/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Insa nyerte a Pipacsos Díjat

Insa (Fazekas Imre) küzdelemben, de végig vezetve nyerte a napi főfutamot, a Pipacsos Díjat. Oldtimer Diamant (Csordás Emil) és Újrázz! (Goran Zolnaji) szerezték meg a helyezéseket.

1. futam

Másodszorra engedték el a startot, Zsofesz és Mellby Eclair kezdtek gyengén. Donia d’Aunay kilőtt a startnál, őt Vihar RG követte, majd Uliána Ketti és Zsolti a béka következtek. A favorit Mellby Eclair próbált feljebb zárkózni, de komoly veszélyt nem jelentett a végig vezető Donia d’Aunay-ra, aki könnyen vesztette el nyeretlenségét. Vihar RG és Mellby Eclair lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Donia d’Aunay (6) – Vihar RG (1) – Mellby Eclair (5)

Győztes idő: 20,8

2. futam

Lejelentés: Vodocska M (1)

Zsóka és Vertigo Vioxx kezdtek óvatosabban. Vermont, Zozo Bigi és Útszéli indultak jól, hozzájuk Vadonc SB és Vertigo Vioxx csatlakoztak az első egyenesben, ahol ez az ötös ellépett az üldözőktől. A túlsó oldalon Vertigo Vioxx átvette a vezetést, miközben Vadonc SB és Útszéli hibáztak. Vertigo Vioxx magabiztos nyerője lett a futamnak, Vermont és Zozo Bigi volt a folytatás.

Befutási sorrend: Vertigo Vioxx (10) – Vermont (3) – Zozo Bigi (6)

Győztes idő: 22,6

3. futam

Old Shatterhand, Priscilla és Sholty Csabi hármasa kezdett a legjobban és jelentős előnyre tettek szert. Az első egyenesben Uzsok zárkózott még fel hozzájuk, a túlsó oldal közepén azonban hibázott. A vezető Old Shatterhand-et Sholty Csabi támadta meg az utolsó kanyarhoz közeledve és Sóvirág is megérkezett a frontba. A győzelmet Sholty Csabi szerezte meg Sóvirág és Old Shatterhand előtt.

Befutási sorrend: Sholty Csabi (2) – Sóvirág (8) – Old Shatterhand (1)

Győztes idő: 22,2

4. futam

Very Nice Photo kezdett a legjobban, mögötte Sebastian Ketti és Top Up ügettek, utóbbi azonban a kanyarban elugrotta magát és kiesett a versenyből, a helyére Ultimate Ugri jött fel és Wonderchild is megérkezett a frontba. A túlsó oldalon már Very Nice Photo, Wonderchild, Ultimate Ugri, Sebastian Ketti volt a sorrend, miközben Vattacukor megkezdte a zárkózást. Az első két ló nagyon elszaladt a többiektől. Very Nice Photo start-célban nyerte a versenyt, Wonderchild második lett, messzi harmadiknak Vattacukor ért célba.

Befutási sorrend: Very Nice Photo (4) – Wonderchild (5) – Vattacukor (7)

Győztes idő: 19,6

5. futam

A két favorit, Urzulina és Asterix Evo voltak a leggyorsabbak a startnál, velük Kelvin A.T. tudta tartani a lépést, ketté szakadt a mezőny az első egyenesben. A második kanyarhoz közeledve érkezett meg a vezető trió hátára Victoria Top Secret és Disney HR. Az élen Urzulina és Asterix Evo folyamatosan viaskodtak, Kelvin A.T. mögé pedig szorosan felért Victoria Top Secret és Disney HR kettőse. A győzelemért a két favorit csatázott, végül Urzulina végzett előrébb, a harmadik helyet pedig Kelvin A.T. meg tudta tartani a támadó Disney HR-rel szemben.

Befutási sorrend: Urzulina (4) – Asterix Evo (5) – Kelvin A.T. (2)

Győztes idő: 17,9

6. futam

Timoko R.L. a startot követően hibázott és kiesett a versenyből. Insa vállalta magára a vezetést, mögé hamar megérkezett Oldtimer Diamant, majd Bezique Va Bene, King’s Call, Újrázz! és Saron volt a sorrend. A túlsó oldalon Oldtimer Diamant és King’s Call indítottak támadást Insa ellen, majd Újrázz! is elindult. A célegyenesben izgalmas küzdelem alakult ki, melynek végén Insa meg tudta tartani az első helyet, Oldtimer Diamant és Újrázz! előtt.

Befutási sorrend: Insa (5) – Oldtimer Diamant (7) – Újrázz! (6)

Győztes idő: 20,1

7. futam

Tini-mia hibázott a startnál és kiesett a versenyből. Trónörökös volt a leggyorsabb az indításnal, de nagy volt a tömörülés a frontban. A vezető ló mögött kettesfogatokba rendeződtek a többiek az első egyenesben. Raffaella SM mellett Tiko Time ügetett, majd Spar Lady és Timur következtek. Tiko Time folyamatosan próbálta támadni Trónörököst, aki azonban könnyen tartotta pozícióját és végig vezetve nyerte a futamot. Tiko Time a cél előtt elugrotta magát, így Raffaella SM lett a második, Spar Lady a harmadik.

Befutási sorrend: Trónörökös (5) – Raffaella SM (4) – Spar Lady (3)

Győztes idő: 21,4

8. futam

Tündérrózsa és Rubino TIM voltak helyből gyorsak, utóbbi a kanyarban már le is tudott csukni. Tündérrózsát Tequila Hush és Rangos Meteor követték. Az első egyenesben a vezető ló mögött kettesfogatokba rendeződött a mezőny, Rangos Meteor feljött Rubino TIM mellé, Tündérrózsához pedig Száguldj! csatlakozott. Rubino TIM a túlsó egyenesben lerázta üldözőjét és nagyon könnyen hagyta faképénél a mezőnyt, ennek megfelelően magabiztosan nyerte a futamot. Száguldj! szerezte meg a második helyet, Tequila Hush feljött harmadinak.

Befutási sorrend: Rubino TIM (7) – Száguldj! (4) – Tequila Hush (5)

Győztes idő: 20,2

 

 

SHARE THIS