/ by /   SZAKMAI Galopp / 0 comments

Kvalifikációs futamok

A Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezetésének kifejezett kérése ellenére a Lóversenyzést Felügyelő Bizottság (LFB) a 2018. május 2-án megtartott ülésén a kvalifikációs futamok megszüntetéséről döntött a galopp szakágban.

Az ügető versenyek során a kvalifikációs futamok létjogosultságát az LFB nem kérdőjelezte meg, így azok továbbra is segítik a kezdő lovak kapcsolódását, beilleszkedését a versenyrendszerbe.

A hazai lóversenyfutamok szervezéséért és rendezéséért felelős Kincsem Nemzeti Kft. álláspontja szerint, az ügetőn több évtizede sikerrel működő és a galoppon három éve bevezetett kvalifikációs futamok – amelyekben az életük első versenyére készülő lovak egy meghatározott szintidőt teljesítve adnak számot felkészítettségükről és pillanatnyi képességükről – hatékonyan segíti a lovak felkészítését és egyben információt is nyújtanak a fogadóknak, ez pedig összességében a lóversenyzés színvonalának emelését szolgálja.

A Kincsem Nemzeti Kft. véleménye szerint az LFB nem tilthatja meg a kezdő lovak felkészítését segítő kvalifikációs futamok megrendezését, legfeljebb annak kötelező mivoltával kapcsolatban hozhat ilyen döntést.

Ennek megfelelően, a Versenyszervező a kvalifikációs futamokra a továbbiakban is lehetőséget biztosít és az ehhez szükséges szállítási és kvalifikációs prémiumot a tulajdonosok számára továbbra is biztosítja. A kvalifikációs prémium változatlanul azon magyar idomításból futó kétéves lovaknak jár, akik a kvalifikációs szintidőt elsőre teljesítik, összege pedig a külföldi tréningből érkező lovak megnyert versenydíjának 5%-a, de minimum 1,8 millió forint, annyi felé osztva, ahányan a fenti feltételnek megfeleltek az idény során.

Kincsem Nemzeti Kft.

SHARE THIS