/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Közönségsiker és Overdose utód a Kincsem Parkban

Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show

Hatalmas közönségsikert és igazi családi majálist hozott a háromnapos Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show esemény a budapesti Kincsem Parkban. Hazánk egyetlen lóversenypályán hatodik alkalommal várta a közönséget a minőségi guruló gasztronómia és a professzionális lóversenysport.
A remek szakmai programnak, a jó időnek, az intenzív marketingnek, a Kincsem Park fejlesztésének és a lóversenysport folyamatosan növekvő népszerűségének köszönhetően több rekord is megdőlt.

Látogató csúcs
A tavasz legrangosabb lóversenyeseményét még soha sem látta ennyi ember a helyszínen. 22.000 néző és sok ezer család számára biztosított a Kincsem Park felejthetetlen élményt és gondtalan kikapcsolódást.

Fogadási csúcs
A három nap alatt 55 millió forint fogadási forgalmat bonyolított le a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. Ez a tavalyi év hasonló eseményéhez képest 24%-os emelkedést mutat. A helyszíni fogadás mellett, jelentős volt az online játék a bet.lovi.hu-n, illetve erős volt a Kincsem+ és a Kincsem+ TUTI játék, melyet már egy éve a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. közösen értékesít a Szerencsejáték ZRt.-vel, így minden nap játszható az ország 4.500 lottózójában.

Izgalmas versenyek, magyar győzelmek
A pénteki versenynapon elsősorban az angol agarak voltak a főszereplők. A Lóverseny az éjszakában sorozat keretében 4 agár- és 3 ügetőversenyt rendeztünk.
Szombaton az ügetők 10 futamban küzdöttek. A Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékversenyben Timoteo és Veljko Mazsity fölényesen győzött, a háromévesek első komoly versenye, a Ferge László Emlékverseny Zapato és Hajnal Tibor biztos sikerét hozta. A pálya legjobb lovai, a Matucza Lajos Emlékversenyben indultak, itt Underpaid Hanover volt a leggyorsabb a sokszoros champion Fazekas Imrével. Utóbbi futam tiszteletdíját, Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok adta át.
Vasárnap a Nemzeti Galopp Liga futamai, a Nemzeti Díj és a Batthány-Hunyady Díj voltak a fókuszban. Előbbiben a veretlen szuperfavorit, Tour To Paris Jaroslav Línekkel a nyergében folytatta nyerő sorozatát. Hibátlan mérlege 5 start 5 győzelem! Overdose óta nem látott a Kincsem Park közönsége hasonló sorozatot. A Batthyány-Hunyady Díjban az egykori Derby-második Sárkányfű lett a nyerő Jirí Palikkal. A hároméves kancák 1600 métere versenyében Medyna volt a leggyorsabb.

A következő nagyszabású lóversenyesemény a Derby Fesztivál lesz a Kincsem Parkban június 29 – július 1. között.

SHARE THIS