Unfug győzött, Fire For Goga második lett Pozsonyban

Az elmúlt vasárnap Szlovákiában is megrendezésre került a Hazafi, valamint a Nemzeti Díj ottani változata. Előbbiben, a Jarná cena kobyl-ban a Maronka Gábor idomításában álló Fire For Goga (Martin Laube) képviselte az egyik legjobb esélyt.

A brit import ennek megfelelően remekül mozgott az 1700 méteres versenyben, végig tapadt a másik favorit, és végig vezető Wild Love-ra, ám a cseh rivális a befutóban könnyűszerrel védte ki a támadásokat, így a magyar aspiráns a második helyet kaparintotta meg. Természetesen az ezüstérem is szépen csillog, a nyerő ugyanis a jobbára Franciaországban próbálkozó Vaclav Luka tréningjében áll, és korábban kizárólag csak a galloknál lépett pályára. A futamban a Ribárszki Sándor kezei alatt készülő Angara (Jakub Pavlicek) is starthoz állt, és ugyan egészen az egyenesig ott galoppozott a frontban, a végén visszaesett hatodiknak. A mének párbaján, a szintén 1700 méteres Velká jarná cena-ban a német import Mentalist (Jakub Pavlicek) képviselte a magyar színeket, de sajnos nem alakult túl szerencsésen a versenye, aminek eredményeképp a vert mezőnyben ért célt. Érdekesség, hogy ebben a nagydíjban is egy Vaclav Luka gondozásában álló ló diadalmaskodott, aki nem más, mint Beau Massagot. A hároméves tavasszal francia Listed csörtén is megállta a helyét, így nem volt meglepő, hogy maga mögé utasította két honfitársát, Quintero-t és Darkolva-t. Mindkét kiemeltet nyerő telivér nyergében a kazah Bauyrzhan Murzabayev ült, a kiváló zsoké így már három klasszikus győzelemnél jár a szezonban. A program során volt még egy indulónk, a 96. Magyar Derbyre is nevezett Unfug (Jaroslav Línek) egy második kategóriás, 2000 méteres ütközetben vett részt. Az It’s Gino apaságú mén végig jól tartotta magát, a finisben pedig némi küzdelem után biztosan verte legfőbb kihívóját, Queentera-t. Az „INTERGAJ” istálló reménységét biztató sikerét követően minden bizonnyal az Alagi Díjban láthatjuk legközelebb.

A hét folyamán egyébként Milánóban is volt magyar érdekeltség, szerdán, azaz május 9-én Night For Overdose (Nicola Pinna) és Poszáta (Salvatore Sulas) vendégszerepelt Olaszországban. A sárga Overdose ivadék egy igencsak erős, egyenes pályás 1400 méteres futamban indult, ám hiába tartotta jól magát sokáig, a végére elfáradt és a nyolc lovas mezőnyben hetedikként végzett. A társaság magas színvonalát tekintve azonban nem nevezhető rossznak ez a forma, a kanca vélhetően itthon felveheti majd a harcot jobb nem társaival. Fézer Róbert másik idomítottja, Poszáta már nem mozgott ilyen jól, a kitűnő származású kanca pár száz méterig vezetett, de a befutóra érve teljesen elkészült erejével és a fronttól számtalan hosszal leszakadva a nyolcadik helyen ért célt. Május 13-án aztán Radio Ga Ga (Kriskó Norbert) is elutazott Milánóba, a szürke egy 3600 méteres gátversenyben nézett farkasszemet négy ellenféllel. A herélt nem ért küzdelembe, messzi negyedik lett.

SHARE THIS