatőr Kupa Hp II. futam

Hajtóváltozás: Norman (3) – Orgován András!

Beatriz Galindo A.T. kezdett erősen, de Raffaella SM és Rubino TIM sem maradt le tőle. A favorit Tücsök hibázott, kiesett a versenyből. Az első kanyarból Beatriz Galindo A.T. vezette a lovakat, mögé zárkózott Rubino TIM és Raffaella SM. Az egyenesben Sóvirág kezdte meg a felzárkózást, és igyekezett Beatriz Galindo A.T.-t utolérni, mely a második kanyarra sikerült is, mögöttük Rubino TIM ügetett kitartóan. Az utolsó kanyarban Tündérrózsa vett lendületet a háttérből, és megkezdte a támadást az élboly ellen. A célegyenesben Sóvirág hajrába kezdett, átlépkedett Beatriz Galindo A.T.-n. Rubino TIM megpróbált kibújni Beatriz Galindo A.T. és Sóvirág között, mely művelet sikerült neki, frissen beügetett elsőként a célba, mögötte Sóvirág lett a második, a lendületesen érkező Tündérrózsa lett a harmadik.

Befutási sorrend: Rubino TIM (6) – Sóvirág (8) – Tündérrózsa (10)
Győztes idő: 19,5

VI. futam – Mother’s Song Hendikep

Lejelentés: Redwood Vita (3)!

Priscilla vállalta magára  a vezető pozíciót, mögé Magic Bucks csatlakozott, és Utrillo d’Amour, aki ugyan hibázott, de hajtójának sikerült gyorsan kijavítania, és elfoglalnia a harmadik helyet. Onze De Mayo is hibázott, ő kiesett a versenyből. A túlsó egyenesben Örömtűz jelent meg a vezető hármas mögött, és átvette a harmadik pozíciót Priscilla és Magic Bucks mögött. Így ügettek a célegyenesig, ahol Magic Bucks tudott még javulni és elsőként ért célba, Priscilla a második lett, a kicsit talán későn hajrázó Oklahoma Font lett a harmadik.

Befutási sorrend: Magic Bucks (4) – Priscilla (2) – Oklahoma Font (6)
Győztes idő: 22,2

VII. futam – Sennyey Géza Emlékverseny

Victory Knick kapta el legjobban a startot, hozzá tudott csatlakozni istállótársa Milliondollar Lux, de Conway Boko is lendületesen kezdett. Az első kanyarban Conway Boko magához ragadta az irányítást, élre állt, maga mögé utasítva Victory Knick-et és Milliondollar Lux-ot. Az első egyenes végén Underpaid Hanover színei tűntek fel az élmezőnyben. A túlsó egyenesben kettes fogatokká alakult a vezető négy ló, elöl Conway Boko és Victory Knick, mögöttük Milliondollar Lux és Underpaid Hanover kettőse ügettek. A befutóban aztán hatalmas küzdelemnek lehettünk szemtanúi, melyből Unique Vil hibával szállt ki. A favoritok szinte fej-fej mellett érkeztek meg a célba, melyből végül Victory Knick került ki győztesen, mögötte Conway Boko szerezte meg a második helyezést, és Underpaid Hanover állhatott a dobogó harmadik fokára.

Befutási sorrend: Victory Knick (5) – Conway Boko (6) – Underpaid Hanover (8)
Győztes idő: 17,1

VIII. futam – Nyakas Hendikep

Wonderchild, Oli Sun és No Fear kezdtek a legjobban. Az első kanyarban No Fear meg tudta őrizni a falat, kívül Oli Sun ostromolta őt, mögéjük zárkózott Wonderchild és Miki. Kettes fogatban ügetett a vezető négy ló egészen a túlsó egyenes végéig, ahol Száguldj! jelent meg hatalmas lendülettel és gyorsan átvette a vezetést a legkitartóbbak, No Fear és Wonderchild előtt. A célegyenesre Száguldj! érkezett meg elsőként, mögötte Sholty Geri jelent meg, és Wonderchild sem fáradt No Fear-el ellentétben. Száguldj! könnyű győzelmet aratott, Sholty Geri lett a második, Wonderchild a harmadik. Rafát verseny közben diszkvalifikálták.

Befutási sorrend: Száguldj! (8) – Sholty Geri (7) – Wonderchild (4)
Győztes idő: 20,9

IX. futam – Várad Hendikep

Svéd barát, Ruby Reeves és Trónörökös kezdtek a legjobban. Ruby Reeves az első kanyarban az élre tudott állni, Svéd barát zárkózott mögé majd Trónörökös ügetett. Az első egyenesben Trónörökös állt az élre, maga mögé utasítva Ruby Reeves-t és Svéd barátot, Unikornis is csatlakozott hozzájuk. A túlsó egyenesben Trónörökös igyekezett tempót váltani, és felügetett Ruby Reeves mellé, Trónörökös mögé. Az utolsó kanyarban Svéd barát nem hagyta magát, egészen kívülről próbálta kerülni a vezető hármast, majd megérkezve a befutóra hatalmas léptekkel közeledett a cél felé. Elérte elsőként, mögötte Trónörökös lett a második, Ruby Reeves futott be a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Svéd barát (3) – Trónörökös (7) – Ruby Reeves (8)
Győztes idő: 19,9

SHARE THIS