/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Vortice Bi nyerte a Bródy János Emlékversenyt

Látványos küzdelemben dőlt el az idei Bródy János Emlékverseny.
Az igazi támadások a befutóban érkeztek, ahová Wiss Shadow (Németh Viktória) hozta az ügetőket. A kanca szívósan védekezett, azonban egyvalaki erősebb volt nála. A győztes Vortice Bi lett Fazekas Imrével, a harmadik helyet pedig a nyerő istállótársa, Unique Vil (Varga Sándor) szerezte meg.

1. futam

Very Nice Photo állt élre a startot követően, mögötte Vitya, White Plains és Show Kronos volt a sorrend, senki nem ügetett kiszakadva a 8 lovas mezőnyből. A túlsó oldali egyenesben a vezető kettős előnye nőtt az üldözőkkel szemben. Mikor a lovak ráfordultak a finisre, látszott, hogy már csak a harmadik helyre lesz küzdelem White Plains és a támadó Unigena Sun között. Very Nice Photo start-célban nyerte a versenyt, Vitya és Unigena Sun volt a további sorrend.

Befutási sorrend: Very Nice Photo (4) – Vitya (1) – Unigena Sun (2)
Győztes idő: 21,1

2. futam

Nubia ment el vezetni, Old Shatterhand, Timur, Undercover és Ujgur Kisasszony volt a további sorrend. Undercover egy körrel a vége előtt már Nubia mellett ügetett a második spúrban, az ő hátán Ujgur Kisasszony volt. A túlsó oldalon a startnál hibázó Sunny is feljebb zárkózott. A befutóra fordula még majdnem mindenki esélyes volt legalább egy helyezésre. A győzelmet Undercover szerezte meg Ujgur Kisasszony és Sunny előtt.

Befutási sorrend: Undercover (2) – Ujgur Kisasszony (6) – Sunny (7)
Győztes idő: 24,9

3. futam

Lejelentés: Uiderico (6)

Többszöri próbálkozás után indult el a nap harmadik futama. Zizitop, Zsozsoka, Vezuvián sorrendben érkeztek a kanyarra, ahol Zsozsoka átvette a vezetést. Mögé az egyenesben megékezett Vezuvián majd Velocity. Kettévált a mezőny, a vezető trió ellépett az üldözőktől. Hátulról Varannó kezdte meg a zárkózást.  A célegyenesben Vezuvián megelőzte Zsozsokát, a harmadik helyre Velocity érkezett meg.

Beutási sorrend: Vezuvián (3) – Zsozsoka (2) – Velocity (4)
Győztes idő: 24,9

4. futam

Lejelentés: Nelli Gull (8)

Svéd barát hibával kezdett és kiesett a versenyből.
Utah River jól indult és elment vezetni, mellé Salt Lake City zárkózott fel, majd Rózsakert, Örs és Sholty Geri duója, valamint Sóvirág volt a sorrend. Utóbbi, az egyik favorit a túlsó oldalon kezdte meg a zárkózást, ahol Rózsakert elindult visszafelé. A fordulóban Salt Lake City és Sholty Geri indítottak támadást a vezető Utah River ellen, majd az egyenesben Sóvirág is elindult. Az ő győzelmét hozta a futam, Salt Lake City és Sholty Geri osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Sóvirág (4) – Salt Lake City (5) – Sholty Geri (6)
Győztes idő: 22,3

5. futam

Vital RG elugrotta magát az indítást követően és kiesett a versenyből. Royal Flesh vállalta magára a vezetést, mögötte két kettesfogat ügetett, a sort nem kiszakadva Tengelic zárta. Speedy Boy a túlsó egyenesben felügetett a vezető Royal Flesh mellé, elindult Szacharin és a startnál bizonytalankodó Salihamidzic. A befutóegyenesre fordulva hibázott Royal Flesh, diszkvalifikálták. Speedy Boy magabiztos elsőként haladt át a célvonalon, Trencsén és Szacharin értek célba mögötte.

Befutási sorrend: Speedy Boy (5) – Trencsén (1) – Szacharin (3)
Győztes idő: 19,8

6. futam

Timoko R.L.-t diszkvalifikálták a start után, mert hibázott. King’s Call vállalta magára a vezetést, őt Unika Vik, Disney HR, Saron és Swarovski követték. A befutóban Unika Vik megtámadta King’s Call-t, azonban még a cél előtt elugrotta magát, így őt is diszkvalifikálták. Disney HR lett a második, messzi harmadikként Swarovski ért célba.

Befutási sorrend: King’s Call (2) – Disney HR (1) – Swarovski (4)
Győztes idő: 20,4

7. futam

Hajtóváltozás: Bronsvlinder (5) – Miodrag Pantic

Második indításra jött el a mezőny a starttól. Bimbo de Chenu állt élre, őt Samuel Becket A.T. és a hátulról forduló, de gyorsan talpon lévő Wiss Shadow párosa követte. Az első egyenesben Wiss Shadow felment a vezető ló mellé, Samuel Becket A.T-hez Vortice Bi csatlakozott, majd Unique Vil és Underpaid Hanover következtek. Az utolsó kanyarban Wiss Shadow gyorsított és átvette a vezetést. Vortice Bi, Unique Vil és Underpaid Hanover indítottak támadást a finisben és látványos küzdelem után Vortice Bi lett a nyerő, Wiss Shadow és Unique Vil pedig a helyezettek.

Befutási sorrend: Vortice Bi (3) – Wiss Shadow (7) – Unique Vil (2)
Győztes idő: 20,0

8. futam

Lejelentés: Miki (5)

Elsőre sikeres volt az indítás, Zabrina kezdett galoppal, Nixont pedig feltartották. Redwood Vita indult jól, mellé a kanyarban megérkezett Una Noche Mas, majd Nacho Nico és OnzeDe Mayo, valamint Ügető Star volt a sorrend. Az első egyenes végén Redwood Vita-t is diszkvalifikálták, négyen maradtak versenyben. Une Noche Mas-t Onze De Mayo támadta, de megverni nem tudta, Nacho Nico és Ügető Star a harmadik és negyedik helyet szerezték meg.

Befutási sorrend: Una Noche Mas (3) – Onze De Mayo (4) – Nacho Nico (8)
Győztes idő: 24,0

9. futam

Lejelentés: Kingstone (2)

Oklahoma Font és Norman mentek el vezetni, majd Celebrity Classic és Top Up következtek. Az első egyenes végén Celebrity Classic feljött a második helyre, a túlsó egyenesben pedig Top Up is elment Norman mellett. A vezető két ló jelentős előnnyel elment a többiektől. Oklahoma Font nagyon könnyen nyerte a versenyt, mögötte Celebrity Calssic ért célba másodikként, azonban a befutóegyenesben történt hibája miatt diszkvalifikálták, így No Fear és Ruby Reeves szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Oklahoma Font (7) – No Fear (9) – Ruby Reeves (10)
Győztes idő: 21,5

 

SHARE THIS