/ by /   Kiemelt Galopp hír, SZAKMAI Galopp / 0 comments

Vélemények a 96. Magyar Derby után

Zala Csaba

Nagyon boldogak vagyunk! Esti Fény folyamatosan eredményesen teljesített kétévesen és tavasszal is, vártuk már, hogy végre ismét igazán kijöjjön számára a lépés. A Derbyben változtattunk kicsit az eddigi taktikán, a nagy mezőny miatt azt kértem Nagy Tamástól, hogy próbáljon közelebb helyezkedni a fronthoz, amit maximálisan sikerült is megvalósítania. Jókor indított, miután pedig élre kerültek, ki tudták védeni az érkező támadásokat. Nem csak neki jár azonban a gratuláció, szeretnék köszönetet mondani az istálló teljes személyzetének, valamint a tulajdonosi és tenyésztői gárdának is, mindenkinek, aki bármilyen módon kivette a részét a Derby győzelemből. Esti Fényt nem viselte meg a verseny, jól van, a könnyű munkák mellett igyekszünk őt frissen tartani, hiszen két hét múlva újabb komoly feladat vár rá a Szlovák Derbyben, ahol nagyon erős mezőnyben kell majd helytállnia.. Ami a további versenyeit illeti, ősszel maradunk vele itthon, elsősorban a Galopp Liga futamokban tervezzük indítani.

Fézer Róbert

A Derby előtt mindkét lovamtól eredményes futást vártam, tudtam, hogy a hosszabb táv kedvezőbb lehet számukra. Thai Night versenye nem alakult jól, akadályozták, kiesett a ritmusból, ezután pedig már nem tudott ismét jönni. Köln futásával elégedett vagyok, de az egyik szemem mégis sír, hiszen nagyon közel voltunk a Derby győzelemhez. Kicsit talán messzebbről indult el, mint kellett volna, de az utolsó métereken nagyon szépen zárkózott, éppen csak elkésett. Büszke vagyok rá, sokat javult, remélem, hogy a Kancadíjban már győzni tudunk!

Soltész András

Wildvogel remek futásokkal kezdte az évet, majd az utolsó két versenye nem úgy sikerült, ahogy azt vártuk. A Derbyre való felkészítése sem volt zökkenőmentes, mert két héttel a nagyverseny előtt sérülés szedett össze és néhány napra le kellett állítani. Tartottam tőle, hogy a kis kihagyás érződni fog a teljesítményén, de szerencsére, ennek ellenére jól mozgott. Származása alapján biztos voltam abban, hogy a távbírással nem lesz gondja, összességében korrekt versenyt futott, kicsivel több szerencsével még előrébb is végezhetett volna. A futás nem viselte meg különösebben, rendben van, jókedvű, a Szent István Díj lehet a következő feladata és amennyiben ott is jól szerepel, kipróbáljuk a Kincsem Díjban, majd év végén, természetesen a Magyar St. Legerben.

Kovács Sándor

Rendkívül csalódott vagyok. Csalán jó munkák után, remek eséllyel, kiemelkedő favoritként várta a Derbyt, a versenye azonban rosszul alakult. A startot követően felment a frontba, de a túlsó egyenesben Klondike Fever csúnyán belegaloppozott a hátuljába, ezzel pedig elszállt az esélye az eredményes szereplésre, érthető módon visszaesett az utolsó hatszáz méteren. Az istállóban észleltük, hogy baj van, mindkét hátsó lába komolyan megsérült. Várjuk a diagnózist, egyelőre az a legfontosabb, hogy a ló mihamarabb, teljesen meggyógyuljon.

 

SHARE THIS